Forum budowlane - schody drewniane cena

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Autor Wiadomość
Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: czw, 28 kwietnia 2016 o godz. 14:23
  • Temat postu: Odp: schody drewniane cena

Piekne, ale cena niestety wysoka. Jednak jakość to jakość.

Krystianos Krystianos
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 kwietnia 2015

• Wysłany: śro, 6 lipca 2016 o godz. 11:26

No wiadomo są trańsze rozwiązania, ale jak się chce mieć schody z drewna to trzeba zapłacić.
Ja przeglądam właśnie tutaj http://www.podlogidrewniane.pl/produkty/schody-drewniane/ zastanawiam się nad takimi samonośnymi, pięknie wyglądają tam w tych realizacjach.

Lolek12 Lolek12
  • Skąd?: Swarzędz
  • Pierwszy post: 18 lutego 2013

• Wysłany: nie, 9 października 2016 o godz. 18:56

A jakie kleje montażowe stosujecie? Tutaj http://budujmy.eu/pol_m_Pattex_Kleje-montazowe-378.html jest spory wybór i w sumie nie wiem który wybrać. Doradzi ktoś?

Chene_pl Chene_pl
  • Skąd?: Nowy Targ
  • Pierwszy post: 18 października 2016

• Wysłany: wto, 18 października 2016 o godz. 15:25

Ciężko okreslić jaki będzie dokładny koszt wykonania drewnianych schodów, bo to zależy od kilku czynników. Pomijając samą robociznę najbardziej liczy się gatunek drewna na jaki się zdecydujemy. Za dobrą i wysoką jakosć trzeba zapłacić nieco więcej.

raman raman
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 8 sierpnia 2016

• Wysłany: wto, 21 marca 2017 o godz. 18:14

U nas drewniane schody sprawdziły się bardzo dobrze. Są dużo trwalsze i wytrzymalsze. Stolarz który nam to robił przyjmuje zamówienia z całej Polski. Zostawiam namiary <a href="http://www.stolarmax.pl/">stolarz</a>.Ceny są bardzo zróżnicowane, zależy jakiego stolarza wybierzesz. U nas wyszło dużo taniej niż myśleliśmy :)

ostatnio edytowany wto, 21 marca 2017 o godz. 18:21

ligenzowski ligenzowski
  • Skąd?: Miechów
  • Pierwszy post: 26 marca 2017

• Wysłany: nie, 26 marca 2017 o godz. 23:07

Wybór schodów na pewno trzeba dobrze przemyśleć, bo można zmarnować sporo pieniędzy. Jestem na świeżo, bo właśnie kilka dni temu skończył się montaż . Podobna sytuacja u kumpla, też zamówił spiralne dębowe, ale jakość pozostawai wiele do życznia. Sa tak delikatne, że wystarczy że cokolwiek upadnie i zostają takie małe wgłebienia, poł roku a schody całe "zdziobane". Ja poczytałem i już nie zleciłem tego przypadkowej firmie, żeby uniknąc takiej sytaucji. Kompleksową usługę zamówiłem w takiej firmie http://www.oknostol.com.pl/pl/schody/14/ , na razie za wczesnie żeby oceniać wytrzymałość drewna, bo jeszcze nawet nie są doczyszczone, ale każda opinia była jak najbardziej pozytywna także mam nadzieję że i u mnie tak będzie. Zmonotowane wszytsko jak najbradziej porządnie, wizualnie tez wwzytsko tak jak planowaliśmy także mogę jak narazie polecić. Jak skończymy sprzątanie to wrzuce jeszcze zdjęcia i sami ocenicie :)

ostatnio edytowany nie, 26 marca 2017 o godz. 23:12

martyna82 martyna82
  • Skąd?: Rzeszów
  • Pierwszy post: 7 grudnia 2016

• Wysłany: pon, 27 marca 2017 o godz. 10:06

Schody schodom nie równe i dla jednego cena będzie taka, a dla kolejnego jeden schodek więcej albo kilka centymetrów mniej i cena całkowicie się zmienia. Trzeba pytać np w http://www.stolarts.pl/schody-drewniane/  wtedy mamy pewność, że wycena jest pewna. Tak na oko, to ciężko powiedzieć ile kto moze zapłacić za schody.

Daniello012 Daniello012
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 listopada 2015

• Wysłany: śro, 3 maja 2017 o godz. 01:08

Na schody zewnętrzne jest duzo innych rozwiązań, natomiast jeżeli chcesz mieć coś z drewna to wybierz kostkę Kanada, która jest imitacją drewna. Świetne rozwiązanie równiez na tarasy czy ścieżki w ogrodzie. 

Kamien-Katowice_pl Kamien-Katowice_pl
  • Skąd?: Katowice
  • Pierwszy post: 12 kwietnia 2018

• Wysłany: czw, 12 kwietnia 2018 o godz. 12:06

Imitacja drewna to też dobra proozycja, tylko bardziej na podłoge niż na same schody, taka jest moj aopinia. Jeżeli chcesz coś solidnego i pięknego to polecam granitowe schody, czyli kamień naturalny.

Daniello012 Daniello012
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 listopada 2015

• Wysłany: pią, 4 maja 2018 o godz. 13:59

Jeżeli myślisz nad wyborem odpowiednich schodó zewnętrzsnych to może warto pomyśleć nad gotowymi elementami, aby nie dodawac sobie pracy. W ofercie Pozbruk rzeczywiście znajdziesz dość spory wybór tego typu materiałów i to w przystepnej cenie. 

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5