Forum budowlane - Jak zorganizować miejsce do wypoczynku w ogrodzie?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Autor Wiadomość
Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 25 czerwca 2015 o godz. 00:23
  • Temat postu: Odp: Jak zorganizować miejsce do wypoczynku w ogrodzie?

Warto zadbać o porządne zadaszenie do tego wygodna i duża kanapa coś w stylu rogówki oraz po środku grill albo coś w stylu ładnie zoorganizowanego ogniska. Takie miejsce mi się marzy :)

pacciorku pacciorku
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 kwietnia 2015

• Wysłany: wto, 1 września 2015 o godz. 23:42

Generalnie w moim przypadku wszystko aranżowała i wykonywała jedna firma, która też się zrobiła wycinanie drzew warszawa dzięki czemu zyskałem sporo miejsca. Miałem kilka drzew, już trochę starych i połamanych, więc złożyłem w umig podanie i zostało pozytywnie rozpatrzone.

dandis dandis
  • Skąd?: Gostyń
  • Pierwszy post: 17 września 2015

• Wysłany: wto, 22 września 2015 o godz. 14:49

Moim zdaniem to dużo zależy od tego czy jest to ogród przydomowy czy np. działeczka. O ile w tym pierwszym często mamy gdzie schować meble to na działce już nie zawsze.

Do przydomowego ogródka mnie się bardzo podobają meble z rattanu, z poduchami ;) Do tego oczywiście jakaś drewniana altanka, bądź zadaszenie tarasu... No ale ogródka przy domu nie mam, a na działeczce mam wybudowane na stałe ławeczki i stolik. Wkoło na ziemi jest płytka ażurowa, a głowę chroni nam taki pawilon jak mają tutaj - http://www.mastermarket.com.pl . Niejedna świetna imprezka tutaj się odbyła ;)

ostatnio edytowany wto, 22 września 2015 o godz. 14:50

sylwia4012 sylwia4012
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 16 stycznia 2014

• Wysłany: wto, 22 września 2015 o godz. 21:57

Przy takich altanach warto posadzić rosliny pnące, których wybó dzis jest ogromny. Można zestawić różne kolory pnączy z http://florexpol.eu/322-rosliny-pnace i uzyskać bajkowy efekt, a przy okazji zasłonic skutecznie wnetrze altanki.

dooo dooo
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 lipca 2013

• Wysłany: sob, 26 września 2015 o godz. 15:10

My w tym roku siedzieliśmy na balkonie ale na wiosnę chciałabym zrobić ogród zimowy z fasadą. Z tego co wiem takimi rzeczami zajmuje się firma z http://stefania.pl/fasady-szklane-wentylowane-realizacje/ Oglądałam ich realizacje i wydaje mi się że jest to profesjonalna firma. Tworzyła wiele projektow zarówno dla osób prywatnych jak i dużych firm.