wafel84
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No roboty trochę jest przy utrzymaniu tego kominka w pełnej sprawności i czystości. Ale jak ktoś lubi czuć romantyczne chwile to jak najbarzdiej można polecić :) Oszczędność na ogrzewaniu jest + miła atmosferka.
|
| |
AnnaD
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 15 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem kominek z płaszczem wodnym to świetny pomysł. Sama taki mam, w drugim domku letniskowym posiadam inny, ale tam to już puściłam wodzę wantacji i np. kratki wentylacyjne prezentują przepiekną twarz Marilyn Monroe. Ogólnie kominek to całkiem fajna sprawa, nie dość, że pieknie wygląda to jeszcze można sporo zaoszczędzić
|
| |
Henryk
- Skąd?: Rzeszów
- Pierwszy post: 6 czerwca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Troszkę pracy przy tym jest, ale jeśli lubisz romantyczne chwile jak najbardziej polecam :) Kominki grzewcze mają swój niepowtarzalny urok i klase :)
ostatnio edytowany wto, 16 lipca 2013 o godz. 16:34
|
| |
Komino
- Skąd?: Dobrszyce
- Pierwszy post: 5 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mówimy o różnych rozwiązaniach, ale nikt nie pomyśli o jakości jakoście wykonania prac. Kominek z płaszczem wodnym fajnie mieć, ale najważniejsze jest jego poprawne zamontowanie. Poprawny montaż wkadów kominowych to gwarancja bezpieczeństwa, wiec warto o to zadbać.
|
| |
Komino
- Skąd?: Dobrszyce
- Pierwszy post: 5 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak, ale pamiętajcie że jeśli montujemy kominki i w ogóle cokolwiek związanego z montażem systemów kominowych warto zasięgnąć rady fachowca. Ja jak montowałem wkłady kominowe mialem dość skomplikowaną sytuację i gdybym sam się miał tym zajmować, to podejrzewa, że skutek byłby opłakany.
|
| |
Mikruś
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 września 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
kominka nie należy montować samodzielnie jeśli się na tym nie znamy, łatwo bowiem o zaczadzenie dwutlenkiem węgla. pamiętajmy o tym.
|
| |
Pawel.C
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 7 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mikruś napisał(a):
kominka nie należy montować samodzielnie jeśli się na tym nie znamy, łatwo bowiem o zaczadzenie dwutlenkiem węgla
zaczadzenie to zatrucie tlenkiem a nie dwutlenkiem węgla, niemniej jednak dwutlenek węgla też jest szkodliwy i można od nadmiaru umrzeć (nadmiar jest wtedy gdy dużo ludzi przebywa w pomieszczeniu bez dostepu swiezego powietrza i zużywają tlen wydychajac dwutlenek wegla)
A w temacie kominków z płaszczem wodnym zainteresowały mnie te kominki też mają wymiennik ciepła i są bardzo ładne.
|
| |
Pawel.C
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Coś sie popsuło i wysłało mi 2 posty, ten jest do usuniecia
ostatnio edytowany pon, 7 października 2013 o godz. 08:45
|
| |
Pawel.C
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Coś sie popsuło i wysłało mi 2 posty, ten jest do usuniecia
ostatnio edytowany pon, 7 października 2013 o godz. 08:43
|
| |
sunshines
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 listopada 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jestem posiadaczką kominka zamkniętego z płaszczem wodnym i nie mogę na niego narzekać. [url=http://www.megi-dom.pl/]kominki wodne[/url]jako ogrzewanie domu sprawdzają się bardzo dobrze. Kiedy zaczynamy palić w kominku to prawie wogóle nie włączamy centralnego
|
| |