|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
PCV, nawet najlepsze, niestety nie będzie miało dłuższej gwarancji niż 10 lat. NIe ma siłu, w końcu i tak zacznie tracić barwę. Stal oczywiście lepsza i niekoniecznie musi być droższa, a przynajmniej dużo droższa. Dobre rynny, ja tu akurat mogę polecić Galeco, mają 30 lat gwarancji. Tylko trzeba dokładnie sprawdzić, czy to jest gwarancja na rynnę, czy stal z której jest wykonana, bo stal przetrwa i 70 lat, a po 5 latach może lakier odchodzić. Warto wybrać te wielokrotnie powlekane.
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ale cena jest również bardzo wysoka. Ja mam StabiCor to rynny z polichlorku winylu i kolor na razie trzyma się świetnie. Dodatkowo szacowany okres w jakim nie trzeba z nimi nic robić to 50 lat, więc spokojnie na całe życie wystarczą.
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Racja dodatkowo w StabiCor mozna mieć wersję specjalnie malowaną i stylizowaną na miedź. Dodatkowo inne rynny są barwione w masie więc koloru tak szybko nie utracimy. No co kto woli :)
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepsze będą miedziane ale jednak kosztują swoje, no ale trwałością powinny to nadrobić.
|
| |
piter44
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 lutego 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wiele osób sugeruje się większą trwałóścią ryn stalowych i wybiera własnie takie rynny, z drugiej strony trzeba się tutaj liczyć ze znacznie wyższą ceną. Trwałość rynien pcv jest również wysoka, sa łatwiejsze w montażu, poza tym są lżejsze. Z tego powodu zdecydowaliśmy się własnie na rynny pcv.
Polecam kontakt z nimi;
https://dachprofil.com.pl/oferta/rynny-i-systemy-rynnowe/rynny-nicoll/
Firma oferuje porządnej klasy systemy rynnowe.
|
| |