katomierz
- Skąd?:
- Pierwszy post: 7 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No niestety. A prawda jest taka że od montażu zależy bardzo duża część całej inwestycji. Poczytajcie sobie o montażu ciepłym bo jest o czym.
|
| |
celnik
- Skąd?:
- Pierwszy post: 21 kwietnia 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A propos tego tematu artykuł: http://oknotest.pl/montaz-okien/cieply-montaz-czy-to-sie-oplaca Ja nie mam wątpliwości. Niestey obawiam się że często ludzie decydują się na zwykły montaż tylko przez to, żeby zaoszczędzić w chwili obecnej, nie myślą o konsekwencjach na dłużej.
|
| |
janota
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ciężko ludziom wytłumaczyć, że teraz mają wyłożyć więcej, to później będzie taniej. Zwłaszcza że już sama wymiana okien poważnie nadszarpuje domowe budżety. Wiem po sobie bo teraz planuje.
|
| |
Lipiec
- Skąd?:
- Pierwszy post: 31 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
I co będziesz wybierał? Ciepły czy zwykły montaż? Jakie okna? Masz już konkrety czy dopiero wybierasz?
|
| |
janota
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wciąż nie umiem się zdecydować co do marki, nie mówiąc już o konkretnym modelu, chociaż kumpel mi doradził, żebym właśnie nie patrzył przez pryzmat nazwy firmy, że ta lepsza a ata gorsza, tylko rpzez parametry konkretnego okna. No i w sumie ma rację, tylko że tego jest za dużo i nie umiem się w tym wszystkim połapać
|
| |
Lipiec
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To może chociaż zawęź poszukiwania do jakichś paru modeli albo dwóch-trzech producentów? rTo zawsze pomoże, a zawsze możesz zrezygnować
|
| |
kontrol
- Skąd?: Kalisz
- Pierwszy post: 18 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Monstal ma bardzo dobre systemy okienno drzwiowe aluminiowe czytam wlasnie o ECOFUTURAL - trójkomorowy
System okienno-drzwiowy o podwyższonej izolacyjności termicznej
głębokość ościeżnicy: 65mm, skrzydła: 74mm
podobno najszczelniejsze, montowane czesto w firmach gdzie takie drzwi sa caly czas uzywane a nie raz kiedys albo tylko 2 razy dziennie
http://www.monstal.com.pl/Systemy-okienno-drzwiowe#s
|
| |
janota
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Sporo dobrego słyszałem o MS Okna, Oknoplast i jeszcze Aluplast mi się obił o uszy. Te firmy też są w okolicy a nie chcę jeździć po całej Polsce w poszukiwaniu okien.
|
| |
Lipiec
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Hm, to wypadałoby zrobić jakieś porównanie parametrów żeby mieć jasność. I tak Ms mają okna evolution 85, Oknoplast winergetic premium passive a Aluplast serię energeto. Posprawdzaj sobie na stronach i poczytaj o nich więcej. Najbardziej przejrzyście są opisane chyba oknoplasty https://oknoplast.com.pl/okna/winergetic-premium-passive/#szczegoly ale w innych też znajdziesz dane techniczne tylko trochę bardziej ukryte.
|
| |
janota
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Teraz zastanawiam się nad tym ile mnie wyjdzie montaż i na jaki sie zdecydować. Wszędzie ostatnio czytam, że jest jakiś montaż ciepły, ale nie wiem czy aż tyle to zmieni, a kosztuje sporo więcej :/
|
| |