magres
- Skąd?: Bydgoszcz
- Pierwszy post: 11 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Producent stropów koło Włocławka w Czamaninku ma w swojej ofercie pustaki keramzytowe i parę realizacji. Tu więcej informacji http://www.czamaninek.pl/ . Do 200 kilometrów dowożą w gratisie . Pozdrawiam
|
| |
adrian66
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 12 lipca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Keramzyt jest coraz popularniejszym materiałem, myślę, że warto się nad nim zastanowić...
http://www.budwesta.pl/technologia/kerazmyt.html
tu znajdziesz więcej informacji na ten temat
|
| |
Mazak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 12 lipca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Z tego co wyczytałem chociażby w wikipedi to kermazyt ma bardzo dobre parametry izolacyjności cieplnej. Ta firma zdaje się być wiarygodna http://www.keramzyt.pl/.
christof
- Skąd?: Zalesie
- Pierwszy post: 2 kwietnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
czy ja wiem czy te parametry izolacyjnosci są aż takie rewelacyjne?
|
| |
albinos2010
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 marca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
nie wiem czy to dobry pomysl, niby kilka opinii przychylnych ale jakos to nie jest najlepsze z mozliwych rozwiazanie.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Faktem jest,że kermazyt ma dobre parametry izolacyjności cieplnej. Ale przydałoby się wiecej opinii ludzi którzy zastosowali go jako główny materiał. Kilka pozytywnych opinii to niestety za mało.
|
| |
christof
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Co dokładnie znaczy to zdanie:
"- izolacyjność termiczna - stosowany jako sucha izolacja cieplna, w porównaniu ze styropianem współczynnik przewodzenia ciepła kształtuje się od 0,04 do 0,075 W/mK dla keramzytu o największej frakcji;"
Co oznacza, że współczynnik w porównaniu ze styropianem?
|
| |
M&M
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 5 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Materiał napewo ma wiele zalet. Szybki czas reazlizacji, bez konieczności zatrudniania firm podwykonanczych to dla mnie duży plus. Jedna firma odpowiada za cały przebieg budowy. Miałem przyjemność zwiedzania domu modelowego, wybudowanego w tej technologii. Ściany domu były przygotowane od razu do tapetowania, czy malowania, bez konieczności użycia wew. tynków. Dom zrobił na mnie dobre wrażenie!
|
| |
christof
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
niby tak, ale jak buduje się dom to trzeba być elastycnym, bo t ocoś nowego wpadnie do głowy, to coś trzeba bedzie zmienić, a keramzyt na to w zupełności nie pozwala
|
| |
Inga
- Skąd?: Koszalin
- Pierwszy post: 6 października 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Spotkalam sie z firma Praefa. Stawiaja domy z gotowych scian wczesniej przygotowywanych w fabryce. czy ktos moze cos o nich powiedziec?
|
| |