Forum budowlane - Oświetlenie LED w nowym wymiarze

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Autor Wiadomość
Ekspert Fibaro Ekspert Fibaro
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 września 2013

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 3 września 2013 o godz. 16:40
  • Temat postu: Odp: Oświetlenie LED w nowym wymiarze

Szanowni Państwo,

Oświetlenie LED staje się coraz popularniejsze w aranżacji wnętrz i stanowi element dekoracji wielu domów i ogrodów. Dzięki nowoczesnym technologiom możemy za pomocą świateł tworzyć coraz ciekawsze efekty. By uzyskać pożądaną barwę wykorzystuje się specjalny kontroler służący do obsługi trzy- i czterokolorowych taśm LED. Takie urządzenie pozwala na pracę z nawet czterema dowolnymi czujnikami analogowymi, poszerzając w ten sposób funkcjonalności inteligentnego domu. Po zintegrowaniu kontrolera z systemem inteligencji budynkowej pozwala on na zarządzanie oświetleniem za pomocą telefonu lub tabletu. W ten sposób definiujemy kolory i ich nasycenie oraz przypisujemy je do poszczególnych wnętrz lub domowników. Możemy dowolnie zmieniać ustawienia lub korzystać z przygotowanych schematów tematycznych, by uzależnić oświetlenie od warunków panujących za oknem lub dopasować je do okazji i na przykład inaczej oświetlić salon w zależności od tego, czy spędzamy wieczór z książką czy też odwiedzają nas znajomi.

Fibaro

korok korok
  • Skąd?: Lublin
  • Pierwszy post: 8 października 2012

• Wysłany: śro, 10 września 2014 o godz. 06:27

Ja mam u siebie w domu praktycznie wszędzie żarówki led. Dzięki temu naprawdę da się zmniejszyć zużycie prądu ponieważ nie są tak prądożerne jak inne rodzaje, że tak to ujmę ;)

Zamówić można w sieci. Aktualnie wiele  sklepów oferuje dobre ceny, na przykład to miejsce: http://www.perfektmarket.pl/zarowka-led-e14-6w-smd-2835-swieca-id-231.html - właśnie tam zamawiałem żarówki do swojego mieszkania. Jak sie zrobi porównanie to jednak wychodzi na korzyść sklepów internetowych poniewaz w stacjonarnych,nawet w tych większych marketach wcale nie jest tak tanio.

Świetne są róznież taśmy led - możecie sobie popatrzyć jak to wygląda przy schodach.

ostatnio edytowany pon, 18 maja 2015 o godz. 18:20

inkom inkom
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 16 września 2014

• Wysłany: sob, 20 września 2014 o godz. 18:42

Świetne, nowoczesne rozwiązanie, piękne w swojej prostocie, w dodatku bardzo energooszczędne dzięki technologii LED. Oczywiście dobrze wkomponuje się prawdopodobnie tylko w nowoczesnych wnętrzach.

Xenia32 Xenia32
  • Skąd?: Koszalin
  • Pierwszy post: 3 września 2014

• Wysłany: nie, 21 września 2014 o godz. 23:06

@mortor , no dla mnie jednak wygląda trochę kiczowato... Takie rozwiązania może i są fajne dla bardzo małych dzieciaków, ale jak trochę podrośnie? Naprawdę nie jestem przekonana, czy to inwestycja warta takich pieniędzy.

kamil821 kamil821
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 maja 2014

• Wysłany: wto, 23 września 2014 o godz. 11:57

wow, jestem pod wrażeniem, czy ktoś z Was wie jak to wygląda cenowo?

terakota terakota
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 20 lutego 2013

• Wysłany: wto, 23 września 2014 o godz. 16:01

Nie mam zielonego pojęcia, ale też bardzo mi się to podoba :)

bestoftehebest bestoftehebest
  • Skąd?: Szczecin
  • Pierwszy post: 24 maja 2013

• Wysłany: śro, 8 października 2014 o godz. 02:15

A mi - jeśli chodzi o LEDY, podobają się lustra podświetlane. Obrazy też, ale lustra wyglądają naprawdę pięknie. Ostatnio znalazłem na przykład takie lustro 3D:

Firma Soleda Mirror ma je w swojej ofercie, jak również wiele innych wzorów luster LED. Ale to spodobało mi się najbardziej. Jestem ciekawy, ile takie lustro może kosztować. Ktoś z Was ma może coś podobnego u siebie? Wydaje mi się, że takie lustro powiększa optycznie przestrzeń, także super rozwiązanie do małej łazienki.

andre andre
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 22 listopada 2014

• Wysłany: sob, 22 listopada 2014 o godz. 16:25

Mi się podobają takie podświetlane listwy w pokojach jak te na zdjęciu nazywają to Profil Gk Led.

Kozak Kozak
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 4 grudnia 2014

• Wysłany: czw, 23 kwietnia 2015 o godz. 17:57

Ja natomiast chce zamówić taśmy ze strony http://ledoneled.pl/pl/ , ale nigdy jeszcze nic od nich nie kupiłem, z tego powodu moje pytanie brzmi, czy korzystaliście z ich usług? Jak oceniacie ich produkty? 

Mezoko_com Mezoko_com
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 czerwca 2012

• Wysłany: czw, 23 kwietnia 2015 o godz. 18:53

Jeżeli szukacie dobrej jakości oświetlenia w nizszej cenie i fachowym doradztwem,to zaparszamy także na Mezoko.com chętnie doradzimy i pomożemy podczas wyboru:)

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6