Forum budowlane - Kurpianka

powrót
Autor Wiadomość
karolinaiwanska22 karolinaiwanska22
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 sierpnia 2019

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 19 września 2019 o godz. 15:06
  • Temat postu: Kurpianka

Co myślicie oprojekcie Krupianka od Wiejskich Klimatów? Dom widziałam na stronach ich podwykonawcy - Natur Eko Dom. Dom w technologi z bala. Stylizowany na tradycyjną zabudowę z Kaszub. Mi się podoba. A jak Wam?

paweł paweł
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 maja 2018

• Wysłany: pon, 23 września 2019 o godz. 14:27
  • Temat postu: Odp: Kurpianka

Ładna konstrukcja. Na dole całkiemspora,otwartaprzestrzeń jak widzę. Ponad 50 metrów jakosalon i kuchnia. Jak na dom z bala tocałkiem udana koncepcja.

Viola29 Viola29
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 stycznia 2017

• Wysłany: wto, 24 września 2019 o godz. 23:02

Domy z bala mają swój urok i klimat.Kiedyś miałam okazję spędzić kilka dni w takim domu i od tego czasu marzy mi się ,aby zamienić nasze mieszkanko w bloku na drewniany domek .Może kiedys się uda

Sylvia63 Sylvia63
  • Skąd?: Elbląg
  • Pierwszy post: 24 stycznia 2017

• Wysłany: czw, 26 września 2019 o godz. 20:47

paweł napisał(a):

Ładna konstrukcja. Na dole całkiemspora,otwartaprzestrzeń jak widzę. Ponad 50 metrów jakosalon i kuchnia. Jak na dom z bala tocałkiem udana koncepcja.

Też na to zwróciłam uwagę. Duża otwarta przestrzeń jest dość rzadka w domach z bala. Fajny ten projekt. Na ich stronie realizacje też sa ciekawe. I ładne. Jedne bardziej tradycyjne, inne nowoczesne. 

Brzezinsky Brzezinsky
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 11 sierpnia 2018

• Wysłany: pon, 30 września 2019 o godz. 19:34

Duża, otwarta przestrzeń to raczej domena nowoczesnego budownictwa. A tu mamy połączenie tradycyjnej chaty mazurskiej, czy też kaszubskiej, z takim wnętrzem. Fajne połączenie. Do tego technologia budowy domu tradycyjna (bal) ale ocieplenie jak widze na stronie Natur Eko Dom to mało spotykana wełna drzewna. A to już jeden z nowszych materiałów. Całkiem dobry do ocieplenia.

paweł paweł
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 maja 2018

• Wysłany: śro, 23 października 2019 o godz. 13:34

Brzezinsky napisał(a):

Duża, otwarta przestrzeń to raczej domena nowoczesnego budownictwa. A tu mamy połączenie tradycyjnej chaty mazurskiej, czy też kaszubskiej, z takim wnętrzem. Fajne połączenie. Do tego technologia budowy domu tradycyjna (bal) ale ocieplenie jak widze na stronie Natur Eko Dom to mało spotykana wełna drzewna. A to już jeden z nowszych materiałów. Całkiem dobry do ocieplenia.

Takie połączenie jest bardzo ciekawe. Trochę inne. Ten styl z kaszub też wydaje się być bardziej uniwersalnym niż góralski. A co do tej wełny to kiedyś czytałem o niej i wypadała bardzo pozytywnie na tle innych rozwiązań.