Forum budowlane - Schody

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
Ankaa Ankaa
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 18 kwietnia 2017

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 18 kwietnia 2017 o godz. 12:06
  • Temat postu: Odp: Schody

No mi tez balustrady szklane kojarzą się z centrami handlowymi. Tam wygląda to ładnie ale w domu to tylko drewniane. No chyba że ktoś ma nowoczesny dom. Ale takie balustrady wprowadzają zimno do domu, no i dzieci jak są to zaraz wszystko wypalcowane. Dramat:P

kena kena
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 stycznia 2017

• Wysłany: sob, 29 kwietnia 2017 o godz. 01:40

A mi wręcz przeciwnie, bardzo się takie balustrady podobają http://gigastal.pl/uchwyty-do-szkla-zaciskowe-uchwyty-do-szyb-balustrad-c-1.html a dzieci mam już prawie dorosłe i pomagają w sprzątaniu więc nie ma problemu. Poza Tym idealnie takie rozwiązanie pasuje mi do koncepcji całego wnętrza. :)

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: nie, 30 kwietnia 2017 o godz. 19:33

A może Stopnice od Pozbruk kilka takich schodków można zrobić za nie duże pieniądze i do tego dość szybko ;)

Daniello012 Daniello012
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 listopada 2015

• Wysłany: śro, 3 maja 2017 o godz. 01:00

Jak najbardziej Pozbruk zadbał o wszystkie możliwości jakie w przypadku wykonania schodów zewnętrznych, a na taras teraz pojawią się dodatkowa opcja kostki jaką jest Kanada. 

Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

• Wysłany: czw, 31 maja 2018 o godz. 20:52

Kanada akurat na mnie zrobiła ogromne wrażenie i musze przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania elementów przez Pozbruk oraz szerokością oferty i dostępnych kolorów oraz zabezpieczeń przed wnikaniem wilgoci i mrozem. 

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: czw, 28 czerwca 2018 o godz. 17:01

Jeżeli już szukacie pomysłów na wykonanie schodów zewnętrznych to polecam rozważyć zastosowanie stopni blokowych Presstone Pozbruk, bądź do wylewki specjalnie przygotowanie przykrycia Oslo. 

Adroe Adroe
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 lipca 2018

• Wysłany: wto, 10 lipca 2018 o godz. 11:38

Ktoś wcześniej pytał o balustrady z nierdzewki. Ja wybieram zawsze balustrady stalowe. Ze szkła nie są wcale takie brzydkie. Fajne są takie balustrady trójmiasto: balustrady pomorskie

ostatnio edytowany wto, 10 lipca 2018 o godz. 11:42

Sklep.NeronPila_pl Sklep.NeronPila_pl
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 18 lipca 2018

• Wysłany: śro, 18 lipca 2018 o godz. 10:39

Jeżeli będą to schody zewnętrzne to faktycznie obowiązkowo na balustradę warto wybrać stal ocynkowaną. Poza tym dobrze sprawdzą się płytki, z kolei na schody wewnąrz domu polecam naturalne drewno.

sebago12 sebago12
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 23 lipca 2018

• Wysłany: pon, 23 lipca 2018 o godz. 12:26

No balustrady muszą być obowiązkowo jednak zamiast ocynku to bardziej zastanowiłbym się nad nierdzewką. Panują różne opinie jednak wydaje mi się że to drugie jest zdecydowanie lepsze pod kątem żywotności oraz wyglądu. Sam posiadam balustradę szklaną na szkielecie ze stali nierdzewnej i muszę powiedzieć że przerosła ona moja oczekiwania. Szybko się montuje, fajnie wygląda a co najważniejsze zapewnia bezpieczeństwo. 

julia2508 julia2508
  • Skąd?: Lublin
  • Pierwszy post: 19 grudnia 2017

• Wysłany: pią, 24 sierpnia 2018 o godz. 08:46

A co sądzicie o schodach wykonanych z płytek ceramicznych? Widzę, że coraz częściej stosuje się takie rozwiązanie. Ceramika jest przede wszystkim wytrzymała więc wydaje mi się, że w domu dobrze się sprawdzi. Do jej wykończenia na pewno przydadzą się też tego typu listwy wykończeniowe: https://pawotex.com/katalog/. Myślę, że taka instalacja posłuży nam długie lata.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8