Kamilooo
- Skąd?: Dębica
- Pierwszy post: 18 sierpnia 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
I dlatego nie warto kupować okien byle gdzie, bo potem zdarzają się takie przykre sytuację jak ta opisana. Moje okna do domu i wszystkie drzwi były brane w RES DOM na Placu Wolności 7 w Rzeszowie i wszystko z nimi jest w jak najlepszym porządku. Gdyby ktoś też potrzebował dobrych okien to tutaj namiar na nich: http://res-dom.pl
|
| |
mazwoj
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Podstawą do jakichkolwiek działań jest zawsze umowa. Gwarancja to jedno, dowód zakupu to kolejna rzecz, ale bardzo ważna w świecie stolarki otworowej jest umowa na montaż czy to drzwi czy okien. Z taką umową znacznie łatwiej egzekwować zapisy i dokładnie można określić za co się płaci i jaki jest zakres obowiązków montażysty.
|
| |
julia2508
- Skąd?: Lublin
- Pierwszy post: 19 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W ostateczności będziesz musiał po prostu skorzystać z pomocy firmy, która zajmuje się naprawą okien. Będzie to jakiś wydatek ale na pewno mniejszy niż kolejna wymiana okien. Firma Serwis Meteo z Warszawy specjalizuje się w naprawach okien. Najlepiej poczytaj tutaj trochę więcej na ten temat.
|
| |
mazwoj
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie tędy droga, bo jak chcesz to i ja mogę Tobie zamontować drzwi od czapy, a na koniec powiem abyś wzięła sobie płatny serwis. Od tego jest gwarancja na drzwi i od tego jest umowa z montażystą na wykonaną POPRAWNIE usługę montażu drzwi. Producent gwarantuje to, że drzwi są wolne od wad i takie pozostaną przez okres conajmniej 24 miesięcy od daty zakupu (nie od daty montażu) jeśli uzytkownik postępuje zgodnie z instrukcją. Montażysta za to gwarancuje, że drzwi zostały poprawnie zamontowane zgodnie ze sztuką budowlaną. W tym zawiera się także ewentualna późniejsza regulacja skrzydła.
|
| |
kubawo3
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 sierpnia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nigdy jeszcze nie słyszałem o takim przypadku. Rozumiem że każda firma chce jak najwięcej zarobić, ale gwarancja to podstawa. Ja bym nie zostawił tej sprawy..
|
| |
Grzegorz85
- Skąd?: Opole
- Pierwszy post: 13 marca 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepiej zawrzeć umowę z firmą, która jest odpowiedzialna za każdy element usługi, od produkcji aż po montaż. Taka umowa powinna wszystkie kwestie regulować – co konkretnie podlega gwarancji (nie tylko okno, ale też sam montaż!) i na jaki okres. U mnie jak montowali okna z Jezierskiego umowa obejmowała obydwa te elementy, ale całe szczęście nie trzeba było niczego reklamować.
|
| |
foxi
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
kubawo3 napisał(a):
Nigdy jeszcze nie słyszałem o takim przypadku. Rozumiem że każda firma chce jak najwięcej zarobić, ale gwarancja to podstawa. Ja bym nie zostawił tej sprawy..
Niestety z tyn jest różnie, choc gwarancja to gwarancja. Po okresie gwarancji trzeba sie już samemu martwic o okna i jak sie okazuje poddawać je okresowym przegladom i regulacjom - to wazne.Szczególnie teraz kiedy zbliza się zima serwis okien jest szczególnie istotny.Poniesiony wydatek z pewnością zwróci się podczas mroźnych dni , o komforcie nie wspomnę, pzdr
|
| |
mpire
- Skąd?: Szczecin
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dlatego właśnie trzeba dobrze wybrać producenta okien które będziemy mieli w domu czy mieszkaniu. Jednym z lepszych i polecanych jest https://okna-internorm.pl/ który oferuje energooszczedne okna dzięki którym wasze rachunki za ogrzewanie zmniejszą się. Ich okna są solidne i ładne.
|
| |
szymonbud
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 marca 2019
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Okna to dość droga część dla domu/mieszkania dlatego na pewno nie warto tu oszczędzać i należy kupować tylko sprawdzone produkty. Wszyscy wiemy jakie historie w gwrancją bywają uciążliwe. Warto wybierać sprawdzonych producentów jak np. Drutex. Producentów którzy dbają o produkt już od momentu projektowania, produkcję aż po etap logistyki. Liczy się również doświadczenie na rynku oraz opinie.
|
| |
holender
- Skąd?: Włoszczowa
- Pierwszy post: 11 września 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Możesz mieć pretensje tylko do siebie, że połasiłeś się na zakup tak ważnej inwestycji jakimi są okna w mało znanej firmie i, że nie dowiedziałeś się tych kwestii na wstępnie. Ja zamawiałam okna w Oknoplast. Nie są najtańsi ale śmiało mogę powiedzieć, że na rynku polskim są najlepsi. Dali nam 7 lat gwarancji na stolarkę, na szyby z tego co pamiętam nawet więcej. To jest bardzo ważne. Oknoplast to firma z dużym doświadczeniem są na rynku 25 lat i mają dobrą renomę, wiedziałam, że dobrze wybieram. Mam 2 lata okna i są świetnie, a moje dziecko jest tak czasami niegrzeczne, że bawi się klamkami, trzaska oknami i na prawdę jestem w szoku, że nic się nie uszkodziło. Wszystko działa dobrze i wyglądają dalej bardzo ładnie.
|
| |