|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Co myślicie oprojekcie Krupianka od Wiejskich Klimatów? Dom widziałam na stronach ich podwykonawcy - Natur Eko Dom. Dom w technologi z bala. Stylizowany na tradycyjną zabudowę z Kaszub. Mi się podoba. A jak Wam?
|
| |
paweł
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 maja 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ładna konstrukcja. Na dole całkiemspora,otwartaprzestrzeń jak widzę. Ponad 50 metrów jakosalon i kuchnia. Jak na dom z bala tocałkiem udana koncepcja.
|
| |
Viola29
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Domy z bala mają swój urok i klimat.Kiedyś miałam okazję spędzić kilka dni w takim domu i od tego czasu marzy mi się ,aby zamienić nasze mieszkanko w bloku na drewniany domek .Może kiedys się uda
|
| |
Sylvia63
- Skąd?: Elbląg
- Pierwszy post: 24 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
paweł napisał(a):
Ładna konstrukcja. Na dole całkiemspora,otwartaprzestrzeń jak widzę. Ponad 50 metrów jakosalon i kuchnia. Jak na dom z bala tocałkiem udana koncepcja.
Też na to zwróciłam uwagę. Duża otwarta przestrzeń jest dość rzadka w domach z bala. Fajny ten projekt. Na ich stronie realizacje też sa ciekawe. I ładne. Jedne bardziej tradycyjne, inne nowoczesne.
|
| |
Brzezinsky
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 11 sierpnia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Duża, otwarta przestrzeń to raczej domena nowoczesnego budownictwa. A tu mamy połączenie tradycyjnej chaty mazurskiej, czy też kaszubskiej, z takim wnętrzem. Fajne połączenie. Do tego technologia budowy domu tradycyjna (bal) ale ocieplenie jak widze na stronie Natur Eko Dom to mało spotykana wełna drzewna. A to już jeden z nowszych materiałów. Całkiem dobry do ocieplenia.
|
| |
paweł
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 maja 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Brzezinsky napisał(a):
Duża, otwarta przestrzeń to raczej domena nowoczesnego budownictwa. A tu mamy połączenie tradycyjnej chaty mazurskiej, czy też kaszubskiej, z takim wnętrzem. Fajne połączenie. Do tego technologia budowy domu tradycyjna (bal) ale ocieplenie jak widze na stronie Natur Eko Dom to mało spotykana wełna drzewna. A to już jeden z nowszych materiałów. Całkiem dobry do ocieplenia.
Takie połączenie jest bardzo ciekawe. Trochę inne. Ten styl z kaszub też wydaje się być bardziej uniwersalnym niż góralski. A co do tej wełny to kiedyś czytałem o niej i wypadała bardzo pozytywnie na tle innych rozwiązań.
|
| |