kurak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 6 września 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
dla mnie najlepsze sa piankowe
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jestem za tym, żeby kupować materace w sklepach stacjonarnych, ponieważ zazwyczaj można je od razu przetestować i wtedy widzimy jaki będzie najbardziej odpowiedni dla nas.
|
| |
Wigza
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Krótko: http://materace-visco.pl/
Niska cena, bo bez pośredników. Bardzo komfortowe materace termoelastyczne, doskonałe dla zdrowia.
|
| |
witek45
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany śro, 14 maja 2014 o godz. 20:42
|
| |
Patagonia1977
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 3 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
materac jest tak samo wazny jak stelaż dla wygody spania, ja stelaż mam z bydgoskich mebli a materac z seleny, gryczano kokosowy, twardy, ja takie lubię
|
| |
Milano
- Skąd?:
- Pierwszy post: 13 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ale na twardym znowu niewygodnie to jak ?
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja zawsze śpię na twardszych materacach - może jak ktoś nie lubi ich to musi się na początku przyzwyczaić ale jest to z większą korzyścią dla naszego kręgosłupa.
|
| |
bazyll
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 14 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
trzeba wybrac materac taki zeby nie byl za twardy ani za miekki. chodzi o prace miesni podczas snu a od tego zalezy czy sie wyspimy czy nie i czy wstaniemy rano wypoczaci. jesli materac jest miekki i sie zapadamy to miesnie sa napiete aby utrzymac rownowage, odpowiednia krzywizne kregoslupa i nawet czesto nie jestesmy tego swiadomi a budzimy sie zmeczeni. jak jest za twardy to nie wykrzywia sie ten kregoslup tak jak powinien i znowu miesnie pracuja, wiec musi byc zachowana rownowaga, bardziej twarde, ale bez przesady
|
| |
Agito.pl
- Skąd?:
- Pierwszy post: 9 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dobry materac to podstawa dobrego snu. NIe warto na nim oszędzać. Każdy indywidualnie musi wybrać sobie co najbardziej mu odpowiada. Wiele osób chwali sobie Materace kieszeniowo-kokosowe jest to materac z siedmiopolowym wkładem kieszeniowym gwarantuje wyjątkową sprężystość oraz idealne dopasowanie do ciała. Dodatkowo jedna strona materaca wzbogacona jest o matę kokosową , która optymalizuje twardość materaca. Strona z matą kokosową jest wyraźnie twardsza. Ponadto włókna kokosowe mają właściwości antyalergiczne oraz antygrzybiczne, zapobiegają także powstawaniu odleżyn , wchłaniają i adsorbują wodę, wspomagając naturalny przepływ powietrza wewnątrz materaca. Wkłada materaca zamknięty jest w pokrowcu wewnętrznym dodatkowo wentylującym wkład oraz ułatwiającym założenie zewnętrznego pokrowca.
ostatnio edytowany śro, 28 maja 2014 o godz. 18:00
|
| |
Nabol
- Skąd?:
- Pierwszy post: 2 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |