Forum budowlane - kosiarka

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
Autor Wiadomość
Agito.pl Agito.pl
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 kwietnia 2014

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: śro, 28 maja 2014 o godz. 18:14
  • Temat postu: Odp: kosiarka
Jeżeli chcesz mieć kosiarkę na wiele lat, z dużą szerokością koszenia to powina Ci się spodobać kosiarka Nac Kosiarka spalinowa z napędem 4.75KM S511VHY-T  doskonale nadaje się do średnich wielkości ogrodów. Duzy kosz na trawę o pojemności 50 litrów umożliwia dłuższą pracę. Centralna siedmiostopniowa regulacja wysokości koszenia od 24 do 78 mm pozwala na dopasowanie wysokości trawy idealnie do twoich potrzeb. Szerokość koszenia (50,1 cm) oraz poręczny dopasowany uchwyt gwarantują szybkie i wygodne koszenie. Duże łożyskowane koła zapewniają łatwe prowadzenie nawet w gęstej wysokiej trawie.

jacek_olek jacek_olek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 lipca 2014

• Wysłany: śro, 2 lipca 2014 o godz. 15:03

Ja od siebie polecam :

1)http://www.kreocen.pl/produkt/ELEM-Garden-Kosiarka-spalinowa-ELEM-pojemnosc-99CC-kosz-40l-18_404_1439110.html

2)http://www.kreocen.pl/produkt/HANDY-Kosiarka-spalinowa-z-koszem-JV40P100-18_404_1454664.html

Mialem je do wyboru przy kupnie, wybralem ta pierwsza i jestem bardzo zadowlony :)

Pozdrawiam,

jacek_olek

artur7878 artur7878
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 12 sierpnia 2014

• Wysłany: pon, 1 września 2014 o godz. 18:08

A gdzi trzymacie kosiarki i inny sprzęt do ogrodu? Ja właśnie wprowadziłem się do nowego domu i nie wiem co zrobić z tym wszystkim. Nie mam piwnicy a w garażu nie ma miejsca na nic więcej poza samochodem... Zastanawiam się nad zakupem domku metalowgo Yardaster z http://ogrodosfera.pl/YardMaster Co o tym sądzicie? Sprawdzają się takie domki? Według mnie wyglądają solidnie i ceny też nie są złe ale nigdy nie miałem czegoś podobnego i nie wiem czy oceniam obiektywnie. Będę wdzięczny za rady:)

Maxelju4 Maxelju4
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 września 2014

• Wysłany: śro, 10 września 2014 o godz. 09:13

Ja zawsze używam kosiarki elektrycznej. To fakt, że trzeba uwazac na kabel i mozna go przeciac, ale nie musisz się martwic o benzyne i olej. Podlaczasz kiedy chcesz i jazda. No i, ta cisza, masakra. Cichutko mozesz kosic - to jest wartosc!

aziwak aziwak
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 marca 2014

• Wysłany: nie, 28 września 2014 o godz. 19:24

Jak tanie, to najlepiej szukać promocji w dużych marketach, a nie węszyć po drogich cudeńkach od "wielkich" producentów - często są tańśze, a przy tym mają podobną żywotność. Nie wiem, co masz koło siebie - ale może zajrzyj do jakiegoć brico, casto czy obi. No i kto wie, może i biedra coś rzuci przed sezonem - nie obraziłabym się;)

ZygmuntIII ZygmuntIII
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 2 października 2014

• Wysłany: czw, 2 października 2014 o godz. 14:50

W kosiarkach na prąd masz ograniczenie właśnie w kablu, musisz na niego uważać by czasem nie najechać na niego i by cię nie popieściło. A co do kosiarek spalinowych to one są chyba dużo lepsze niż elektryczne, taka kosiarka pali kielonek benzyny, i nie ma ograniczeń co do przestrzeni koszenia. 

Marek11 Marek11
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 grudnia 2014

• Wysłany: wto, 5 maja 2015 o godz. 16:27

Kupiłem ostatnio działkę, dość sporą z domkiem letniskowym i teraz potrzebowałbym jakiejś dobrej kosiarki, czy możecie mi powiedzieć, jakie Wy macie na stanie? Spalinowe, czy elektryczne? Jakie są lepsze do dużego ogrodu?

Majster_klepka Majster_klepka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 21 kwietnia 2015

• Wysłany: czw, 7 maja 2015 o godz. 14:42

Ja zdecydowanie polecam spalinową. Moi znajomi kuili ostatnio kosiarka spalinowa Oleo-Mac GV 53 TBX https://kosiarka.pl/produkt-kosiarka-spalinowa-oleo-mac-gv-53-tbx-allroad-4-3058.html i sa vbardzo zadowoleni. kosiarka dziala tak jak trzeba i bez wiekszych problemów mozna nia obrobić caly duzy trwanik...

michaell66 michaell66
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 maja 2015

• Wysłany: czw, 7 maja 2015 o godz. 22:55

Jeżeli chodzi o kosiarkę spalinową z napędem to zaopatrzyłem się w zeszłym roku w kosiarkę hondy. Sprawdza się znakomicie, a mój ogród jest spory. Niedawno ją kupiłem, ale wydaje mi się, że na pewno popracuje długie lata ze mną, póki co sprawdza się świetnie 

szpadezy szpadezy
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 maja 2015

• Wysłany: nie, 10 maja 2015 o godz. 14:48

Honda skoro taka dobra to i ja będę się musiał nią zainteresować i to dobrze. Moja ostatnio szybko mi się wykończyła, nie opłaca mi się już nawet kupować do niej części bo to mi wszystko wyjedzie drożej warte jak wynosi moja kosiarka..Czyli jednym słowem klops.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7