grochu
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 11 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mam u siebie już kilka lat drzwi aluminiowe i jestem zadowolony przede wszystkim z ich wyglądu. Poza tym są dosyć lekkie. Jednak z trwałością różnie jest. Jak są dobrze wykonane i z dobrego materiału to mogą służyć latami.
|
| |
marcel591
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
No aluminiowe napewno bardzo ładnie wyglądają, to trzeba przyznać.
ostatnio edytowany śro, 30 listopada 2016 o godz. 00:12
|
| |
kontrol
- Skąd?: Kalisz
- Pierwszy post: 18 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
lepsze oczywiscie aluminiowe to jest jasne, sa lżejsze trwalsze i praktycznie widac że cieplejsze. Monstal ma dobre okna i drzwi zewnętrzne czesto ich systemy kienno drzwiowe montuja w firmach sklepach marketach i wiekszych lokalach uslugowych ze wzgledu wlasnie na trwalosc
|
| |
vega195
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 grudnia 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Drzwi aluminiowe są bardziej bezpieczne i lepiej izolują od warunków zewnętrznych od drzwi drewnianych, więc z pewnością jest to dobry wybór. Jednak tam, gdzie panują specyficzne warunki, np. w zakładach lepiej sprawdzą się drzwi stalowe, w Kesmet http://kesmet.eu mają takie ze stali nierdzewnej, dodatkowo wypełnione pianką poliuretanową - dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań świetnie izolują pomieszczenia od warunków zewnętrznych, są też znacznie trwalsze.
|
| |
Morgrana
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 marca 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Co kto lubi. Moim zdaniem takie aluminiowe drzwi pasują tylko do surowych wnętrz.
|
| |
Seneka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A ja się tutaj nie zgodzę. Drzwi aluminiowe nie wyglądają przecież jak aluminium! Świetnie sprawdzą się w nowoczesnych wnętrzach, w industrialnym stylu i wielu innych. Jak chcesz, to możesz je powlec nawet drewnopodobną okleiną, jak stalowe na przykład.
|
| |
BETA
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 24 lipca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie też się dotąd wydawało, że drzwi aluminiowe są raczej proste w wyglądzie i takie bardzo surowe,a to akurat nie zawsze jest plus. Kojarzą mi się bardziej z drzwiami do biura...
|
| |
Seneka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To sobie zobacz na przykład tutaj: http://www.aluhaus.com.pl/drzwi/elite Część z nich naprawdę super może wyglądać w domu. Zobacz na przykład drzwi Saturnus albo Dacja - mnie się z biurem nie kojarzą
|
| |
green
- Skąd?: Gdańsk
- Pierwszy post: 12 marca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem waro bliżej przyjrzeć się ofercie firmy Kapica drzwi opole Firma produkuje drzwi i okna z systemem Schuco. To bezpieczne i funkcjonalne rozwiązania z możliwością indywidalnego dopasowania do stylu architektonicznego.
|
| |
Grzegorz85
- Skąd?: Opole
- Pierwszy post: 13 marca 2018
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Też mogę polecić firmę Kapica, mam od nich drzwi i okna. Drzwi aluminiowe Schuco są bardzo eleganckie i dostępne w wielu wykończeniach, więc łatwo dopasować je do wyglądu budynku. Co ważne mają profesjonalną ekipę montażową, dzięki czemu można mieć pewność, że stolarka posłuży bezawaryjnie przez wiele lat.
|
| |