marek56
- Skąd?: Zgierz
- Pierwszy post: 20 grudnia 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Przeprowadzka w stopniowaniu nieszczęść jakie nas mogą spotkać ustępuje jedynie jakiemuś monstrualnemu kataklizmowi. W życiu przeżyłam kilka przeprowadzek i wiem, że to nic miłego. Ile rzeczy się poniszczy, pogubi, "zaginie w akcji". Potem natrafiamy na nie po latach w zapomnianych szpargałach. Amerykanie dla których ciągłe przeprowadzki są najłatwiejszą ucieczką przed problemami mają doświadczenie w przeprowadzkach. Profesjonalne kartony, przystosowane do ubrań na wieszakach http://www.rajapack.pl/kartony-pudelka-opakowania-kartonowe.html , do różnej wielkości przedmiotów, do tego wypełniacze stabilizujące i zabezpieczające przed zniszczeniem to całe zaplecze udanej przeprowadzki. Tak przygotowane kartony wystarczy spokojnie popakować, dobrze opisać, ponumerować i wezwać transport by to przewiózł. Podobno życie jest wędrówką człowieka :"Jeśli wybierasz się w podróż niech będzie to podróż długawędrowanie pozornie bez celu błądzenie po omackużebyś nie tylko oczami ale także dotykiem poznał szorstkość ziemii ażebyś całą skórą zmierzył się ze światem"- Zbigniew Herbert w swym wierszu zatytułowanym "Podróż"
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A nie jest to takie źle jak dobrze się zoragnizujemy
|
| |
anka121
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeśli czeka Was przeprowadzka za granicę, to mogą się Wam przydać te namiary- http://hermeneus.pl/
Czasami tłumaczenia są niezbędne w takiej sytuacji i warto aby je wykonał ktoś ekspresowo.
ostatnio edytowany śro, 6 lipca 2016 o godz. 11:02
|
| |
pure
- Skąd?: Jaworzno
- Pierwszy post: 8 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja już kilka razy w życiu się przeprowadzałam i za każdym razem to był kataklizm...
|
| |
martyna82
- Skąd?: Rzeszów
- Pierwszy post: 7 grudnia 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
jagremar
- Skąd?: Kielce
- Pierwszy post: 17 stycznia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Przeprowadzka to wyzwanie, ale co zrobić. Zrob sobei zdjęcia zczym wychodzisz :)
|
| |
yamaszka
- Skąd?: Trzebinia
- Pierwszy post: 14 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Z dobrą firmą, przeprowadzka nie musi wcale oznaczać kataklizmu. Warto odezwać się do Japa&Co i nawet nie zauważysz, a całą przeprowadzkę będziesz mieć z głowy.
|
| |
siisi125
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 lutego 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
dajmos
- Skąd?: Kraków