Bartos80
- Skąd?: Dąbrowa Górnicza
- Pierwszy post: 11 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam
Jestem na etapie wyboru grzejników do całego mieszkania i mam pewną zagwostkę. Czy lepiej sprawdzają się grzejniki aluminiowe czy płytowe? Głównie pytam ludzi którzy mają lub mieli któryś z typów i chodzi mi o info w zakresie jak problematyczne są i na co zwracać uwagę? Wiem od przyjaciół który mieli płytowe ze mieli problem z cieknięciem i słabymi uszczelkami, ale czy to kwesti samej konstrukcji czy może tylko dokupienia konkretniejszych uszczelek? Ktoś ma doświadczenie z grzaniem aluminiowym grzejnikiem? Czy grzeje równo i jak szybko schodzi np. ogrzanie pokoju 15 m2? Wiem że jest jeszcze kwestia np. okien i podłóg jak trzymają ciepło, dlatego dodaje że są panele i okna są wymienione na nowe.
Z góry dzięki za wszelkie odp.
|
| |
berserker
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 7 maja 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
wafel84
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 września 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja tez bym się zdecydował na aluminiowe, te co podał berserker są naprawdę ok
|
| |
annusia
- Skąd?:
- Pierwszy post: 13 listopada 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
Bassmasta
- Skąd?: Wodzisław Śląski
- Pierwszy post: 28 marca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
nie mam niestety doświadczeń z grzejnikami aluminiowymi, ale posiadam w domu płytowe - firmy nanopanel. ostatnio nawet trafiłem na kilka tekstów w internecie dotyczące tej nanotechnologii, którą ta firma wykorzystuje. nie wiem czy faktycznie rozwija to swój potencjał w przypadku ogrzewania, ale ja tam jestem bardzo zadowolony. przetrwałem zimę w bardzo ciepłych warunkach, nie ma śladów jakiejkolwiek korozji i tak dalej.
ostatnio edytowany czw, 28 marca 2013 o godz. 10:44
|
| |
kosa2317
- Skąd?: Jedlnia-Letnisko
- Pierwszy post: 29 marca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
GRZEJNIKI SĄ FAJNE ALE KIEPSKO WYGLĄDAJĄ NA ŚCIANIE TA WIELKOŚCI ,PO ZAŁOŻENIU KIEPSKO WYGLĄDA NA ŚCIANIE. TEN WYMIAR OFSZĘ TAK ALE DO MAX 7-MIU ŻEBEREK. POWYŻEJ ZDECYDOWANIE TA WIELKOŚĆ.
Armatura Kraków Grzejnik aluminiowy G500F 10 elementów 789-100-44
ALBO NOWSZY DESIGN.
SĄ TEŻ TAKIE KOLORY
OBJAŚNIĘ SYMBOL DLA NIEKTÓRYCH
( G500F ) TO ROZSTAW PRZYŁĄCZA ZAŚILANIA 50cm A ( G350F ) TO 35cm OCZYWIŚCIE W OŚI.
|
| |
jakubdab
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 26 lutego 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ze swojej strony polecam płytowe. nie jestem jakimś ekspertem, ale jako zwykły uzytkownik jestem bardzo zadowolony.
|
| |
OrzelMoze
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 17 czerwca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kwesta czy grzejnik płytowt (stalowy) czy aluminiowy prosto jest wyjaśniona w tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=xlBdejSD_1w
|
| |
jakubdab
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 26 lutego 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ja jestem za płytowymi, mam w domu grzejniki płytowe Keller i nie narzekam ;)
|
| |
Roletka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 18 października 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wbrew pozorom dobrze wybrać grzejniki jest bardzo ciężko. Nie każdy wie jakie grzejniki są odpowiednie do danego wnęrza. W tym przypadku nie jest tak łatwo jak przy wyborze wanny. Warto więc zaptać fachowca z http://e-inclusive.pl/24-grzejniki i dowiedzieć się jakie grzejniki są najlepsze.
ostatnio edytowany czw, 25 lipca 2013 o godz. 17:16
|
| |