Raddo
- Skąd?: Inowrocław
- Pierwszy post: 16 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ekrany akustyczne są jak dla mnie zmorą dla jadących samochodem. Bywa, że jedzie się wiele kilometrów prawie jak w tunelu ekranowym. Nie widać spoza niego świata, same ekrany nużą, ja osobiście jestem senna mając je często przed oczami a jako kierowca nie powinnam.
|
| |
skoorzynska
- Skąd?:
- Pierwszy post: 31 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Nie zna zbawienności ekranów akustycznych, ten co nie mieszkał przy często uczęszczanej drodze/ torach :) Moja siostra ma dom blisko torów kolejowych, jak postawili ekran akustyczny od Plastics, to mówi, że jest nieporównywalna różnica i jestem w stanie jej w to wierzyć
|
| |
karosek
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 16 października 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dźwięki tłumią bardzo dobrze, no ale niestety nie wyglądają dobrze.
|
| |
Kalma
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 lutego 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ekrany osadzić drzewami iglastymi i nie bedą przeszkadzać.
|
| |
Lolek12
- Skąd?: Swarzędz
- Pierwszy post: 18 lutego 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem ekrany akustyczne są przydatne, może niezbyt estetyczne ale jednak zastosowanie jest ważniejsze. Tutaj sobie poczytajcie o tych ekranach, ostatnio czytałem fajny artykuł - http://www.inzynieria.com . Poszukajcie.
|
| |
kimadlo1
- Skąd?: Giżycko
- Pierwszy post: 5 listopada 2016
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Są ok, kiedy mieszka się przy ruchliwej trasie. Ale słyszałem, że nie działają za dobrze i nie wygłuszają tak jak powinny, więc hałas pewnie jest, ale mniejszy.
|
| |
Radzio29
- Skąd?: Gdańsk
- Pierwszy post: 20 stycznia 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgadzam sie z toba w zupełności :)
|
| |
KarinaB
- Skąd?:
- Pierwszy post: 14 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Na chwile obecną przy każdej większej budowie naezy zrobić pomiary hałasu i drgań. Zazwyczaj zajmuje ię tym firma taka jaka http://akusoft.pl/ . Posiadają profesjonalne mierniki do wykonywania pomiaru poziomu halasu itp.
ostatnio edytowany pon, 13 lutego 2017 o godz. 19:07
|
| |
nerkv
- Skąd?: Łódź
- Pierwszy post: 6 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mieszkam w budynku, który znajduje się w bliskiej odległości od drogi szybkiego ruchu. Przy drodze znajdują się co prawda ekrany akustyczne, ale mimo ich obecności hałas w moim mieszkaniu jest nie do zniesienia zwłaszcza latem, gdy w ciągu dnia chcę otworzyć okno. Osiedle, na którym mieszkam ma zaledwie kilka lat. Zastanawiałem się przed kupnem tego mieszkania, czy na pewno nie będzie w nim głośno, ale stwierdziłem, że przecież jest to nowe budownictwo i na pewno zostały zachowane normy dotyczące hałasu. Jednak chyba nie są one do końca zachowane, skoro życie w tym miejscu jest uciążliwe. Chcę zlecić akustyczny pomiar budowlany, który wykaże, czy faktycznie budynek nie spełnia norm, czy to ja przesadzam i jestem po prostu wyczulony na hałas. Przeglądając oferty firm, które zajmują się tego typu pomiarami trafiłem tutaj http://eco-noise.pl/uslugi-z-zakresu-akustyki/akustyka-budowlana/ . Możecie zerknąć na ofertę i napisać mi co o niej sądzicie? Dodatkowo czy ktoś z Was orientuje się może co mogę zrobić i czego się domagać, jeśli analizy przeprowadzonych badań wykażą, że hałas w moim mieszkaniu przekracza ustalone normy?
|
| |
akira
- Skąd?: Ryn
- Pierwszy post: 14 lutego 2017
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Estetycznie zazwyczaj mi się nie podobają. Zwłaszcza, kiedy jadę pociągiem i jedyne co widzę to ekrany akustyczne. Ale rozumiem że to dla dobra mieszkańców. Ich skuteczność jest nieoceniona. Sama mieszkam w odludnym miejscu, więc mi tam żadne ekrany nie są potrzebne.
|
| |