stoklos
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak jest właśnie, że akurat po prostu trzeba się rozliczyć do tego 30 kwietnia bo wtedy to jest zdecydowanie lepsze takie rozwiązanie przecież ; ) chociaż jeśli chodzi o mnie to sprawa się tak przedstawia, że ja już się rozliczyłem i teraz czekam na kasę zwróconą chociaż po prostu no wiecie kiedy ona przyjdzie co ?
|
| |
Dasza
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ehh ja jeszcze za ten rok się musze rozliczyć dobrze że troche czasu zyustało jeszcze
|
| |
Nik
- Skąd?: Otwock
- Pierwszy post: 7 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tylko na zasadzie praw nabytych można korzystać z ulgi budowlanej i remontowej, tzn. jesli poniosło się wydatki przed likwidacją tych ulg i jeszcze wszystkiego sie nie odliczyło. Jest jeszcze coś takiego jak ulga na cele mieszkaniowe, ale dotycza ona osób, które sprzedały nieruchomość w ciągu 5 lat od jej nabycia. Jeśli dochód z takiej sprzedaży przeznaczy sie np. na budowe nowej nieruchomości albo jej zakup, można dzięki temu obniżyc podatek od sprzedaży nieruchomości.
A jeśli chodzi o program to ja rozliczyłem pit programem ze strony rozliczeniepit.pl Dostałem też już zwrot podatku z urzędu skarbowego, więc wszystko jest w porządku.
|
| |
dzaa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kiedy składaliście ten Pit? czy wy już go otrzymaliście ? Bo u mnie kwota tego pitu jest powyżej 200zł czyli muszę powiedzieć, że nawet sporo i dla mnie to jest znaczna część z mojej pensji..Dlatego się właśnie pytam jedną taką rzecz, kiedy to otrzymam ? Bo czekam i się doczekać nie mogę :(
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja w tym roku po raz pierwszy rozliczałam się z pomocą biura rachunkowgo i szczerze mówiąc mam zamiar robić tak co roku. Koszty rozliczenia podatku nie są duże, a ja przynajmniej mam problem z głowy.
|
| |
maximum
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zdublował mi się post, niestety nie mogę go usunąć ;).
ostatnio edytowany pon, 15 czerwca 2015 o godz. 22:46
|
| |
home
- Skąd?: Gorzów Wielkopolski
- Pierwszy post: 19 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak tam u was te zwroty podatku ? Mi już w końcu przyszedł i u mnie to był 12 czerwiec. Nieźle mi poszło i nieźle tak jakoś dostałem :D dokładnie tyle co mi wyliczyli to tyle mi na konto zwrócili. Było bardzo fajnie i bardzo dobrze, że taką kaskę to otrzymałem.
|
| |
Smuces
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 23 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
malinski
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja daję pity księgowej. Nie chcę ich widzieć
|
| |
maciejpulka
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 13 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Hej i jak tam wasze rozliczenia?
Ja w zeszłym roku rozliczałem pit przez internet właśnie za pomocą takiego darmowego programu i powiem wam, że to magia w porównaniu do stania w kolejkach w urzędzie czy tam na poczcie ;P Szkoda, że wcześniej bałem się rozliczyć się za pomocą tych programów. Dopiero mój znajomy przekonał mnie, że to nie są 'oszuści' i na pewno rozliczą mnie w odpowiedni sposób. I faktycznie pieniądze dotarły, ani za szybko ani za wolno ;) Dla własnego komfortu warto zainwestować ;)
|
| |