zuzana58
- Skąd?: Pobiedziska
- Pierwszy post: 15 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Pytanie, ile czasu potrzeba na budowę domu? Czy rok to realny czas do wprowadzenia się??
|
| |
magres
- Skąd?: Bydgoszcz
- Pierwszy post: 11 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Przy dobrej organizacji można w 3 miesiące zrobić stan surowy,dalej już wykończenie i w sumie po 5 miesiącach można mieszkać . Niestety w srodku tynkujemy dlatego dobrze jest gdy dom przeschnie . Wtedy nam się lepiej oddycha i nie czuć wilgoci w domu. Jeden rok jest bardzo dobrym terminem , dłużej nie opłaca się budować bo wychodzi drogo. Pozdrawiam
|
| |
morfeusz_31
- Skąd?: Teresin
- Pierwszy post: 15 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam
Zuza zobacz u mnie w galerie
Dom który stawialismy od podstaw to jest 4 miesiące
z dopuszczalnym odczekaniem fundamentow i stropu
fundament beton B25 czas odczekania 10 dni
strop beton B 15 albo B 20 niepamiętam czas odczekania 14 dni
natomiast jezeli chodzi o tynki i caly budynek to lepiej jak se przezimuje pod wykonczenie
|
| |
Rafał
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 29 września 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
miałem przyjemność uczestniczyć przy realizacji domu, którego budowa wraz z pracami wykonczeniowymi oraz umeblowaniem trwała 2,5 miesiąca. Tak, więc technologicznie nie stanowi to problemu.
Jednak przy takiej realizacji wydanie góry pieniędzy również nie powinno stanowić problemu. 
|
| |
limon
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 7 października 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Realizacja budowy w kilka miesięcy nie stanowi problemu, ale trzeba zadbać o rzetelnych wykonawców, żeby wszystko poszło jak należy. Jest wiele firm, które mają w ofercie budowę w tak krótkim czasie, ja znam jedną Budwestę. Za wszystkie nie moge ręczyć, ale oni są ok, też cenowo.
|
| |
r.aleb
- Skąd?: Rakoniewice
- Pierwszy post: 1 kwietnia 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja mam zamiar bardzo dlugo i kompleksowo zaplanować budowęd omu, zgromadzić wszystkie materiały a samd om chcę zbudować w 4 miesiące. czy to wykonalne?
|
| |
oracz
- Skąd?: Skoki
- Pierwszy post: 24 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zależy co masz na myśli pisząc "zbudować dom".
Uważam że rok do stanu gotowego (wszystko z meblami) to najkrótszy rozsądny termin, który oczywiście da się skrócić, ale kosztem jakości wykonania i pieniędzy.
|
| |
renowik
- Skąd?: Jackowo
- Pierwszy post: 1 kwietnia 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No ja mam taki zamiar zmieścić się w tym roku ;] buduję już 7 miesięcy i mam nadzieję, że skoncze jeszcze tego lata :) a urządzać to już sobie mogę zimą.. a tak szybko udało mi się to ogarnąć, bo korzystałem z prefabrykatów (Konbet) i wyszło jeszcze mniej robocizny niż się spodziewałem :)
|
| |
jatakasobie
- Skąd?: Cieszyn
- Pierwszy post: 7 stycznia 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My fundamenty postawiliśmy w zeszłym roku na jesień. I mieliśmy przerwę do 15 czerwca.
A od 15 czerwca2011 do dnia dzisiejszego stoi cały dom, zostały tylko wylewki i urzadządzanie.(dom kanadyjski).
|
| |
oracz
- Skąd?: Skoki
- Pierwszy post: 24 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
jatakasobie napisał(a):
A od 15 czerwca2011 do dnia dzisiejszego stoi cały dom, zostały tylko wylewki i urzadządzanie.(dom kanadyjski).
Tzn macie już wszystkie instalacje, ocieplenie zewn, okna, drzwi itd?
|
| |