moviestar
- Skąd?:
- Pierwszy post: 13 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Cześć. Mam niewielką kuchnię, która niestety musi służyć również jako jadalnia. Znacie jakieś ciekawe rozwiązania dotyczące aranżacji jadalni w małej kuchni?
|
| |
polka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A masz miejsce w kuchni na jakiś mały stół, cyz taka opcja odpada? Może pomyśl o jakimś małym barku, który również pełniłby funkcję miesca roboczego, którego pewnie też Ci braknie. Są nawet takie wersje na kółkach ;)
|
| |
moviestar
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Barek i to na kółkach? Nie wiem za bardzo o co chodzi, nie mogę sobie tego wyobrazić. Miejsce na postawienie stołu niby mam, ale wówczas byłoby tak ciasno, że trzeba byłoby brzuchy wciągać, by przemieszczać się wokół stołu. Wolałabym jakieś inne rozwiązanie.
|
| |
dariawiejska
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
możesz postawić szafki z pięknymi blatami na środku i krzesła po obu stronach. Mogą służyć i do przechowywania i do serwowania potraw
ostatnio edytowany wto, 15 października 2013 o godz. 11:47
|
| |
moviestar
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
mowa o takiej wyspie? Ale czy to nie zabiera za dużo miejsca?
|
| |
polka
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
miza
- Skąd?: Białystok
- Pierwszy post: 14 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
w moim obecnym mieszkaniu, kuchnia jest tak zabudowana ze nie ma juz miejsca na stoł. dlatego przeniosłam go do pokoju gościnnego( salon). dobrałam go kolorystycznie tak zeby pasował do reszty mebli i teraz naprawdę się sprawdza. Nie ciśniemy się nie gnieciemy tylko po to by zjeść w kuchni. Rozważ taką opcję :)
|
| |
remonterier.pl
- Skąd?: Rachowice
- Pierwszy post: 29 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
moviestar, rozpatrz może stół podnoszony na zawiasie. Jest takie rozwiązanie w Ikea, ale właściwie każdy może sobie coś takiego sklecić z blatu kupowanego na metry. Pod blatem instaluje się podpórkę lub składane nogi.
|
| |
moviestar
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ten barek to jest super pomysł. Co prawda w tej formie zabiera trochę miejsca i jedzenie przy nim mogłoby być niewygodne dlatego, że nie byłoby gdzie nóg włożyć, ale sam pomysł mobilnego kącika do gotowania lub jedzenia mi się podoba. Zmodyfikowałabym tylko ten projekt i myślę, że pasowałby jak ulał. A Wy co myślicie? A macie jeszcze jakieś inne sugestie?
Co do stoliczka na zawiasach to wiem, że takie coś można zrobić, ale to zbyt banalne i nie bardzo mi się podoba.

|
| |
polka
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
moviestar napisał(a):
Ten barek to jest super pomysł. Co prawda w tej formie zabiera trochę miejsca i jedzenie przy nim mogłoby być niewygodne dlatego, że nie byłoby gdzie nóg włożyć, ale sam pomysł mobilnego kącika do gotowania lub jedzenia mi się podoba. Zmodyfikowałabym tylko ten projekt i myślę, że pasowałby jak ulał. A Wy co myślicie? A macie jeszcze jakieś inne sugestie?
W linkach, które podałam wyżej jest takie rozwiązanie, a także inne. Zobacz :)
Co do stołuw salonie to się zgadzam, ale nie każdy ma i tam miejsce na taki stół.
|
| |