agatpo
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 15 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
violetka napisał(a):
Mi się podobają tego typu - sprawdź - szklane drzwi, aczkolwiek nie wiem czy nadają się na balkon. Raczej bardziej do łazienki...
No na balkon to się nie nadają, ale rzeczywiście ładne do wnętrza :)
|
| |
KaskaK
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Osobiście szukałabym takich energooszczędnych. Zobacz tu chyba mają całkiem ciekawą kolekcję prawda?
|
| |
Bella
- Skąd?: Częstochowa
- Pierwszy post: 11 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie się takie coś nie podoba, ale każdy ma swój gust :) Jeżeli dopiero wykańczasz balkon to na pewno przyda Ci się troszkę inspiracji. Znajdziez je w tym http://zmieniamymiasto.pl serwisie. Jest tam troszkę fajnych artykułów :)
ostatnio edytowany nie, 19 czerwca 2016 o godz. 13:58
|
| |
Plaskidach_pl
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 16 marca 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A moim zdaniem to fajny i ciekawy pomysł, czemu szklane drzwi mają być niepraktyczne? Wystarczy wybrać jedynie dobrej jakości szkło hartowane i czasem je przemyć- tak jak każde okno, wtedy mamy problem z z głowy. Dodatkowy atut to ich piękny wygląd.
|
| |
peret
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 grudnia 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A może takie ze szkła o zmiennej przejrzystości by się sprawdziły na balkon? Chodzi mi o Smart Glass, na pewno z takiego drzwi wykonuje firma ESGlas Adam Gliwa z Rybnika. Widziałem i na stronie i na żywo, do biur, hoteli i do domu robią, balkonowe też myślę żaden problem. Kwestia dobrego projektu i wykonania, można też jakiś nadruk zrobić. W tej firmie w produkcji wykorzystują nowoczesne technologie i mają indywidualne podejście do każdego klienta, jakbym miał komuś zlecać wykonanie i nie obawiać się o efekt końcowy to właśnie im. Na stronie są wszystkie informacje kontaktowe. Co do samego zamysłu szklanych drzwi - szkło z jakiego są takie drzwi robione jest tak przygotowane by było proste w czyszczeniu, każde drzwi trzeba czyścić przecież, nie sądzę by szklane były mnie praktyczne jak drewniane.
|
| |
Grzegorz85
- Skąd?: Opole
- Pierwszy post: 13 marca 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Drzwi na balkon powinny być ciepłe i szczelne, tak jak okna. Zwykłe przeszklenia jak do łazienki się tu absolutnie nie sprawdzą, ale dobrze do takiego zastosowania pasują np. energooszczędne drzwi przesuwne w systemie PCV, np. http://www.marsel.com.pl/index.php?system_cms=3&s=2&o=7&jezyk=pl Mają wielokomorową budowę profilu i uszczelnienia, które zapobiegają przenikaniu zimnego wiatru czy wilgoci. Mają też termoizolowany próg, co jest bardzo ważne, bo w przypadku jego złego zabezpieczenia często powstaje zimny obszar przy podłodze.
ostatnio edytowany pią, 1 marca 2019 o godz. 12:26
|
| |
Towez
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 1 grudnia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Szklane drzwi wewnetrzne pod żadnym pozorem nie nadzadzą się jako drzwi balkonowe! Takie szklane drzwi są wykonane zpojedynczej szyby hartowanej lub laminowanej, która nie jest tzw. pakietem zespolonym i właściwie nie gwarantuje żadnej izolacji termicznej! Jedynym sensownym rozwiązaniem które możecie zobaczyć w realizacjach na stronie https://www.oknakrakow.pl/drzwi/ są drzwi szklane jako zamknięcie loggi. Trzeba jednak pamiętać, że pomiędzy tarasem, a mieszkaniem zastosowano tradycyjne drzwi PVC lub ALU z bardzo dobrymi parametrami termicznymi oraz antywłamaniowymi.
|
| |
Marcin001
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 maja 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Taki daszek to jak najbardziej dobry pomysł, bo w słoneczne dni może dobrze chronić przed nagrzewaniem się pomieszczeń, szczególnie jeśli drzwi tarasowe mają duże wymiary. Nie pomoże jednak w deszczowe dni, jeśli drzwi nie mają odpowiedniej szczelności na przenikanie wody. Dlatego warto każdorazowo pytać producentów o ten parametr, to ważne szczególnie w przypadku drzwi przesuwnych. Bardzo dobrze dopracowane pod tym względem są drzwi podnoszono-przesuwne Schuco, produkują je firmy na terenie całej Polski, w tym wspomniany już Marsel z zachodniopomorskiego czy podwarszawski MarkBud.
|
| |
Tvist
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 kwietnia 2019
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Poza tym w lecie takie drzwi muszą być zasłonięte, ponieważ będę powodowały szybsze nagrzewanie się pokoju.
|
| |