Forum budowlane - Dom marzeń

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Autor Wiadomość
mili66 mili66
  • Skąd?: Bielsko-Biała
  • Pierwszy post: 6 lutego 2017

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pią, 15 grudnia 2017 o godz. 15:43
  • Temat postu: Odp: Dom marzeń

Jeśli szukacie inspiracji to w dom.pl mają bardzo bogatą ofertę i można coś dla siebie znaleźć:)

malwinamalwa malwinamalwa
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 14 grudnia 2017

• Wysłany: pią, 9 lutego 2018 o godz. 16:02

Do realizacji jeszcze trochę, bo dopiero zaczynamy gromadzić dokumentację dla banku, ale jeśli mowa o domu marzeń, to coś takiego mi się podoba https://www.homekoncept.com.pl/produkt/projekt-domu-homekoncept-57/?preview=true#additional_information. Wygodny dom z poddaszem w nowoczesnym stylu z ponadczasową elewacją, ozdobnym belkowaniem i tarasem. Całe życie mieszkam w bloku, więc marzy mi się taka przestrzeń, zwłaszcza że myślimy nad powiększeniem rodziny. Mam nadzieję, że do końca roku uda się wszystko dopiąć i rozpocząć realizację.

Blybunoa Blybunoa
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 stycznia 2018

• Wysłany: pon, 12 lutego 2018 o godz. 10:00

Projekty domów szkieletowych są dość często wyszukiwane w internecie. Moim zdaniem właśnie lepiej skorzystać z jakiegoś gotowego projektu, chyba ze macie naprawdę specyficzne wymagania albo nietypowe wymiary działki, to wtedy lepiej indywidualny projekt. 

agakosss agakosss
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 lutego 2018

• Wysłany: pon, 19 lutego 2018 o godz. 09:51

Dom musi być funkcjonalny i mieć sporą przestrzeń, nie lubię takich ciasnych pomieszczeń. Chciałabym mieć otwartą kuchnię. Do tego dom musi być piętrowy z balkonami i tarasem najlepiej. Mąż za to chciałby z pewnością mieć garaż i to na 2 auta. Z homekoncept widziałam takie projekty. Dodatkowo takie domy w większości są energooszczędne no i jakby nie patrzeć przyszłościowe.

karson karson
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 15 września 2018

• Wysłany: sob, 15 września 2018 o godz. 11:38

Każdy ma zupełnie inne priorytety, więc ciężko wypowiedzieć się na ten temat.

AnnaNovak AnnaNovak
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 października 2018

• Wysłany: pon, 29 października 2018 o godz. 20:30

Bardzo chciałabym wybudowac swój dom.. jednak nie wiem czy zdołam nazbierać aż tyle pieniędzy. Czy wy bierzecie kredyty? 

dav429vid dav429vid
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 22 października 2018

• Wysłany: śro, 31 października 2018 o godz. 10:54

Ja kupuję mieszkanie od tego dewelopera https://vantage-sa.pl/ w Wrocławiu. Zakochałem się w tym mieście.

kontowneek kontowneek
  • Skąd?: Łańcut
  • Pierwszy post: 12 marca 2015

• Wysłany: pią, 11 stycznia 2019 o godz. 15:44

Pierwszym krokiem jest znalezienie dobrego architekta/ studia. Sprawdzony i ceniony specjalista będzie w stanie wykonać projekt wymarzonego domu (oczywiście w granicach możliwości). Dobry architekt weźmie pod uwagę typ gruntu, miejsce w którym ma powstać dom/budynek, jego funkcję i możliwość wyposażenia pomieszczeń. Oprócz tego, architekci mogą przedstawić nam makietę lub wizualizację, dzieki czemu dokładnie obejrzymy nasz przyszły dom.

foxi foxi
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 listopada 2016

• Wysłany: pią, 26 lipca 2019 o godz. 09:29

Większość z nas marzy o swoim domu ale trzeba sobie zdać sprawę z tego ,że to całkiem spore wyzwanie logistyczne i przede wszystkim finansowe.Jednym z ważniejszych etapów  ,które niestety są mało doceniane kest wybór odpowiedniego projektu. My chcieliśmy skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań i wybraliśmy ten projekt - https://www.mgprojekt.com.pl/tytan-4 .Projekt jak dla nas jest idealny, musieliśmy zaakceptowć tylko jedną niewielką zmianę w stosunku do naszego wyobrażenia o nowym domu.

Kowus-piotr Kowus-piotr
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 lutego 2020

• Wysłany: śro, 12 lutego 2020 o godz. 13:08

Właśnie mam ten problem, że to co mi się podba nie zawsze jest funkcjonalne... jak to pogodzić? :D

1. 1
  2. 2
  3. 3