Swarnowy
- Skąd?: Koszalin
- Pierwszy post: 15 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
często stosowanym rozwiązaniem jest garaż metalowy postawiony na działce i w nim trzyma się narzędzia. Chociaż ostatnio widziałem u znajomego, że budowę domu zaczął od garażu według projektu domu. Wybudował taki murowany aby trzymać w nim narzędzia a w przyszłości samochód.
|
| |
outsider91
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Właśnie to jest najlepszy pomysł ze wszystkich - wybudowanie najpierw garażu przy domu (jeżeli oddzielnie) i przechowywanie w nim wszystkich niezbędnych narzędzi. Ten garaż się "przyda na stałe" a nie tylko na czas budowy domu, nie cierpię prowizorek!
|
| |
luna1234
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Taki domek czy komórka na narzędzia to ważna rzecz i raczej powinna być solidnie wybudowana, bo chętni na narzędzia na pewno się znajdą. Można później zrobić z tego domku przechowalnię różnych innych rzeczy na przykład mebli ogrodowych czy sprzętu do odśnieżania albo faktycznie od razu zamiast domku postawić garaż.
|
| |
Wress
- Skąd?: Opole
- Pierwszy post: 21 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo dobrze, że moja żona ani teściowa nie mają do mojego garażu :) one jakby tam wparowały tak by mi wszystko uporządkowały, że kompletnie bym nie wiedziała gdzie co mam..Tego nie chciałbym - pomimo dobrej chęci mojej żony oraz jej 'kochanej mamusi'
|
| |
Bagdan
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 22 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mój warsztat i garaż to jest moja świątynia ! Tam moja teściowa z żoną nie mają wstępu :) dałem tabliczkę na moich drzwiach kobietom, dzieciom i teściowym wstęp wzbroniony. Może tabliczka trochę jest brutalna ale cóż zrobić, czasem ludzie muszą to zrozumieć. :)
|
| |
nerkv
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mam całą masę narzędzi, bo prawie wszystkie z https://bau-tec.pl/pl/c/Zestawy-narzedzi/60
i nie mam miejsca, w którym miałbym je wszystkie i zazwyczaj część jest w piwnicy, część w garażu. Macie jakiś pomysł na zaaranżowanie im miejsca i na to jak duża będzie to musiała być powierzchnia?
|
| |
Mandi
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 23 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My mieliśmy mały, blaszany garaż na narzędzia i rusztowanie. Niestety, okolica, w jakiej się budowaliśmy nie była zamieszkała (wtedy, bo teraz mamy już sąsiadów), więc nie można było ryzykować i zostawiać wszystkiego po prostu na zewnątrz dopóki nie było budynku. Zaraz po tym, jak było już jedno piętro, większość przenieśliśmy do środka. Teraz mamy po prostu większy garaż a w nim składzik narzędziowy. Rusztowania też zostały, planujemy docieplenie domu.
|
| |
Aza
- Skąd?:
- Pierwszy post: 8 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Podczas budowy postawiliśmy domek narzędziowy. Aktualnie jest ich duży wbór takich gotowych konstrukcji http://ogrodolandia.pl/domki-ogrodowe Myślę, że to fajne przyszłościowe rozwiązanie, ponieważ później możemy go wykorzystać do przechowywania narzędzi ogrodowych lub nawet rowerów.
|
| |
arturo9000
- Skąd?:
- Pierwszy post: 31 stycznia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
wszystko zależy ile masz tych narzędzi i jak wygląda projekt. U mnie w miejscowości ostatnio się budował się domek w którym inwestor miał wolnostojący garaż i zaczął budowę od tego garażu w którym trzymał wszystkie narzędzia. Nie musiał sobie na swoim terenie stawiać jakieś szopy czy nawet blaszanego garażu.
|
| |
radek16
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 29 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zaoszczędzisz sporo czasu kiedy kupisz sobie domek w sklepie. Chyba, że jesteś typem majsterkowicza i budowa nie sprawi ci problemu.
|
| |