Forum budowlane - ile oszczedności na kolektorach?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Autor Wiadomość
kam53 kam53
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 23 grudnia 2019

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 23 grudnia 2019 o godz. 11:33
  • Temat postu: Odp: ile oszczedności na kolektorach?

Sam zdecydowałem się na fotowoltaikę, zastanawiałem się jak mogę zmniejszyć rachunki za prąd. Dodatkowo zależało mi na energooszczędnym domu. U mnie zamontowałem panele firmy bauer oraz falownik Fronius. Moc instalacji to 9,9 kWp, cała instalacja została za projektowana i zamontowana przez firmę Solartime. Sprostali wszystkim wymaganiom, których wymagałem od firmy. Śmiało mogę polecić https://www.solartime.pl/ dodatkowo teraz szykują się podwyżki cen prądu jednak mnie to już nie dotyczy. Tutaj możecie przeczytać więcej https://www.solartime.pl/porady-eksperta/item/49-ceny-pradu-2020

ostatnio edytowany pon, 23 grudnia 2019 o godz. 11:35

Vikki Vikki
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 1 grudnia 2017

• Wysłany: pon, 4 maja 2020 o godz. 11:47

Panele fotowoltaiczne to inwestycja, która opłaca się na kilku płaszczyznach. Po pierwsze po ich montażu masz realne oszczedności na wydatkach związanych z energią elektryczną. Pod drugie dbasz o środowisko. A po trzecie, możesz dodatkowo otrzymać dotację na montaż paneli - dzięki czemu koszt montażu jest mniejszy. Jeśli szukasz sprawdzonej firmy, która zajmie sie cała instalacją od projektu po zgłoszenie do odpowiednich urzędów wykonania instalacji, to polecam firmę Eco Voltaika - http://ecovoltaika.eu/ . Oni u nas wszystkim się zajęli - zrobili projekt, zgłosili instalację gdzie trzeba, a nawet pomogli w uzyskaniu dotacji. Mają doświadczenie i wiedzę, od ponad 10 lat instalują panele. Mają sprawdzonych dostawców najwyższej jakości sprzętu i dobrych, kompetentnych pracowników.

camio camio
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 6 stycznia 2020

• Wysłany: czw, 21 maja 2020 o godz. 08:53

Fotowoltaika bardzo się opłaca. W obecnych czasach oszczędności są tak duże, że nawet nie ma się nad czym zastanawiać, a wymiary paneli fotowoltaicznych pozwalają na dostosowanie ich do swoich potrzeb.

ostatnio edytowany czw, 21 maja 2020 o godz. 08:55

BrunoMars BrunoMars
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 23 listopada 2016

• Wysłany: nie, 27 września 2020 o godz. 20:50

Bardzo dużo ;) Mój wujek ma i wiem ile on zaoszczędził na tym jak ma panele fotowoltaiczne. Przede wszystkim dbamy o ekologie. Jesli chodzi o firme to bardzo polecam Kratki ;) Ja mam takie rzeczy jak kominek już od kilku lat 

roock roock
  • Skąd?: Szczecin
  • Pierwszy post: 1 maja 2018

• Wysłany: nie, 29 listopada 2020 o godz. 20:06

Jeśli uda się zdobyć dofinansowanie, to wychodzi jeszcze taniej. Firm od takich instalacji jest więcej, jeśli jesteś z Warszawy, to możesz pytać w Abc Sun Energy Grupa.

gita gita
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 2 lutego 2017

• Wysłany: śro, 17 marca 2021 o godz. 10:51

Jeśli chodzi o panele fotowoltaiczne to mój znajomy od jakiegoś czasu ma je u siebie w domu :) Jest bardzo zadowolony i chwali sobie niższe rachunki ;) Z tego co się orientuję to zdecydował się na współpracę z tą firmą: https://ecoabm.pl/blog/samodzielne-wykonanie-fotowoltaiki/ :) Na ich stronie można znaleźć wiele ciekawych informacji, m.in. także o samodzielnym montażu paneli :) 

gita gita

Jeśli chodzi o panele fotowoltaiczne to mój znajomy od jakiegoś czasu ma je u siebie w domu :) Jest bardzo zadowolony i chwali sobie niższe rachunki ;) Z tego co się orientuję to zdecydował się na współpracę z tą firmą: https://ecoabm.pl/blog/samodzielne-wykonanie-fotowoltaiki/ :) Na ich stronie można znaleźć wiele ciekawych informacji, m.in. także o samodzielnym montażu paneli :) 

gita gita

• Temat postu: :)

:)

ostatnio edytowany śro, 17 marca 2021 o godz. 10:52

ewo ewo
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 27 marca 2019

• Wysłany: pon, 13 września 2021 o godz. 10:43

jakie porady na start? wiem, że sa różne technologie, ja myślę czy nie zdecydować sie na mikrofalowniki, kogo polecacie w mazowieckim?

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5