|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Szanowni Państwo,
Oświetlenie LED staje się coraz popularniejsze w aranżacji wnętrz i stanowi element dekoracji wielu domów i ogrodów. Dzięki nowoczesnym technologiom możemy za pomocą świateł tworzyć coraz ciekawsze efekty. By uzyskać pożądaną barwę wykorzystuje się specjalny kontroler służący do obsługi trzy- i czterokolorowych taśm LED. Takie urządzenie pozwala na pracę z nawet czterema dowolnymi czujnikami analogowymi, poszerzając w ten sposób funkcjonalności inteligentnego domu. Po zintegrowaniu kontrolera z systemem inteligencji budynkowej pozwala on na zarządzanie oświetleniem za pomocą telefonu lub tabletu. W ten sposób definiujemy kolory i ich nasycenie oraz przypisujemy je do poszczególnych wnętrz lub domowników. Możemy dowolnie zmieniać ustawienia lub korzystać z przygotowanych schematów tematycznych, by uzależnić oświetlenie od warunków panujących za oknem lub dopasować je do okazji i na przykład inaczej oświetlić salon w zależności od tego, czy spędzamy wieczór z książką czy też odwiedzają nas znajomi.
Fibaro
|
| |
korok
- Skąd?: Lublin
- Pierwszy post: 8 października 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja mam u siebie w domu praktycznie wszędzie żarówki led. Dzięki temu naprawdę da się zmniejszyć zużycie prądu ponieważ nie są tak prądożerne jak inne rodzaje, że tak to ujmę ;)
Zamówić można w sieci. Aktualnie wiele sklepów oferuje dobre ceny, na przykład to miejsce: http://www.perfektmarket.pl/zarowka-led-e14-6w-smd-2835-swieca-id-231.html - właśnie tam zamawiałem żarówki do swojego mieszkania. Jak sie zrobi porównanie to jednak wychodzi na korzyść sklepów internetowych poniewaz w stacjonarnych,nawet w tych większych marketach wcale nie jest tak tanio.
Świetne są róznież taśmy led - możecie sobie popatrzyć jak to wygląda przy schodach.
ostatnio edytowany pon, 18 maja 2015 o godz. 18:20
|
| |
inkom
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 16 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Świetne, nowoczesne rozwiązanie, piękne w swojej prostocie, w dodatku bardzo energooszczędne dzięki technologii LED. Oczywiście dobrze wkomponuje się prawdopodobnie tylko w nowoczesnych wnętrzach.
|
| |
Xenia32
- Skąd?: Koszalin
- Pierwszy post: 3 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
@mortor , no dla mnie jednak wygląda trochę kiczowato... Takie rozwiązania może i są fajne dla bardzo małych dzieciaków, ale jak trochę podrośnie? Naprawdę nie jestem przekonana, czy to inwestycja warta takich pieniędzy.
|
| |
kamil821
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
wow, jestem pod wrażeniem, czy ktoś z Was wie jak to wygląda cenowo?
|
| |
terakota
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 lutego 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie mam zielonego pojęcia, ale też bardzo mi się to podoba :)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A mi - jeśli chodzi o LEDY, podobają się lustra podświetlane. Obrazy też, ale lustra wyglądają naprawdę pięknie. Ostatnio znalazłem na przykład takie lustro 3D:

Firma Soleda Mirror ma je w swojej ofercie, jak również wiele innych wzorów luster LED. Ale to spodobało mi się najbardziej. Jestem ciekawy, ile takie lustro może kosztować. Ktoś z Was ma może coś podobnego u siebie? Wydaje mi się, że takie lustro powiększa optycznie przestrzeń, także super rozwiązanie do małej łazienki.
|
| |
andre
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 22 listopada 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mi się podobają takie podświetlane listwy w pokojach jak te na zdjęciu nazywają to Profil Gk Led.

|
| |
Kozak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja natomiast chce zamówić taśmy ze strony http://ledoneled.pl/pl/ , ale nigdy jeszcze nic od nich nie kupiłem, z tego powodu moje pytanie brzmi, czy korzystaliście z ich usług? Jak oceniacie ich produkty?
|
| |
Mezoko_com
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 czerwca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeżeli szukacie dobrej jakości oświetlenia w nizszej cenie i fachowym doradztwem,to zaparszamy także na Mezoko.com chętnie doradzimy i pomożemy podczas wyboru:)
|
| |