biorba
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 2 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Hej Kochani, właśnie kończymy remont naszego ukochanego i wymarzonego gniazdka. Jesteśmy naprawdę bardzo szczęśliwi. Zamarzyło nam się, żeby do salonu oraz pokoju dziecinnego wybrać jakieś fototapety. Szukamy jakiegoś sklepu, w którym można kupić taką fototapetę na zamówienie. Mamy dwie córki: jedna ma 6, druga 8 lat, więc dla nich chcielibyśmy jakiś bajkowy motyw. W salonie to nie wiem może jakiś motyw wodospadu lub jakiś fajny krajobraz. Czy takie fototapety są proste w położeniu? Jakie Wy macie doświadczenia z fototapetami?
|
| |
eliza99
- Skąd?: Bydgoszcz
- Pierwszy post: 17 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Fototapety to fajne rozwiązanie choć nie wie czy chciałabym je mieć we wszystkich pokojach, my osobiście mamy tylko w salonie a w pokojach dzieci zdecydowaliśmy się tylko na naklejki ścienne. Jeżeli chodzi o sklep to już nie pamiętam w jakim kupowaliśmy ale przez internet, a fototapeta jest prosta w położeniu kładzie się ją dokładnie tak jak tapetę
|
| |
bolek88
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 17 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
pomysł z fototapetą dobry jak dla mnie. Ale motyw z wodospadem raczej odpada. Jakoś wydaje mi się odpustowo. A dla dzieci na pewno znajdziecie jakieś ciekawe wzory. A sklepów w internecie jest troszkę. Wszystko jednak zależy od ceny.
|
| |
dzugi
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Fototapeta nie jest trudna w położeniu, podobnie jak zwykła tapeta. Z jedną różnicą, porządna fototapeta kosztuje powyżej dwustu złotych. Lepiej nie dawać jej w kilku miejscach, bo to wygląda trochę dziko. My mamy w salonie krajobraz jesieni i mieliśmy problem, by się przyzwyczaić hehe.
|
| |
kazimierz098
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 2 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak, raczej tak. Wszystko zależy od wielkości fototapety, ale jak jest naprawdę duża można kogoś poprosić o pomoc. Mamy w domu i pięknie wyglądają.
|
| |
Ania
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
mnie się już znudzily, podobnie, jak tapeta na jednej ścianie
|
| |
Ficzko
- Skąd?:
- Pierwszy post: 21 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja w domu zastanawiam się nad montażem fototapety ale tylko w jednym pomieszczeniu aby nie przesadzać z ilością takich elementów. Jakoś nie odpowiadają mnie takie same elementy powielane w każdym z pomieszczeń. U mnie fototapeta wyląduje pewnie w przedpokoju na ścianie na przeciwko drzwi wejściowych.
|
| |
nerkv
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A co myślicie o fofotapetach 3d? Widziałem kilka aranżacji z użyciem takich tapet i powiem Wam, że mnie bardzo się spodobały. Pytam Was, bo planuje zrobić mini remont salonu przed świętami, bo żona mnie o to prosi juz prawie pół roku i do tej pory nie miałem na to czasu. Chcę wykorzystać, to że wyjeżdza w delegacje i nie będzie jej 4 dni i wróci dopiero w wigilie. Pomyslałem o położeniu takich fototapet 3d i nowych paneli. Ciekawą ofertę widziałem na stronie http://www.decomania.pl/fototapety-3d.html . Myślicie, że taka tapeta spodoba się mojej żonie? Jakie jest prawdopodobieństwo?
|
| |
Trala
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W sieci jest bardzo wiele wzorów. Jeśli dziecko jest starsze to warto jest je właczyć do procesu wybierania fototapety. Ważne aby samo dobrze czuło się w swoim pokoju. Fotototapety są obecnie bardzo na czasie tak wiec znajdziecie je w sklepach stacjonarnych oraz w internetowych. Warto jest rozważyć zakup fototapety na wymiar. Dzięki temu będzie idealnie dopasowana do wielkości ściany oraz nie będzie problemów z ewentualnym docięciem.
Zamawiałam jakiś czas temu fototapetę do pokoju dziecka w sklepie z linku. Zdecydowałam się na wzór na zdjęciu poniżej:

|
| |
WeroS
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 10 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie lubię fototapet w domu. W pokoju dziecięcym zastosowaliśmy tylko naklejki, które wybierają. My akurat mamy dwóch chłopaków :) Spytaj dziewczynek co lubią, podobno teraz w modzie jest Kraina Śniegu...Natomiast ja postawiłabym na coś mniej "wkurzającego" np. ta małpka powyżej mi się podoba...Może zamek Disneya?
|
| |