danutek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witajcie, wiem, że to nie do końca wątek budowalny, ale bardziej związany z prowadzeniem własnej firmy. Otóż szukam jakiegoś programu typu crm do swojej firmy, dla mnie liczy się to, żeby był w miarę prosty w obsłudze i i najlepiej miał polski interfejs użytkownika. Orientujecie si, gdzie można takie programy kupić? Chyba samemu tego nie załatwię, bo sprawa dotyczy wgrania oprogramowania na kilka komputerów w firmie. Chyba najlepiej poszukać firmy, która zrobi mi instalację a potem konfigurację?
|
| |
Ciutkyty
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 23 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Lepiej daj to zlecenie firmie, która zajmuję się oprogramowaniem CRM oni konfiguracje zrobią automatyczną a tak to będziesz miał na bank język polski, bo w takim języku wykonują oprogramowanie. Oprogramowanie musisz mieć orginalne, ponieważ może pańska firma nie przejść audytu, bo pewnie takowe posiadacie. Na internecie jest dość sporo firm które mają w ofercie dobry polski crm.
ostatnio edytowany pon, 17 sierpnia 2015 o godz. 17:13
|
| |
teleon
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zależy, jak duża firma. W dużej faktycznie trzeba poszukać specjalistycznej firmy, która zajmie się instalacją i wdrażaniem systemu - w ogóle przydaje się wtedy sztab informatyków. W mniejszych firmach wystarczy Excel lub Access czyli typowe narzędzia Microsoftu. Tylko trzeba pamiętać, by robić dodatkowe kopie, bo komputery i dyski lubią się psuć ;) Z autopsji mówię, bo raz straciłem dość cenne dane klientów, bo zepsuł się komputer. To była masakra...
|
| |
danutek
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Do tej pory korzystaliśmy właśnie z darmowych narzedzi, ale że tak powiem, formuła się wyczerpała i trzeba poszukać jakiegoś bardziej zaawansowanego oprogramowania, które sprosta coraz to większym wymaganion rynku i klientów. Znalazłam już firme, która się tym zajmuje, jednak nie wiem czy coś z tego będzie, bo koszt jaki zaproponowali przewyższa o jakieś 30% założenia, które sobie przyjęliśmy.
|
| |
kupisz
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 16 października 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wdrożeniowcem powinna być albo firma, która jest producentem oprogramowania, albo firma którą oni sugerują. Każda aplikacja wymaga pewnego doświadczenia. Dobór wymaga oceny potrzeb. Popatrz - http://bms.krakow.pl/erp-berberis/linie-produktowe/porownanie-produktow/ Systemy mają różne wersje - dobierasz taką, której możliwości faktycznie wykorzystasz.
|
| |
malinski
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ciekawe, czy to rzeczywiście się az tak dobrze sprawdza
|
| |
Zenx
- Skąd?:
- Pierwszy post: 21 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Sprawdza się, bo dzięki systemowi każdy w firmie wie co ma robić, zarząd wie ile musi wydać na taki projekt, z jakim budżetem ma do czynienia i mogą sobie spokojnie działać. Najlepiej jak sobie poczytasz na stronie http://connecto.pl oni w zakładce branże mają opisane, co i dlaczego warto wykorzystać w danej firmie. Może to Cię w jakiś sposób przekona.
|
| |
Karrosa
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 5 września 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
romansky
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 września 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja jednak wolę aby to ludzkie oko przeanalizowało działanie firmy, właśnie grupa biostat zrobiła to u nas, zdecydowanie lepiej niż niejeden program ;-)
|
| |
goska96
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 30 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wiadomo, że maszyna czy program nigdy nie zastąpi ludzkiego oka, no ale potrafi dużo ułatwić. Sama się o tym przekonałam zakładając własną firmę, że wszelkie programy, zarówno crm jak i systemy erp takie jak http://simple.com.pl/produkty/simple-erp/korzysci/ oszczędzają masę czasu i pieniędzy! A konktrola ludzka oczywiście kontrolą... ale tylko w formie spojrzenia i przeanalizowania czy wszystko się zgadza, a nie żeby poświęcać na takie działania cały czas jaki się ma. Można go wykorzystać w inny, bardziej efektywny sposób :)
|
| |