Forum budowlane - OKNA ważne

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Autor Wiadomość
patrycjaa patrycjaa
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 11 grudnia 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 9 marca 2016 o godz. 13:39
  • Temat postu: Odp: OKNA ważne

Jakbym miała teraz wybierać to chyba zamówiłabym takie pasywne jak mają tutaj. Przynajmniej rachunki mogłyby się trochę zmniejszyć...

WojtasN WojtasN
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 31 maja 2015

• Wysłany: czw, 10 listopada 2016 o godz. 14:10

Czasami warto też rozejrzeć się nie po stronach renomowanych producentów, ale przyjrzeć się bardziej uważnie temu co mają do zaoferowania lokalni wytwórcy stolarki okiennej. Oferta firmy Atos Stolarka Budowlana to dobre i markowe produkty, produkowane już od 20 lat. Na witrynbie internetowej http://www.atoslublin.pl możecie zobaczyć wiele ciekawych modeli okien. Mała firma czasem wygrywa z większymi dzięki konkretnym produktom w ofercie (okna, drzwi bramy i inne) które dzięki dokładnej znajomiści z klientem (inaczej niż w dużej produkcji masowej)  są starannie wybierane i sprawdzane dzięki czemu ma się produkty o najwyższym współczynniku korzyści do ceny.

vega195 vega195
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 grudnia 2016

• Wysłany: czw, 14 lutego 2019 o godz. 15:01

Dość popularne w ostatnim czasie są okna drewniano-aluminiowe - będą dobrym wyborem. Przy mniejszym budżecie lepsze będą jednak okna z PVC, choćby od Drutex mają zresztą podobne parametry, zachwycają nowoczesnym designem.

nowakarol23 nowakarol23
  • Skąd?: Łódź
  • Pierwszy post: 27 listopada 2018

• Wysłany: czw, 26 września 2019 o godz. 09:07

Ja montowałem okna 3 lata temu - stosunkowo tanie ale żadnych problemów do tej pory. Myslę że to zasługa ekipy montażowej, Pan Majster bardzo zadbał o odpowiednie umiescownie i zabezpiecznie okien tak by nie było potrzeby robić coś z okanmi. Uzywali sprzętu smartlift, wyglądało to mocno profejonalnie i zrobiło duże wrażenie na mnie. A narazie nie odczuwam problemu z nimi.

Roman Roman
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 października 2019

• Wysłany: pon, 14 października 2019 o godz. 11:09

Można powiedzieć, że na sukces wpływają na równi dwa czynniki – jakość samych okien i ich profesjonalny montaż. Przy kupnie okien poza tak ważnymi obecnie parametrami energooszczędności należy zwrócić uwagę na trwałość konstrukcji profilu okiennego: okucia, uszczelki, wzmocnienia. To one zagwarantują, że okno nie odkształci się i będzie szczelne przez lata. Ja postawiłem na okna Schuco produkowane przez firmę Marsel i mogę powiedzieć, że współpraca przebiegła bardzo pomyślnie – od dostarczenia bezawaryjnych okien o wyposażeniu, jakiego oczekiwałem aż po sprawny ciepły montaż. 

ostatnio edytowany pon, 14 października 2019 o godz. 11:09

1. 1
  2. 2
  3. 3