jjusti18
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 27 marca 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany wto, 26 maja 2020 o godz. 11:45
|
| |
Towez
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 1 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeśli ma ktoś chce zająć się izolacją dachu przy okazji jakiegoś większego remontu, to według mnie powinien rozważyć zastosowanie oferowanych przez skład SteelProfil płyt Thermano. Wykonane są z doskonale izolującej pianki, więc świetnie się sprawdzają. W razie czego na https://www.steelprofil.eu/kategoria-produktu/izolacje/thermano-poliuretan-pir/ znajdziecie bardziej szczegółowe informacje.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo ważną kwestią w kontekście płaskich dachów niewentylowanych jest ich skuteczna termoizolacja, najlepiej wykonana z odpowiednio twardego styropianu EPS o jak najlepszym (najniższym) współczynniku przewodzenia ciepła lambda. W takich zastosowaniach doskonale sprawdzą się płyty Knauf Therm Expert Dach/Podłoga z domieszką grafitu o parametrze przewodzenia ciepła 0,031 W/mK. Stosując warstwę o grubości 20 cm można podnieść standard starego, nieizolowanego dachu do poziomu wymaganego na 2021 rok.
ostatnio edytowany pon, 2 września 2019 o godz. 13:19
|
| |
kontowneek
- Skąd?: Łańcut
- Pierwszy post: 12 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Sam zastanawiam się nad izolacją dachu, zostały mi dwie opcje: wełna mineralna lub pianka pur. Sprawdzoną firmę już mam, zdecydowałem się na http://brrs.pl/pianka/legnica/
|
| |
tamara
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 stycznia 2020
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Izolacja to jeden z ważniejszych etapów. Ponieważ tutaj chodzi o odpowiednią ochronę budynku przed wilgocią, nadmiarem nagrzewania się itd. Dobrze, więc byłoby się zastanowić, które rozwiązanie byłoby dla naszego domu najlepsze. Z tego co ja się ostatnio zorientowałam to dobra ma być izolacja dachu w systemi steico. Ponoć nie tylko szybko i łatwo się ją montuje, ale ma ogromne zalety... Jeżeli chodzi o przepuszczalność pary oraz ochronę UV.
|
| |
tamara
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 stycznia 2020
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Izolacja to jeden z ważniejszych etapów. Ponieważ tutaj chodzi o odpowiednią ochronę budynku przed wilgocią, nadmiarem nagrzewania się itd. Dobrze, więc byłoby się zastanowić, które rozwiązanie byłoby dla naszego domu najlepsze. Z tego co ja się ostatnio zorientowałam to dobra ma być izolacja dachu w systemi steico. Ponoć nie tylko szybko i łatwo się ją montuje, ale ma ogromne zalety... Jeżeli chodzi o przepuszczalność pary oraz ochronę UV.
|
| |