Forum budowlane - Podłoga drewniana czy panele

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Autor Wiadomość
olatola olatola
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 17 września 2018

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 17 września 2018 o godz. 21:22
  • Temat postu: Odp: Podłoga drewniana czy panele

Wydaje mi się, że najlepsze będą panele, której łatwiej utrzymać w czystości i łatwiej je wymienić, gdyby coś się zniszczyło. 

kasia0909 kasia0909
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 6 lutego 2018

• Wysłany: pią, 19 października 2018 o godz. 13:22

Zdecydowanie drewno!  Wystarczy je regularnie impregnować, aby na lata zachowało swój pierwotny wygląd i właściwości użytkowe. Ja od jakiegoś czasu jestem zakochana w tych deskach: https://dlh.pl/podloga-debowa-3-warstwowa-rivaner-2502.html?___SID=S Prawda, że są piękne? :)

Doms13 Doms13
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 25 października 2018

• Wysłany: czw, 25 października 2018 o godz. 08:49

Wydaje mi się, że to kwestia udżetu i upodobań. Panele też mogą posłużyć na długie lata, jeśli się o nie dba. 

http://www.dsmtech.pl/klapa-okragla-pojedyncza

monczi monczi
  • Skąd?: Wrocław
  • Pierwszy post: 20 marca 2018

• Wysłany: wto, 6 listopada 2018 o godz. 19:13

Dokładnie, to już zależy od waszych preferencji. Ja mam w domu podłogi drewniane i szczerze, to nie zamieniłabym ich na żadną inną podłogę. Jak jesteście niezdecydowani, to sprawdźcie jeszcze ofertę od https://www.ddd.com.pl/ . Mają na tyle szeroki wybór, że na pewno uda wam się znaleźć taką podłogę, która sprosta waszym oczekiwaniom.

Trala Trala
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 16 czerwca 2014

• Wysłany: czw, 2 maja 2019 o godz. 11:20

Ale pytasz sie o panele? W takim razie polecam na nich nie oszczędzać bo jednak lepiej jest kupić sobie porządniejsze oraz dobrze wykonane, bo jest to rzecz której nie da się tak łatwo wymienić. No i fajnie moim zdaniem wyglądają panele ze strukturą 3d. Niczym prawdziwe drewno. Sama niedługo planuję remont i prawdopodobnie będę w takie inwestowała pomimo wysokiej ceny....

Co do dywanów to nie przepadam za bardzo za tymi z długim włosiem, ale podobają mi się tego typu sznurkowe:

https://dywanyluszczow.eu/375-sznurkowe-sizal-

Szczególnie, że lepiej nadają się na przykład na ogrzewanie podłogowe i nie ma problemu z ich zwinięciem jeśli akurat odczuwasz taka potrzebę.

kena kena
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 stycznia 2017

• Wysłany: sob, 18 maja 2019 o godz. 14:11

Jesli chodzi o taras to odkryłam fajną rzecz którą ma w ofercie firma Pozbruk czyli kostkę imitującą drewno na taras - Kanada Pozbruk. Wygląda to naprawdę fantastycznie na tarasie i jest nietypowym rozwiązaniem a do tego bardziej trwałym niż deski

ostatnio edytowany sob, 18 maja 2019 o godz. 14:12

Lolek12 Lolek12
  • Skąd?: Swarzędz
  • Pierwszy post: 18 lutego 2013

• Wysłany: wto, 25 czerwca 2019 o godz. 21:00

Jak interesuje Was coś solidniejszego to polecam zerknąc tutaj - http://www.sagar.com.pl/ Dobrą alternatywą dla zwykłych paneli są te winylowe. Posłużą zdecydowanie dłużej. Szczególnie dobrze sprawdząs ię w salonie lub kuchni, gdzie przebywa się najwięcej czasu. 

JuliaM JuliaM
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 października 2019

• Wysłany: pon, 14 października 2019 o godz. 09:49

Podłoga drewniana zawsze kojarzy się z bardziej luksusowym wykończeniem. Ale ma swoje minusy obowiązkowa konserwacja- olejowanie lub lakierowanie powierzchni. Jest droższą na etapie zakupy, ale też jej pielęgnacja może być bardziej uciążliwa. Panel epodłogwe są wygodniejsze w utrzymaniu czystości i bardziej uniwersalne. Można wybrać panele super jakości o wysokiej klasie ścieralności, które posłużą nam przez lata użytkowania. Polecam wybrać panele podłogowe w uniwersalnej kolorystyce- mam wrażenie, że nawet przy diametralnej zmianie kolorystyki wnętrza one zawsze się wybronią.

Anna_80 Anna_80
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 14 listopada 2019

• Wysłany: pon, 18 listopada 2019 o godz. 12:53

a jaki podkład pod podłogę stosujecie? Trochę czytam na ten temat i zastanawiam się nad wylewką samopoziomującą, więcej można informacji można znaleźć tutaj: https://www.mgprojekt.com.pl/blog/wylewka-samopoziomujaca/ 

Vikki Vikki
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 1 grudnia 2017

• Wysłany: pon, 30 listopada 2020 o godz. 06:40

My mamy panele i się świetnie sprawdzają. Jak robiliśmy remont to zależało nam na ładnej ale niedrogiej i wygodnej podłodze, więc panele były niejako oczywistym wyborem. Co ważne, panele można położyć spokojnie samemu, co też pozwala sporo zaoszczędzić. My tak zrobiliśy i nie było to nic trudnego. Pod panele położyliśmy jeszcze podkład pianowood - www.pianomat.pl/pianowood/ i podłoga nie tylko dobrze wygląda, ale także jest komfortowa - ciepła i cicha, bo pianowood ma świetne właściwości izolacyjne, zarówno jeśli chodzi o izolację termiczna jak i akustyczną (jest gęsty i elastyczny i dzięki temu ma takie dobre parametry). W dodatku bardzo łatwo się go kładzie, więc idealnie nadaje się do samodzielnego montażu.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5