janosik
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 14 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najtrwalsze schody to schody z betonu i oczywiście z kamienia. Te ostatnie to już raczej na zewnątrz domu. W każdym razie jeśli nadal szukasz, lub ktoś szuka trwałych i ładnych schodków to warto zerknąć na http://www.onyx.waw.pl/ Robią bardzo piękne nie tylko schody, ale także inne kamienne produkty do wyposażenia wnętrz.. także na zamówienie klienta.
ostatnio edytowany śro, 17 lutego 2016 o godz. 01:04
|
| |
Boguskaa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My z mężem zdecydowaliśmy się na takie sosnowe jak tutaj - treppen. Są solidnie wykonane także mam nadzieję, że będą nam służyć przez lata.
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Widać kunszt wykonania i to się chwali. Natomiast co do schodów zewnętrznych to juz szedłbym w stronę elementów betonowych. Ja mam betonowe i na to położone przykrycia Oslo- cudownie to wygląda, ale mozna tez wykorzystać od razu gotowe stopnie Presstone.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdecydowanie moim zdaniem najlepsze są schody drewniane, a do tego balustrady szklane, jak tu http://www.republikaszkla.pl/system/balustrady/ wygląda genialnie, a przy tym nie ma się co martwić o trwałość, bo przecież robione są na najwyższym poziomie. A i nie ma co się obawiać sprzątania, na sobie sprawdzone, że balustrady szklane wcale nie są trudne do utrzymania w czystości :)
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Takie połączenie drewna i szkła również należy do moich ulubionych :)
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo fajnym rozwiązaniem tez jest okładzina prosta bądź podcięta z linii Presstone jak Bazalt, Granit, Marmur, czy Dolomit. Świetnie dopełnia wygląd schodów i występuje w tak szerokiej gamie kolorów, że na pewno dobierze się coś dla swoich wymagań.
|
| |
heil
- Skąd?:
- Pierwszy post: 9 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Cześć, zdecydowanie polecam szklane schody :) Moje robiła firma http://obrobka-szkla.eu/ i jestem bardzo zadowolony :)
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
W przypadku schodów zewnętrznych to myślę, że Stopnie blokowe Pozbruk nie sa złym rozwiązaniem. Bardzo łatwy i szybko montaż. Powierzchnia jest szlifowana oraz piaskowana, także posiada równiez właściwości antyposlizgowe.
|
| |
Daniello012
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Albo też Przykrycia Oslo gotowe rozwiązania nie wymagające dużej pracy, a schody na pewno będa wyglądały dużo lepiej niz z zastosowaniem zwykłej płytki.
|
| |
Chene_pl
- Skąd?: Nowy Targ
- Pierwszy post: 18 października 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Szklane schody nie zawsze są dobrym rozwiązaniem, tutaj polecam postawić na coś praktycznego i niezwykle wytrzymałego w postaci naturalnego drewna. Zresztżą to dotyczy nie tylko schodów, ale i również podłogi w całym domu.
|
| |