Nanako
- Skąd?: Toruń
- Pierwszy post: 13 listopada 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mam pytanie do osób, które mają doświadczenie w rozliczaniu się przez internet, czy trzeba korzystać z jakiegoś specjalnego programu czy można rozliczyć się za pośrednictwem tych dostępnych bezpłatnych programów, których jest sporo w sieci? Na blogu o podatakch znalazłem program do rozliczania pit chodzi mi stricte o to, czy wypełniając deklaracje w ten sposób będize wszystko ok? Drugie pytanie jakie są, a w zasadzie były ulgi związane z budową/remontem w zeszłym roku co mogę ewentualnie odliczyć?
|
| |
kiwi80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 4 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
oczywiście, ze można z bezpłatnych, są niezawodne a żadna większa funkcjonalność nie jest tu potrzebna/.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja przy rozliczaniu podatków korzystam zawsze z tych interaktywnych formularzy, które można pobrać ze strony Ministerstwa Finansów. Dla każdego rodzaju PITa jest osobny formularz, który po wypełnieniu można wysłać drogą internetową. Wystarczy mieć Adobe Reader i plugin do tego programu pobrany ze strony ministerstwa.
Ktoś już miał taką łazienkęe w armaturowym stylu ? Jeśli nie to trzeba się nad nią zastanowić i trzeba wybrać jakaś porzadną. Spory wybór https://armaturawdomu.wordpress.com/ i inspiraować się tym można.
ostatnio edytowany śro, 22 lipca 2015 o godz. 15:03
|
| |
Stasko
- Skąd?: Lublin
- Pierwszy post: 9 lutego 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Można z bezpłatnych, z tego co słyszałem od syna są dobrej jakości, a mnie żona rozliczyła:)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jest też ten darmowy program e-deklaracje, który chyba też można pobrać ze strony ministerstwa. Bardzo sprawnie można przez niego rozliczyć całą rodzinę. Można też dzięki niemu zapisać wszystkie formularze do PDF i otrzymać urzędowe potwierdzenie odbioru.
Chcesz się dowiedzieć więcej na temat polis i ubezpieczeń i inwestycji? Wejdź na tego bloga http://domsprzedamdomwynajme.soup.io/post/566665862/Bez-po-rednika-ani-rusz i znajdź dużo cennych porad!
ostatnio edytowany czw, 9 lipca 2015 o godz. 00:04
|
| |
dooo
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 lipca 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak najbardziej można korzystać z bezpłatnych programów jest ich całkiem sporo. Ja do tej pory korzystałam z rządowoego ale średnio mi podchodził. Niedawno koleżanka pokazała mi ten program http://www.pity2015program.pl/ i mam zamiar go wypróbować - jest intuicyjny według mnie. Jak mi się spodoba to w tym roku z niego skorzystam.
|
| |
okonskim
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Super, wielkie dzięki za info :)
|
| |
stoklos
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Też z niego skorzystam bo właśnie jakiś czas temu chyba jakoś w lutym otrzymałem taki podatek pit za rok 2014..Mam takie pytanie właśnie bardziej do ekspertów gdzie po prostu chciałbym się dowiedzieć czegoś takiego jak właśnie no wiecie do kiedy muszę się rozliczyć za ten okres?
|
| |
hubercik
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Według mnie to jest data akurat do końca kwietnia : ) musisz pamiętać, że jak tego nie zrobisz to może być to źle dla Ciebie i chyba jakąś karą to się nawet może dla Ciebie skończyć oczywiście jakąś dużą taką finansową i nie będzie to akurat dla Ciebie to takie dobre i wygodne bo może by Cie mocno pociągnęło po kieszeni.
|
| |
mimari
- Skąd?:
- Pierwszy post: 17 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak, tylko trzeba pamiętać, że są różne formularze PIT i niektóre mają inne terminy rozliczeń. Oczywiście większość ludzi wypełnia formularz PIT-37, którego końcowy termin oddania ustalono na 30 kwietnia. Na stronach ministerstwa finansów oczywiście jest tabelka z tymi terminami.
|
| |