|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Profesjonalna-Wentylacja.pl napisał(a):
To zależy od możliwości jakie posiadasz,ale wydaje mi się,że lepiej jest budować dom wg własnego uznania. Wejscie niekoniecznei musi być od północnej strony,wazne aby Tobie wszystko sie zgadzało oraz podobało.
czasami sa też ograniczenia zwiazane z linia zabudowy i ie zawsze możemy zrealizowac na działce to co chcemy niestety
wygoda i funkcjonalność to dzisiaj bardzo potrzebna postawa, pamiętajmy o tym nawet wtedy kiedy kupujemy obuwie zapraszam na mojego http://modnie.blog.de/2015/06/05/jak-by-263-sob-261-buty-dla-panow-20510277/ bloga
ostatnio edytowany pon, 29 czerwca 2015 o godz. 03:12
|
| |
Kamil26
- Skąd?:
- Pierwszy post: 11 października 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jeżeli chodzi o kwestie związaną z budową własnego domu na działce to moim zdaniem, warto do tematu planowania budowy podejść z chłodną i spokojną głową, gdyż każda pochopna decyzja może mieć nieciekawe konsekwencje w przyszłości. Wybór materiałów czy ekipy budowlanej to niewątpliwie jedne z najważniejszych kwestii dotyczących budowy i na tym w największym stopniu skupiłbym się najbardziej. Kwestię formalności lepiej pozostawić komuś, kto się na tym zna, gdyż one nie zapewnią nam spokojnego snu nawet podczas najgorszych warunków pogodowych. Sam prowadzę firmę budowlaną i wiem, jak ważna jest wykwalifikowana kadra oraz sprzęt, na którym pracują. Osobiście stawiam na jakość wykonania projektów, dlatego postawiłem również na najwyższej jakości sprzęt, który zazwyczaj kupuje od renomowanej firmy husqvarna. Niedawno kupiłem u nich agregat, który można znaleźć na stronie https://www.husqvarnacp.com/pl/maszyny/agregaty-hydrauliczne/ i muszę przyznać, że odkąd posiadam sprzęt od tego producenta, moim pracownikom pracuje się znacznie lżej i szybciej, a ja nie muszę się martwić o awarię, bo sprzęt ten bardzo rzadko ulega jakieś poważniejszej awarii. Poza tym mam zapewniony serwis.
|
| |
Koro575
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak będziecie musieli zadbać również o wykonanie ogrodu oraz drogi do domu to warto pomyśleć nad płytami drogowymi. Dlatego zajrzyj na https://www.jadar.pl/produkty/produkty-drogowe/item/106-plyta-drogowa.html gdzie znajdziesz mnóstwo propozycji w świetnej cenie i do tego możesz liczyć na sprawną i profesjonalną pomoc obsługi któta zawsze chętnie pomoże i doradzi jeśli nie do końca wiecie na co się zdecydować i w jakiej ilości.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Są pewne zasady, których warto przestrzegać projektując dom i myśląc o jego usytuowaniu względem stron świata. Na przykłąd strefę dzienną warto umieścić od południa, gdzie najdłużej dociera światło dzienne, a nocną - od wschodu. Zasada kierunków świata odnosi się także do przeszkleń - ich duże powierzchnie mogą znajdować się od strony południowej i zachodniej, natomiast od wschodu i północy warto ograniczyć je do minimum. Zachowanie tych zasad nie tylko zwiększy komfort użytkowania budynku, ale także pozwoli uniknąć strat cennej energii cieplnej. We wszystkich przypadkach najważniejszym warunkiem uzyskania oszczędności jest jednak szczelne ocieplenie wszystkich przegród budynku, np. z użyciem dobrej jakości styropianu grafitowego.
ostatnio edytowany pią, 18 października 2019 o godz. 09:34
|
| |