FilKazik
- Skąd?: Ostróda
- Pierwszy post: 26 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Czy samo koszenie, nawożenie i podlewanie nie wystarczy, aby trawnik pięknie rósł??
Czy konieczna jest też wertykulacja i aeracja, czy są to tylko dodatkowe praktyki mające na celu jeszcze większe rezultaty, w jak najszybszym czasie?
Pozdrawiam
|
| |
Weno37
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 września 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To wszystko zalezy od gruntu i jeszcze dostępu światła. U mnie trawka rośnie wspaniale nie ma żadnych pustych dziur i jest idealnie zielona. Tylko, że mamy czarnoziem oraz wilogci to jej u nas nie brakuje, bo jesteśmy w lekkim spadku terenu, ale za to kosić trzeba co tydzień :)
|
| |
rosana
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
U mnie gleba taka sobie, do poprawy jej kondycji używałam kompostu i torfu, trochę pomogło. Niestety nie jest jeszcze tak jak powinno być, kolejna rzecz to podlewanie. Myślicie, że warto się zdecydowac na automatyczny system z http://nts.tanake.com.pl ?
ostatnio edytowany pon, 29 czerwca 2015 o godz. 16:36
|
| |
szeliga84
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 22 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Na wiosnę ważnym zabiegiem jest wyczesanie trawy z obumarłych liści i pleśni pośniegowej. Dokładne wyczesanie trawy poprawia dostęp powietrza i wody do strefy korzennej powietrza i ułatwia młodym liściom wzrost na wiosnę.
|
| |
anka121
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
violetka
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 21 listopada 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
O trawnik należy bardzo dbać, chociaż niestety jest to niemożliwą sprawą. Gdy trawnik po prostu jest już brzydki należy przemyśleć kupno nowego trawnika Warszawa. Taki trawnik zakładają się bez większego problemu.
|
| |
Boguskaa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja miałam spory kłopot z trawnikiem... w sumie musiałam zatrudnić do pomocy firmę oferującą trawniki kraków. Naprawdę znają się na rzeczy:)
|
| |
morthal
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Sprawdzi się najlepiej kratka trawnikowa. Położysz i tyle, masz dobry, ładny trawnik.
|
| |
Tasior4
- Skąd?:
- Pierwszy post: 2 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zależy jaki rodzaj trawy wybierzesz. Na pewno musisz mieć przekopaną ziemię i często podlewać
|
| |
malinski
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
My ciągle szukamy odpowiedniej mieszanki:)
|
| |