mikoskuo
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 3 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak dla mnie wygląda to świetnie!
|
| |
gellor
- Skąd?: Łomża
- Pierwszy post: 20 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wiele osób uważa pewnie, że szkoło użyte w formie balustrady przy schodach jest równie cienkie jak przy butelkach czy innych szklanych wyrobach codziennego użytku. A właśnie, że nie, takie szkło jest specjalnie obrabiane, żeby było na tyle grube, by się nie tłukło przy byle nacisku. Do niego potrzeba znacznie więcej siły, żeby zrobić prawdziwą szkodę. Tak naprawdę w warunkach domowych my albo nasze dzieci możemy je porysować, a to jest mniejsze zło, przynajmniej w mojej opinii. Jasne, wtedy cena takich schodów skacze do góry, ale moim zdaniem zawsze to jakaś alternatywa dla zwykłych drewnianych albo żadnych balustrad.
|
| |
kolorowekredki
- Skąd?: Zabłocie
- Pierwszy post: 24 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Może być problem z utrzymaniem w czystości takiego szkła. Ja się osobiście boję nadmiaru szkła w dekoracjach :/
|
| |
Kinn
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 24 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wygląda bardzo efektownie, ale do domu, gdzie są dzieci i nie ma pełnoetatowej sprzątaczki na pewno nie zdecydowałbym się :D
|
| |
Smuces
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 23 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Połączenie będzie ciekawe o ile nie masz dzieci. W tym przypadku odradzałbym szklaną balustradę. No i oczywiście zastanówi się nad rodzajem drewna, żeby jak najmniej się rysowało. Pomocne są też dobre wycieraczki wejściowe (polecam: http://sklep.techemwycieraczki.pl/) przez co mniej brudu się nanosi i tym samym powiezchnie drewniane nie rysują się tak szybko.
|
| |
gasiorek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Teraz robi sie takie balustrady z bezpiecznego szkła, możne je też np przyciemnic, żeby dzieci wiedziały gdzie jest szyba. szybę czyści sie łatwo i wygląda elegancko. Widziałam takie piękne balustrady szklane na stronie http://vetro.pl/balustrady-szklane.html
|
| |
MiTem
- Skąd?: Chojnice
- Pierwszy post: 23 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
oczywiście że to świetne połączenie taki szklane balustrady ma w swojej ofercie LinealSystem
|
| |
adrian776
- Skąd?: Gdańsk
- Pierwszy post: 20 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A ja z kolei zastanawiam sie pod innym katem, czy da sie polaczyć drewno szklo i stal nierdzewną? Bardzo podobają mi się szklane balustrami z takimi rurami http://z-nierdzewki.pl/elementy-do-balustrad ale nie wiem czt drewniane schody beda sie z takimi dobrze komponować... Widzieliscie moze gdzies cos takiego? Dom szkieletowy wiec innych schodow raczej nie wstawimy.
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem to genialne połączenie, uwielbiam drewno i szkło także zdecydowanie ;)
|
| |
omar
- Skąd?: Warsaw
- Pierwszy post: 5 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem to dobre polaczenie.
|
| |