nowoa
- Skąd?: Sińczyca
- Pierwszy post: 8 czerwca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
witam serdecznie jestem na etapie wstawiania stolarki okiennej i tak się zastanawiam nad ubezpieczeniem mojego dobytku czy ktoś z waz orietuje się jakie są roczne koszta ubezpieczenia domu w trakcie budowy i co obejmuje takie ubezpieczenie?
|
| |
Krampa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 września 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
baloo
- Skąd?: Joniec
- Pierwszy post: 19 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Już był taki wątek, ale ja ubezpieczałem taki dom (wariant budowa - dotyczy dom do momenntu odbioru/zgloszenia do użytkowania budynku). Dla 250tys. zl (wartośc budowli) płaciłem chyba 100zł na rok. ALe to dotyczyły tylko kataklizmów i takich zdarzeń zwizanych z odtworzeniem, czyli nie związane było z kradzieżą czegos tam ...
|
| |
piotr_plock
- Skąd?: Płock
- Pierwszy post: 22 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
rozglądałem się za takim ubezpieczeniem rok temu;
ubezpieczenie od kataklizmów itp. to może faktycznie będą składki na poziomie "stówy" na rok, ale jeśli chcesz się ubezpieczyć od włamań - czyli tego, co dotyka co drugiego z bobów budowniczych to koszty ubezpieczenia zbliżą się do tysiąca na rok, a i tak nie obejmują wszystkiego, np. pieców czy grzejników (jakoś tak mi pani tlumaczyła, że ubezpieczają to co zostanie niejako wymurowane/wybudowane na stałe - czyli np. instalacja pod tynkiem i okna tak, ale już piece i kaloryfery nie;
no i nie każdy, a raczej mało który ubezpieczyciel ma w ofercie ubezpieczenia domów w budowie -
pozdrawiam
|
| |
Janko
- Skąd?:
- Pierwszy post: 6 lipca 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tu bym proponował skorzystanie z multiagencji ubezpieczeniowej, bo dobierze nam zakres tego co rzeczywiście chcemy ubezpieczyć.
Roczny koszt ubezpieczenia mieszkania to ok 200 zł, domu nieco więcej. Oczywiście jak chcemy większy zakres itd to koszt wzrasta.
ostatnio modne sa pakiety - jak kupujesz OC + AC na samochód to za grosze możesz dokupić ubez. mieszkania/domu.
|
| |
xmichail
- Skąd?:
- Pierwszy post: 21 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
Seneka
- Skąd?: