Forum budowlane - Panele

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
Autor Wiadomość
Nataliees Nataliees
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 18 lutego 2013

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 31 października 2013 o godz. 13:02
  • Temat postu: Odp: Panele

Koniecznie zwróć uwagę na to z jakiego materiału sa wykonane panele oraz jaki mają stopień ścieralności. Wysokie parametry zapewnią ci długie uzytkowanie tego materiału:) Proponuje także zajrzeć mimo wszystko na różne rodzaje parkietów: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/parkiety,a190.html

wafel84 wafel84
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 26 września 2012

• Wysłany: sob, 2 listopada 2013 o godz. 16:44

Chyba wszystko Ci już doradzili :) Klasa ścieralnośći + polecam dobrego producenta, bo to podstawa

Irmina Irmina
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 11 listopada 2013

• Wysłany: nie, 24 listopada 2013 o godz. 14:59

Elena napisał(a):

Mój mąż też na początku się deklarował, że będzie sam kładł, ale jak poszliśmy do sklepu to się okazało,że w Voxie tak mają, że jak kupimy z montażem to mniej płacimy niż byśmy kupowali panele i sami kładli.

A  ile czekaliście na montaż? I najpierw co robić drzwi czy podłogi?

Elena Elena
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 19 września 2013

• Wysłany: śro, 27 listopada 2013 o godz. 18:33

Podobno lepiej najpierw podłogi zrobić. My na montaż paneli czeklaiśmy krótko, bo tydzień -mieli je w magazynie.Sam montaż bardzo szybko poszedł.

domeczek domeczek
  • Skąd?: Radom
  • Pierwszy post: 6 grudnia 2013

• Wysłany: pią, 6 grudnia 2013 o godz. 13:31

Mam w domu panele o "przemysłowej" klasie ścieralności, a i tak nie jest kolorowo, nie wyobrażam sobie takich o standardowej "domowej" ścieralności.

Danak19 Danak19
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 grudnia 2013

• Wysłany: sob, 21 grudnia 2013 o godz. 00:17

Znalazłem w necie interesujące mnie  panele -   http://www.kreocen.pl/kategoria/Wykonczenie-wnetrz-ruckzuckpl-514_26_270.html Fajnie wszystko podane- klasa itp. itd.Chcę jednak dowiedzięc się coś producencie WIPARQUET. Wiecie cos na ten temat? Jak mam wydać już pieniądze na zakupy przez internet to wolę się dowiedziec czegos wiecej

ostatnio edytowany sob, 21 grudnia 2013 o godz. 00:17

SosnaRadosna SosnaRadosna
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 grudnia 2013

• Wysłany: sob, 28 grudnia 2013 o godz. 21:40

Mieszkam w Tucholi, niby serce Borów Tucholskich, w lasach pełno drewna, tartaków zatrzęsienie, a nie mogę znaleźć sensownej deski podłogowej. Znalazłam w Warszawie www.finishparkiet.pl  

Mają sklep internetowy, ale ja bym chciała wiedzieć, jak to wygląda na żywo. No i czy użytkownicy zadowoleni są z tej firmy. Może ktoś mi podpowie coś sensownego w Bydgoszczy? Trochę mam bliżej niż do stolicy Zdziwiony

Nanako Nanako
  • Skąd?: Toruń
  • Pierwszy post: 13 listopada 2013

• Wysłany: sob, 18 stycznia 2014 o godz. 16:30

Na pewno przy wyborze paneli klasa ścieralności to jedno, ale miejsce zastosowania drugie. Chociaż jakoś paneli stoi już na takim poziomie, że czasami ciężko poznać czy są z naturalnego drewna czy nie. W zakresie podług bardzo dobry i specjalizujący się tylko w tym sklep to http://mjpodlogi.pl - mają też duży wybór środków do pielęgnacji wielu o tym zapomina kładzie podłogę i myśli, że jak się nie ściera to będzie wiecznie idealna, a tak nie jest. 

Nanako Nanako
  • Skąd?: Toruń
  • Pierwszy post: 13 listopada 2013

• Wysłany: sob, 18 stycznia 2014 o godz. 16:30

Na pewno przy wyborze paneli klasa ścieralności to jedno, ale miejsce zastosowania drugie. Chociaż jakoś paneli stoi już na takim poziomie, że czasami ciężko poznać czy są z naturalnego drewna czy nie. W zakresie podług bardzo dobry i specjalizujący się tylko w tym sklep to http://mjpodlogi.pl - mają też duży wybór środków do pielęgnacji wielu o tym zapomina kładzie podłogę i myśli, że jak się nie ściera to będzie wiecznie idealna, a tak nie jest. 

edekstach_666 edekstach_666
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 24 marca 2014

• Wysłany: pon, 24 marca 2014 o godz. 18:49

Hej. Ja bym się jednak zastanowił nad położeniem czegoś lepszego niż panele. My mieliśmy do wyszykowania 4 pokoje mieszkalne i salon. Wybraliśmy do beżowych ścian parkiet z akacji parzonej – www.solidparkiet.pl/oferta. Dobra podłoga fajnie izoluje, wygląda też bajerancko. Raczej nie zamieniłbym tej podłogi na panele, nawet o najwyższej ścieralności.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12