Forum budowlane - Koszt fundamentów????

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Autor Wiadomość
mazi88 mazi88
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 lipca 2013

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 17 kwietnia 2019 o godz. 22:50
  • Temat postu: Odp: Koszt fundamentów????

jeśli szukacie cen betonu możecie skorzystać z ebeton.pl gdzie uzyskacie informacje na temat ceny betonu. Można również tam zamówić wraz z dostawą.

e-rzecznik Knauf Therm e-rzecznik Knauf Therm
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 9 lipca 2014

• Wysłany: pon, 6 maja 2019 o godz. 10:33

Najmniejszym składnikiem kosztów wznoszenia fundamentów jest ich ocieplenie, dlatego warto zainwestować w dobrej jakości styropian dedykowany do tego rodzaju zastosowań. Powinien mieć on odpowiednią wytrzymałość na ściskanie optymalnie CS = 100 kPa, a także niską nasiąkliwość wodą. Do takich zastosowań warto polecić nowy styropian grafitowy Knauf Therm Expert Hydro EPS 100 λ 31. Płyty są formowane ciśnieniowo w prasie, co sprawia, że struktura granulek pozostaje nienaruszona, a materiał nie traci swoich właściwości termoizolacyjnych nawet przy długotrwałym zanurzeniu.

Kamilooo Kamilooo
  • Skąd?: Dębica
  • Pierwszy post: 18 sierpnia 2016

• Wysłany: pon, 24 czerwca 2019 o godz. 10:19

Do budowy domu wygląda to inaczej. W przypadku budowy magazynu cena jest większa. Oczywiście to zależy od metrażu, a także od rodzaju gruntu. Wzmacnianie gruntu wykonuje firma Aprofi z Dębicy.

podroznik podroznik
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 września 2019

• Wysłany: czw, 12 września 2019 o godz. 18:24
Jest mnóstwo podobnych firm, co druga reklamuje się w podobny sposób, ale rzadko na stronie podają ceny, ale np na tej już tak http://uslugidzwigowewynajem.waw.pl/oferta cyt. "w tabeli poniżej przybliżone ceny wynajęcia naszego dźwigu, głównie uzależnione od udźwigu i rodzaju sprzętu jaki Państwo potrzebują. ..." ciekawe czemu wszyscy tak boją się podawania tych cen :(
ostatnio edytowany czw, 12 września 2019 o godz. 18:28

Krystianos Krystianos
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 kwietnia 2015

• Wysłany: pią, 13 września 2019 o godz. 12:40

O takie tematy najlepiej pytać blisko bo wiadomo koszty transportu betonu są spore. Jak ktoś szuka informacji jak ładnie wykończyć dom czy mieszkanie to tutaj https://pieknewnetrza.tumblr.com fajny blog o tego typu tematach.

rainbow rainbow
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 sierpnia 2019

• Wysłany: pią, 20 września 2019 o godz. 23:29

Wszystko też z pewnością zależy na jakim terenie ma powstać dom. A czy wiecie jak wykonać fundamenty na przykładowo glinianym terenie? Bo ja właśnie dowiedziałam się z artykułu https://www.mgprojekt.com.pl/blog/fundamenty-na-glinianym-gruncie/ . Cieszę się, że na niego trafiłam, ponieważ teraz dowiedziałam się jak wyglądają kolejno etapy budowy fundamentów.

Karrosa Karrosa
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 5 września 2015

• Wysłany: nie, 22 września 2019 o godz. 14:19

Jeśli chodzi o piasek na budowe to ze swojej strony szczerze mogę Wam polecić zajrzeć sobie na ofertę https://trans-piach.pl/ . Korzystałem z ich usług podczas budowy i cena piasku według ich propozycji jest naprawdę mocno atrakcyjna. Dodatkowo oferowany jest transport piasku, co w takich przypadkach jest bardzo komfortowe. Mam nadzieję, że skorzystacie z porady i będzie to cenny wpis 

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6