Forum budowlane - Jak zaaranżować jadalnię w małej kuchni?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Autor Wiadomość
RudyKoń RudyKoń
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 stycznia 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 18 grudnia 2014 o godz. 17:58
  • Temat postu: Odp: Jak zaaranżować jadalnię w małej kuchni?

Widziałam ostatnio jakiś program o dekoracji wnętrz, gdzie właśnie w małym pomieszczeniu dekorator zaproponował stół rozkładany, ale nie zwykły, tylko taki - mocowany do ściany, podnoszony i zamieniający się w ramkę do obrazka lub zdjęcia, lub opuszczony i będący wówczs stolikiem dla rodziny :) Bardzo ciekawy pomysł, fajny i pozwaljący wykorzystać zalety stołu przy minimalnym użyciu przestrzeni :)

warszawa-hydraulik.pl

piter44 piter44
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 lutego 2014

• Wysłany: nie, 18 stycznia 2015 o godz. 13:06

Czy ja wiem czy jest to taki dobry pomysł? Za każdym razem będziecie grzebali się z rozkładaniem stołu?

My z żoną również mamy niewielką kuchnię tak wiec zdecydowaliśmy się na blat przy oknie zamiast parapetu ( został on wyrzucony). Jes tam stół, oczywiście trochę wyższy. Do niego wyższe krzesełka. Dzięki temu nie trzeba było zagracać kuchni no  i nabrała ona bardzo nowoczesnego oraz stylowego charakteru. 

W sieci jest wiele stron, na których można sobie przejrzeć projekty profesjonalistów. Dzięki temu można się trochę zainspirować. Na przykład tutaj: http://rust.pl/

Na stronie znajdują się najbardziej nowoczesne oraz topowe realizacje kuchenne.

hohome hohome
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 31 października 2014

• Wysłany: pią, 23 stycznia 2015 o godz. 03:24

Zobacz sobie projekty mała kuchnia inspiracje, zanim się zdecydujesz na coś konrektnego. Często w internecie można wiele podpatrzeć i się czymś zainspirować. Ikea też ma fajne rozwiązania dla małych przestrzeni. Jak masz katalogi z poprzednich lat to możesz poprzegladac:)

Elivria30 Elivria30
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 grudnia 2014

• Wysłany: śro, 11 lutego 2015 o godz. 14:41

A taka najprostsza wisząca lampa jak ta z pierwszego zdjęcia http://lampydomowe.pl/RAMKO-m67.html by nie pasowała do jadalni?czy raczej jakieś wbudowane halogeny będą praktyczniejsze?

ostatnio edytowany śro, 11 lutego 2015 o godz. 14:41

Bella Bella
  • Skąd?: Częstochowa
  • Pierwszy post: 11 lutego 2015

• Wysłany: śro, 11 lutego 2015 o godz. 19:20

Jak urządzić małą kuchnię która ma służyć jeszcze za jadalnie ? Ojjj u mnie by to nie przeszło ponieważ moja kuchnia jest bardzo malutka i meble i kuchenka zajmują większość powierzchni może poszukaj cos w sieci bo mnie trudno dać jakąś dobrą radę :)

IzaR IzaR
  • Skąd?: Trzebnica
  • Pierwszy post: 22 czerwca 2015

• Wysłany: czw, 9 lipca 2015 o godz. 17:38

RudyKoń napisał(a):

Widziałam ostatnio jakiś program o dekoracji wnętrz, gdzie właśnie w małym pomieszczeniu dekorator zaproponował stół rozkładany, ale nie zwykły, tylko taki - mocowany do ściany, podnoszony i zamieniający się w ramkę do obrazka lub zdjęcia, lub opuszczony i będący wówczs stolikiem dla rodziny :) Bardzo ciekawy pomysł, fajny i pozwaljący wykorzystać zalety stołu przy minimalnym użyciu przestrzeni :)

Fajna sprawa rzeczywiście:)

Seba K. Seba K.
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 16 września 2015

• Wysłany: wto, 19 lipca 2016 o godz. 10:01

W sklpeach dostępne są meble do jadalni wrocław, takze takie, które przystosowane są d omałych wnętrz. Widziałem systemy, które umożliwiają chowanie blatu stołu np. pomiędzy półkami stojącymi albo takie, które umożliwiały słożenie blatu stołu i oparcie go o ścianę. Musisz poszukać - takich systemów do małych pomieszczeń jest sporo.

Aleks28 Aleks28
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 kwietnia 2014

• Wysłany: pon, 20 lutego 2017 o godz. 20:59

A jakieś fajne miejsca, gdzie kupię stół, możecie polecić?

Maciej Maciej
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 marca 2014

• Wysłany: pon, 20 lutego 2017 o godz. 21:15

Moim zdaniem jeżeli chodzi o takie meble jak stoły właśnie, warto przejrzeć ofertę sklepów online. Przy czym bez wątpienia nader ciekawą ich ofertę znajdziemy w sklepie Edinos . Z resztą przeglądałem dostępne tam propozycje i muszę przyznać, że różnorodność dostępych tam stołow, w tym rozkładanych jest naprawdę duża, przy czym ich stylistya jest bardzo ciekawa:)

maximum maximum
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 stycznia 2014

• Wysłany: wto, 21 lutego 2017 o godz. 11:44

Ja zrobiłam małą jadalnię w salonie. Niewielka kuchnia musi być w końcu funkcjonalna, a stół jadalniany trochę zawadza.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6