Forum budowlane - Izolacja dachu (poddasza) werandy

powrót
  1. 1
  2. 2
Autor Wiadomość
jjusti18 jjusti18
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 27 marca 2017

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: nie, 3 marca 2019 o godz. 10:19
  • Temat postu: Odp: Izolacja dachu (poddasza) werandy

:0

ostatnio edytowany wto, 26 maja 2020 o godz. 11:45

Towez Towez
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 1 grudnia 2017

• Wysłany: śro, 31 lipca 2019 o godz. 13:30

Jeśli ma ktoś chce zająć się izolacją dachu przy okazji jakiegoś większego remontu, to według mnie powinien rozważyć zastosowanie oferowanych przez skład SteelProfil płyt Thermano. Wykonane są z doskonale izolującej pianki, więc świetnie się sprawdzają. W razie czego na https://www.steelprofil.eu/kategoria-produktu/izolacje/thermano-poliuretan-pir/ znajdziecie bardziej szczegółowe informacje.

e-rzecznik Knauf Therm e-rzecznik Knauf Therm
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 9 lipca 2014

• Wysłany: pon, 2 września 2019 o godz. 13:19

Bardzo ważną kwestią w kontekście płaskich dachów niewentylowanych jest ich skuteczna termoizolacja, najlepiej wykonana z odpowiednio twardego styropianu EPS o jak najlepszym (najniższym) współczynniku przewodzenia ciepła lambda. W takich zastosowaniach doskonale sprawdzą się płyty Knauf Therm Expert Dach/Podłoga z domieszką grafitu o parametrze przewodzenia ciepła 0,031 W/mK. Stosując warstwę o grubości 20 cm można podnieść standard starego, nieizolowanego dachu do poziomu wymaganego na 2021 rok.

ostatnio edytowany pon, 2 września 2019 o godz. 13:19

kontowneek kontowneek
  • Skąd?: Łańcut
  • Pierwszy post: 12 marca 2015

• Wysłany: wto, 26 listopada 2019 o godz. 13:34

Sam zastanawiam się nad izolacją dachu, zostały mi dwie opcje: wełna mineralna lub pianka pur. Sprawdzoną firmę już mam, zdecydowałem się na http://brrs.pl/pianka/legnica/

tamara tamara
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 stycznia 2020

• Wysłany: wto, 26 maja 2020 o godz. 11:43

Izolacja to jeden z ważniejszych etapów. Ponieważ tutaj chodzi o odpowiednią ochronę budynku przed wilgocią, nadmiarem nagrzewania się itd. Dobrze, więc byłoby się zastanowić, które rozwiązanie byłoby dla naszego domu najlepsze. Z tego co ja się ostatnio zorientowałam to dobra ma być  izolacja dachu w systemi steico. Ponoć nie tylko szybko i łatwo się ją montuje, ale ma ogromne zalety... Jeżeli chodzi o przepuszczalność pary oraz  ochronę UV.

tamara tamara
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 stycznia 2020

• Wysłany: wto, 26 maja 2020 o godz. 11:43

Izolacja to jeden z ważniejszych etapów. Ponieważ tutaj chodzi o odpowiednią ochronę budynku przed wilgocią, nadmiarem nagrzewania się itd. Dobrze, więc byłoby się zastanowić, które rozwiązanie byłoby dla naszego domu najlepsze. Z tego co ja się ostatnio zorientowałam to dobra ma być  izolacja dachu w systemi steico. Ponoć nie tylko szybko i łatwo się ją montuje, ale ma ogromne zalety... Jeżeli chodzi o przepuszczalność pary oraz  ochronę UV.

1. 1
  2. 2