Forum budowlane - Izolacja dachu (poddasza) werandy

powrót
  1. 1
  2. 2
Autor Wiadomość
Danielgdynia Danielgdynia
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 września 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 30 września 2014 o godz. 22:26
  • Temat postu: Izolacja dachu (poddasza) werandy

Witam!
Mam problem z obraniem sposobu ocieplenia dachu od wewnątrz ale po kolei. Jest to to weranda (wejście do domu) murowana, ocieplona od zewnątrz będzie prawdopodobnie w przyszłym roku, dach na krokwiach 5/10 cm, odległość między krokwiami 63-67 cm, odeskowany 3 warstwy papy ( 2 termo zgrzewalne), dach ma skos około 15 stopni, sufit na stelażach będzie podwieszony płasko tzn. równolegle do posadzki. Nie można tu mówić o strychu bo przestrzeń raczej za mała ale sposób myślę, że należy obrać podobny dlatego podpiąłem się pod ten temat. Pomieszczenie to będzie spełniało funkcje przedpokoju będzie z niego przejście do kuchni. Będzie ogrzewane grzejnikiem. Jeżeli jeszcze jakieś informacje są potrzebne to uzupełnie. Rozmawiałem z różnymi osobami i niektórzy polecają wełne do ociepleń elewacji, że zda lepiej egzamin. Z góry dziękuję za pomoc.

Lolek12 Lolek12
  • Skąd?: Swarzędz
  • Pierwszy post: 18 lutego 2013

• Wysłany: śro, 9 listopada 2016 o godz. 10:57
  • Temat postu: Odp: Izolacja dachu (poddasza) werandy

Izolacja dachu - materiały. Co sądzicie o tych materiałach do izolacji dachu - http://www.suez.com.pl/pl/c/Dachy-plaskie/130 ? Jaką izolację dachu Wy zastosowaliscie?

marolewy141 marolewy141
  • Skąd?: Gdynia
  • Pierwszy post: 26 stycznia 2018

• Wysłany: pią, 26 stycznia 2018 o godz. 12:43

@Lolek12 jaka to jest izolacja dachu? Bo w tym linku co wstawileś nie ma nic napisane o izolacji. Dlatego jedyne co mogę Ci napisać o takich izolacjach to - badziew, bo ich brak.

pawel79113 pawel79113
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 26 stycznia 2018

• Wysłany: pią, 26 stycznia 2018 o godz. 15:36

Stary dachy są coraz bardziej modne.

malwinamalwa malwinamalwa
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 14 grudnia 2017

• Wysłany: śro, 31 stycznia 2018 o godz. 15:25

U rodziców w domu było robione uszczelnianie dachu z papy, a konkretnie przez tą firmę: https://hydrobyd.pl/hydroizolacja-dachu/. Nie trzeba było zdzierać wcześniej położonej papy, a cała hydroizolzacja nie zajęła dużo czasu. Uważam, że warto to zrobić, żeby mieć spokój na kilka lat.

Qubas Qubas
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 8 marca 2018

• Wysłany: czw, 8 marca 2018 o godz. 18:00

Ja u siostry widziałem jak ocieplali poddasze pinką PUR i chłopaki widać że mają pojęcie o robocie aż wziołem do nich namiary ale jeszcze muszę trochę kasy przoszczędzić by to wszystko ruszyło ale podaje wam może ktoś skorzysta http://hermetiksystem.pl  660-719-208 

DanielW DanielW
  • Pierwszy post: 28 kwietnia 2015

• Wysłany: pią, 23 marca 2018 o godz. 19:36

Dach warto również pokryć odpowiednią membraną, dzięki której dodatkowo ocieplimy dom i bedziemy miec dobrą izolację przed szkodliwym dzialaniem wody. Moim zdaniem nie ma co oszczędzać na takich rzeczach , bo taka inwestycja zwraca się po latach. Wiadomo,że co jakiś czas trzeba kontrolować stan dachu ale jeśli zna się odpowiednich specjalistów takich jak ekipa z dohmann  http://www.dohmann.pl/ to nie ma zadnych obaw 

Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

• Wysłany: czw, 7 czerwca 2018 o godz. 14:45

Jeżeli szukasz dobrej jakości izolacji na poddasze domu to warto postawić na rozwiazania ogarniczające mostki cieplene jak DivoDamm Pro bądź Top jest to izolacja zarówno pod blachodachówki jak i dachówki przygotowana przez producenta Braas. Dokłądne informacje na ich tematm można znaleźć na stronie monier.pl

Olo Olo
  • Pierwszy post: 5 marca 2018

• Wysłany: nie, 1 lipca 2018 o godz. 15:22

Fakt, mostki cieplne to zmora każdego kto kiedykowliek cokolwiek ocieplał. Ale ja w tamtym roku zdecydowałem się na ocieplenie dachu metodą natryskową, za pomocą piany PUR. Całość robiła mi firma http://ewapur.pl/ i jestem bardzo zadowolony. Poszła szybko i sprawnie, a dzięki temu, że piana wnika dokładnie we wszystkie szczeliny, o mostkach termicznych nie ma mowy. Co moim zdaniem jest jej największą zaletą.

alfredd alfredd
  • Skąd?: Warsaw
  • Pierwszy post: 5 lipca 2018

• Wysłany: czw, 5 lipca 2018 o godz. 15:10

Dzieki za podzielenie sie wiedza.

1. 1
  2. 2