paweł
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 maja 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja osobiście postawiłbym na cementowe. Bardzo podobaja mi się rozwiązania Creatona i ich Goteborg z powłoką Duratop Pro.
|
| |
betii
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 października 2019
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ale dachówka cementowa matowieje i płowieje z czasem, więc nie jestem pewna czy to akurat najlepsze rozwiązanie... W cenie dachówek betonowych można kupić ceramikę, choćby Koramic Alegra 9, która ma całkiem korzystną cenę za 1m2.
|
| |
kotwaclaw
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 25 marca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
betii napisał(a):
Ale dachówka cementowa matowieje i płowieje z czasem, więc nie jestem pewna czy to akurat najlepsze rozwiązanie... W cenie dachówek betonowych można kupić ceramikę, choćby Koramic Alegra 9, która ma całkiem korzystną cenę za 1m2.
Potwierdzam, najtaniej wychodzą duże dachówki typu Alegra 9 albo Orea 9. Ciekawym rozwiązaniem są też dachówki z przetłoczeniem - czyli linia Actua 10. Dachówki są trochę mniejsze, ale mają ciekawe powłoki błyszczące, których brakuje np. w Orea...
|
| |
Aza
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Płowieją to cementowe starej konstrukcji. Nie nowoczesne rozwiązania jak te wspomniane Duratop Pro. Nie można też mówić, że ceramiczna jest w tej samej cenie, bo tak nie jest. Należy patrzeć na cały dach. Ceramiczna jest cieższa o jakieś 20-25% i to należy uwzględnić w całym dachu, więc koszta całości na pewno rosną. |