Forum budowlane - taras

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
Autor Wiadomość
Pukrop Pukrop
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 28 kwietnia 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 28 kwietnia 2015 o godz. 23:18
  • Temat postu: Odp: taras

:)

kranik kranik
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 kwietnia 2015

• Wysłany: śro, 29 kwietnia 2015 o godz. 16:18

Może się mylę ale w którym to miejscu widzicie to zadaszenie? Ja z tych zdjęć mało co widzę a to zadaszenie to już najmniej widzę..W końcu będzie majówka i liczę na to, że pogoda będzie bardzo dobra. Chcę zrobić u siebie jakiegoś grilla właśnie u mnie na tarasie.

bazyl bazyl
  • Skąd?: Warszawa
  • Pierwszy post: 13 stycznia 2015

• Wysłany: czw, 30 kwietnia 2015 o godz. 13:13

Taras z płyt tarasowych jest całkiem niezłym pomysłem w ograniczonych kosztach. Ja tak u siebie zrobiłem i jestem zadwolony ze swojego efektu, konserwacja późniejsza to też nie problem.

budobisek budobisek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 23 kwietnia 2015

• Wysłany: wto, 5 maja 2015 o godz. 14:09

bazyl napisał(a):

Taras z płyt tarasowych jest całkiem niezłym pomysłem w ograniczonych kosztach. Ja tak u siebie zrobiłem i jestem zadwolony ze swojego efektu, konserwacja późniejsza to też nie problem.

No to się cieszymy ale czy możesz zamieścić zdjęcie tego tutaj do nas ? Bo jakoś tak nie wierzę właśnie, że to może u Ciebie być bez zdjęcia :) u mnie w domu będziemy stawiać zadaszenie z aluminium i uważam, że będzie to bardzo dobre rozwiązanie takie już bardziej nowoczesne. Chociaż nie wiem jak to w sumie wyjdzie bo jeszcze u nas na osiedlu nikt niczego takiego nie robił.

Donat051 Donat051
  • Skąd?: Wadowice
  • Pierwszy post: 5 maja 2015

• Wysłany: wto, 5 maja 2015 o godz. 20:23

Witam zwolenników drewna ;) dołączam się i Ja , też jestem za drewnianym tarasem . Najczęściej spotykane ale jak się ma dobry pomysł to będzie jedyny w swoim rodzaju taras :) zawsze można dodać coś jeszcze . Wszystko zależy kto co lubi :)

Bombelkowa3 Bombelkowa3
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 7 maja 2015

• Wysłany: czw, 7 maja 2015 o godz. 17:03

Oczywiście o drewno trzeba dbać , ale to tak jak o wszystko co w domu . Sam mam drewniany taras - prezentuje się i wykorzystany jest w 110 %  planuję właśnie urlop pod koniec maja aby móc go '' odnowić ''  na takim tarasie można dodatkowo oddzielić mały kącik dla dziecka na świeżym powietrzu

bazyl bazyl

• Wysłany: wto, 12 maja 2015 o godz. 17:07

Zadaszenia na tarasie nie mam, choć chciałbym mieć. W ogóle najprostszy model tarasu, tj. podwyższenie przy pomocy kostki brukowej poziomu ogródka można zrobić dość niewielkim kosztem. Ewentualnie wykonać wylewkę betonową no i na to albo płyty tarasowe, albo co tam ktoś sobie życzy.

oloo oloo
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 13 maja 2015

• Wysłany: śro, 13 maja 2015 o godz. 13:13

Drewno jest klimatyczne i eleganckie. Jednak co do płytek to nadal jest to popularny materiał stosowany. Pod warunkiem, że płytki zostaną dobrane prawidłowo i z głową ułożone posłużą na lata. Znajomy teraz robił taras z zadaszeniem to kładł gres. Nie pamiętam producenta, eleganckie.

bazyl bazyl

• Wysłany: pon, 18 maja 2015 o godz. 19:23

oloo napisał(a):

Drewno jest klimatyczne i eleganckie. Jednak co do płytek to nadal jest to popularny materiał stosowany. Pod warunkiem, że płytki zostaną dobrane prawidłowo i z głową ułożone posłużą na lata. Znajomy teraz robił taras z zadaszeniem to kładł gres. Nie pamiętam producenta, eleganckie.

Lub, co już to wyżej zaznaczyłem, alternatywą dla zwykłego i prawdziwego drewna jest tzw drewno ogrodowe. Lub bardzo trwałe, ale i piekielnie drogie drewno egzotyczne, to nasz to średnio sobie po latach radzi

danutek danutek
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 maja 2015

• Wysłany: wto, 19 maja 2015 o godz. 17:53

Ktoś już z was postawił ten taras ? Czy raczej go jeszcze nie postawił ;) ? Bo ja właśnie zakończyłem go stawiać tydzień temu i naprawdę wszystko się prezentuję bardzo ładnie i bardzo mi się podoba. Naprawdę jest super, chociaż jeszcze nie powiedziałem ostatniego słowa.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12