Forum budowlane - Miejsce na narzędzia

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Autor Wiadomość
Swarnowy Swarnowy
  • Skąd?: Koszalin
  • Pierwszy post: 15 lipca 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 6 sierpnia 2015 o godz. 18:45
  • Temat postu: Odp: Miejsce na narzędzia

często stosowanym rozwiązaniem jest garaż metalowy postawiony na działce i w nim trzyma się narzędzia. Chociaż ostatnio widziałem u znajomego, że budowę domu zaczął od garażu według projektu domu. Wybudował taki murowany aby trzymać w nim narzędzia a w przyszłości samochód.

outsider91 outsider91
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 maja 2015

• Wysłany: czw, 6 sierpnia 2015 o godz. 19:02

Właśnie to jest najlepszy pomysł ze wszystkich - wybudowanie najpierw garażu przy domu (jeżeli oddzielnie) i przechowywanie w nim wszystkich niezbędnych narzędzi. Ten garaż się "przyda na stałe" a nie tylko na czas budowy domu, nie cierpię prowizorek!

luna1234 luna1234
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 15 lipca 2015

• Wysłany: pią, 7 sierpnia 2015 o godz. 03:03

Taki domek czy komórka na narzędzia to ważna rzecz i raczej powinna być solidnie wybudowana, bo chętni na narzędzia na pewno się znajdą. Można później zrobić z tego domku przechowalnię różnych innych rzeczy na przykład mebli ogrodowych czy sprzętu do odśnieżania albo faktycznie od razu zamiast domku postawić garaż.

Wress Wress
  • Skąd?: Opole
  • Pierwszy post: 21 lipca 2015

• Wysłany: wto, 11 sierpnia 2015 o godz. 02:48

Bardzo dobrze, że moja żona ani teściowa nie mają do mojego garażu :) one jakby tam wparowały tak by mi wszystko uporządkowały, że kompletnie bym nie wiedziała gdzie co mam..Tego nie chciałbym - pomimo dobrej chęci mojej żony oraz jej 'kochanej mamusi'

Bagdan Bagdan
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 22 lipca 2015

• Wysłany: śro, 12 sierpnia 2015 o godz. 12:04

Mój warsztat i garaż to jest moja świątynia ! Tam moja teściowa z żoną nie mają wstępu :) dałem tabliczkę na moich drzwiach kobietom, dzieciom i teściowym wstęp wzbroniony. Może tabliczka trochę jest brutalna ale cóż zrobić, czasem ludzie muszą to zrozumieć. :)

nerkv nerkv
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 6 sierpnia 2014

• Wysłany: czw, 10 września 2015 o godz. 15:04

Mam całą masę narzędzi, bo prawie wszystkie z https://bau-tec.pl/pl/c/Zestawy-narzedzi/60

i nie mam miejsca, w którym miałbym je wszystkie i zazwyczaj część jest w piwnicy, część w garażu. Macie jakiś pomysł na zaaranżowanie im miejsca i na to jak duża będzie to musiała być powierzchnia?

Mandi Mandi
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 23 listopada 2015

• Wysłany: pon, 23 listopada 2015 o godz. 01:26

My mieliśmy mały, blaszany garaż na narzędzia i rusztowanie. Niestety, okolica, w jakiej się budowaliśmy nie była zamieszkała (wtedy, bo teraz mamy już sąsiadów), więc nie można było ryzykować i zostawiać wszystkiego po prostu na zewnątrz dopóki nie było budynku. Zaraz po tym, jak było już jedno piętro, większość przenieśliśmy do środka. Teraz mamy po prostu większy garaż a w nim składzik narzędziowy. Rusztowania też zostały, planujemy docieplenie domu.

Aza Aza
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 8 maja 2015

• Wysłany: pon, 28 grudnia 2015 o godz. 21:26

Podczas budowy postawiliśmy domek narzędziowy. Aktualnie jest ich duży wbór  takich gotowych konstrukcji http://ogrodolandia.pl/domki-ogrodowe Myślę, że to fajne przyszłościowe rozwiązanie, ponieważ później możemy go wykorzystać do przechowywania narzędzi ogrodowych lub nawet rowerów.

arturo9000 arturo9000
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 31 stycznia 2015

• Wysłany: pon, 25 stycznia 2016 o godz. 12:50

wszystko zależy ile masz tych narzędzi i jak wygląda projekt. U mnie w miejscowości ostatnio się budował się domek w którym inwestor miał wolnostojący garaż i zaczął budowę od tego garażu w którym trzymał wszystkie narzędzia. Nie musiał sobie na swoim terenie stawiać jakieś szopy czy nawet blaszanego garażu.

radek16 radek16
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 29 września 2014

• Wysłany: śro, 27 stycznia 2016 o godz. 10:23

Zaoszczędzisz sporo czasu kiedy kupisz sobie domek w sklepie. Chyba, że jesteś typem majsterkowicza i budowa nie sprawi ci problemu.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4