darkobb
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 23 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany pią, 10 września 2010 o godz. 18:14
|
| |
piotrpBB
- Skąd?: Kozy
- Pierwszy post: 1 marca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam , ja mam wzór marsylka angoba brązowa , i jest narazie wpożądku , hranice ciekawy wzór ale tak naprawdę nie wyróżnia się niczym specjalnym , kwestia gustu . Najważniejsze wybrać odpowiedni kolor do całosci elewacji . Pozdrawiam
Ps. Chciałem wybrać na początku dachówkę Creatona , ale najlepiej wytłumaczył mi to mój wykonawca - kolega , "k..a będziesz na nią patrzył przez 3miesiące , a potem najważniejsze żeby nie przeciekała i kolor był odpowiedni , póżniej nie będziesz zwracał uwagi ..." i raczej miał rację .
Jeszcze raz pozdrawiam
|
| |
beti i michał
- Skąd?: Przeworno
- Pierwszy post: 20 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Święta prawda ! Człowiek się nawybiera, nawybiera a po paru miesiącach całkiem zapomina ...
|
| |
christof
- Skąd?: Zalesie
- Pierwszy post: 2 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
heeh standard, tak jest ze wszystkim :) a dacóweczka niczego sobie.
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A jak dla mnie nadal wygrywa dachówka ceramiczna, a sam wybrałem model Turmalin Braas, czyli płaska dachówka zabezpieczona pwołoką matową - angoba
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A jak dla mnie nadal wygrywa dachówka ceramiczna, a sam wybrałem model Turmalin Braas, czyli płaska dachówka zabezpieczona pwołoką matową - angoba
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
I jestem za! Wybrałeś moim zdaniem jedną z najpiękniejszych dachówek, której może dorównać według mnie tylko Signy bądź Smaragd Braas :)
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jest jeszcze opcja pięknej blachodachówki panelowej Quadro ponieważ jest to jedyny model na rynku o płaskim profilu. Efekt wizualny genialny, a do tego jest lakierowana proszkowo (po wytłoczeniu).
|
| |
Maggi
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 22 sierpnia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My mamy dachówkę kompozytową - http://tileco.pl/, model RomaEco. Bardzo ładnie się prezentuje na dachu, ma trwały kolor i jest wytrzymałą a wszelkie warunki atmosferyczne. A co ważne, jej montaż był łatwiejszy niż tradcyjnej dachówki i zostało po nim zdecydowanie mniej odpadów.
|
| |
cziken
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 16 listopada 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kompozyt waży jakieś 3 kilo na metr kwadratowy. Ceramika (nawet te lżejsze odmiany typu Alegra 9) - jakieś 40 kilo. Różnica na stabilności i akustyce jest oczywista, na korzyść dachówki ceramicznej oczywiście
|
| |