|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witajcie Kochani! Mam poważny problem... Chyba należę do bardzo niezdecydowanych ludzi. Niewiem czym kierować się przy wyborze projektu. Im dłużej przeglądam tym bardziej zmieniam zdanie. Pierwsza myśl \"Słodka Zosia\" D-GL293 myślałam, że to już to na bank, ale teraz zaczynam się zastanawiać jeszcze nad \"Mikołaj\" D-GL49, \"Toni\" D-GL214, \"Ada\" D-GL123. Niewiem jak można wstępnie ocenić koszt budowy takiego domku. Proszę o wszystkie porady, rady i sugestie z Waszej strony bo jestem \"świeżynką\" w tym temacie.
|
| |
tomtom
- Skąd?: Bielsko-Biała
- Pierwszy post: 1 lutego 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Patrz przede wszystkim na funkcje i lokalizacje budynku. Będziesz w nim mieszkać więc tutaj musi spełniać wszystkie Twoje oczekiwania. Ja założyłem, że pokój ma być od strony południowej. Od wejścia chciałem mieć gabinet. Chciałem mieć jednostanowiskowy garaż więc taniej i szybciej wyszło jak ten garaż był przy bryle budynku. Ze względu na koszty odpuściłem sobie piwnice i lukarny. Jedynie pozowliłem sobie na wykusz ale i jego trochę uprościłem.
Co do kosztu pod klucz to słyszałem, że należy metry użytkowe mnożyć razy 3000zł. Ale możesz mi wierzyć że da się znacznie taniej wybudować. :)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo dziękuje za pomoc... Zawsze jakieś wnioski do mojego myślenia. Jak zaczniemy budować to "zaangażujemy" w powstanie naszego cuda chyba pół rodziny. Całe szczęście, że mamy troche specjalistów. Mam nadzieję, że w tej kwestii powiedzenie "z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciu" będzie nieprawdziwe:)
|
| |
Agnieszka
- Pierwszy post: 27 października 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam
To ważne aby wymarzony dom spełaniał wszytkie potrzeby rodziny. My zdecydowaliśmy się na projekt Megi z garazem ale jeszcze może zmienimy na TONI. Chciałabym ten domek (MEGI lub TONI) zobaczyć w realu. Proszę o infromację od kogość kto wybudował (lub buduje) ten domek).
Pozdrowionka
|
| |
Dana
- Pierwszy post: 17 grudnia 2009
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zwykle w życiu jest tak,że wraca sie do pierwszej propozycji, której poświęciło się najwięcej czasu.
Skoro powiedziałaś Słodlka Zosia , to spójrz na ten dom, ale w trochę innych odsłonach. Też mi się podoba ten projekt i wiem,że doczekał sie już wersji Zoja GL527 i Zoja II - GL554- warto na nie też spojrzeć.
|
| |
miki
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 grudnia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Witam wszystkich. Ja również mam taki problem, ale chyba bardziej niż autorka tego tematu znam swoje wymagania. :) Do "annawiturska": ja jeszcze nie buduję,na razie wybieram projekt spośród paru tysięcy w necie... Jest cieżko. Kieruję sie kryteriami które musi spełnić mój dom i szukam także zdjęć wykończonego domu do danego projektu (niektóre projekty są bardzo popularne) i patrze czy to mi odpowiada,czy czułabym sie w nim dobrze, czy wszystko jest funkcjonalne. Na początku chciałam dom dwuspadowy - bo taniej wybudo wać, ale mąż powiedział że nie chce stodoły. Tak wiec trzeba wykombinować wiecej pieniedzy i wybudować " ze smakiem" :) Niektóre projekty maja wstępny kosztorys. Gdyby sie postarać to jest szansa wybudować w tej kwocie - patrz tylko czy kosztorys jest "świeży" i dolicz sobie z 10% na wszelkie ewentualności. Znajdź forum osób które budują dany dom i podpytaj jakie koszta i jaką metodą im wyszły (najlepiej sprawdzić w praniu) :) W wyborze kieruj sie kryteriami postawowymi: jaki moze byc maksymalny koszt domu z wykończeniem(stan pod klucz), z garażem czy bez itp. Wszystkie domy które podajesz są z jednego studia. Patrzyłaś na innych stronach? Niektóre studia projektowe podają szacunkowy koszt budowy. Powodzenia
|
| |
King
- Skąd?: Myślenice
- Pierwszy post: 12 maja 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Też jestem na etapie poszukiwania projektu. Myślę o jakimś ciekawym, znalazłam projekt ydomów projektowane przez włochów.
Są dostosowane na polskie zimy ale z południową fantazją. http://www.kbprojekt.pl/projekty_domow_w_stylu_wloskim.php Chciałabym z kimś z Was pogadać. Czekam co myślicie?
|
| |
Domowy.pl
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 12 lipca 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
expertyza
- Skąd?: Zielona Góra
- Pierwszy post: 11 marca 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zobacz sobie jeszcze tutaj: http://www.grupadolnoslaska.pl/katalog.php może coś wybierzesz. I na dodatek solidna ekipa budowlana.
|
| |
anet33
- Skąd?:
- Pierwszy post: 9 sierpnia 2011
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
expertyza napisał(a):
Zobacz sobie jeszcze tutaj: http://www.grupadolnoslaska.pl/katalog.php może coś wybierzesz. I na dodatek solidna ekipa budowlana.
Ja znalazłam gotowe projekty na http://projekty.lipinscy.pl ..jest w czym wybierać
|
| |