IzaR
- Skąd?: Trzebnica
- Pierwszy post: 22 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
jesion jest podobnie trwały jak dąb?
|
| |
lignoform
- Skąd?:
- Pierwszy post: 23 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My mamy schody z jesionu i jesteśmy bardzo zadowoleni, nic nie strezla i nie pęka co prawda mamy je dopiero 3 lata ale wygladają świetnie. I cena jest atrakcyjniejsza niż tych dębowych.
Mogę polecić wykonawce schody drewniane Częstochowa jeśli ktoś poszukuje specjalisty z okolic.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jesion i dąb będą dobrym wyborem na schody, bo jest to twarde drewno :) Tak jak klon, buk, czereśnia, mahoń i drzewo egzotyczne, jeżeli macie problem z wyborem drewna warto zapytać się firm, które profesjonalnie wykonują schody drewniane :) Koledzy na pewno doradzą, zapraszam do kontaktu. I jeszcze parę realizacji :)

|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A w aranżacjach poniżej jakie drewno zostało zastosowane ???
|
| |
terazja
- Skąd?: Lubomia
- Pierwszy post: 31 sierpnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepszy gatunek to dąb albo jesion, ja mam schody całe drewniane ponieważ uważam że drewno najlepiej wygląda i powoduje że w domy jest milej. Zamawiałam swoje schody z krakowskiej firmy http://centrumparkieciarza.pl/schody/, fachowcy przyszki, zamontowali jestem bardzo zadowolona ze swojego wyboru.
|
| |
rosana
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
Ramzes
- Skąd?: Ostrężnica
- Pierwszy post: 20 sierpnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A co instrumenty muzyczne mają do schodó, bo jakoś nie załapałem :)
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ale jednak przy schdodach zewnętrznych jestem przeciwnikiem drewna. Wolę prostotę czyli stopnie blokowe Pozbruk bądź stopnie pokryte piękną płytą w dużych presstone
|
| |
MarekD
- Skąd?: Częstochowa
- Pierwszy post: 4 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
U producentów schodów drewnianych można znaleźć katalog drewna krajowego i egzotycznego tak jak tu http://www.schodyprudlik.com.pl/drewno/ w takich katalog są gatunki odpowiednie do produkcji, co do dopasowania do rodzaju schodów producent powienien sam doradzić.
|
| |