piotr998
- Skąd?: Płock
- Pierwszy post: 30 lipca 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Podobają mi się bardzo parapety Helopalu z mieszanki mączki marmurowej i żywicy. Wybrałem juz nawet z żoną konkretny rodzaj parapetów matowych...ale zastanawiam się czy w salonie, gdzie zawsze mam dużo zieleni (kwiatów doniczkowych na parapecie) nie będzie problemu z namakaniem tego materiału. Producent twierdzi że impregnowanie tej powierzchni jest niepotrzebne.
|
| |
rjustp3
- Skąd?: Bełchatów
- Pierwszy post: 18 stycznia 2010
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Oglądałam te parapety w sklepie i tez mam te same wątpliwości. Zdecydujemy chyba parapety z kamienia naturalnego, przynajmniej w części mieszkalnej.
|
| |
andrzej83x
- Skąd?: Piła
- Pierwszy post: 26 kwietnia 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jestem akurat zwolennikiem parapetów drewnianych.Zawsze takie właśnie montuję w domach drewnianych i moi klienci są z nich bardzo zadowoleni. Po jakimś czasie użytkowania można takie parapety odświeżyć, przemalować jeszcze raz i wyglądają jak nowe.
|
| |
DrzwiErbesp
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 lipca 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tutaj mogę się zgodzić,najlepiej sprawdzą się parapety wewnętrze drewniane; lub ewentualnei plastik,ale nie jest on przyjemny w dotyku i nie wygląda atrakcyjnie. Za to solidności nie można mu odmówić.
|
| |
bochenek123
- Skąd?: Wrocław
- Pierwszy post: 10 kwietnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
a ja mam parapety z okleiny drewnopodobnej, dobrze wygląda (b.podobnie do drewnianych) i kosztowała o wiele mniej. jak będę mieć większy zapas gotówki to może zdecyduję się na drewniane parapety :-)
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Przyznam szczerze, że u siebie zrobiłem parapety plastikowe, zwykłe, białe, a potem je okleiłem materiałem imitującym drewno. Parapety kupiłem w składzie z materiałami, okleinę w markecie, a końcówki i łączniki do parapetów http://www.bortex.eu/ - parapety są zamontowane 2 rok, nie odkleja się nic, ani nie odpada. Pewnie drewno jest ładniejsze i lepsze, ale wymaga częstej konserwacji. Przyznam szczerze, że parapet plastikowy, oklejony to dobre, ale i tanie rozwiązanie.
|
| |
SosnaRadosna
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 grudnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Osobiście mam parapety z marmuru, bardzo łatwe w utrzymaniu właściwie nic z nimi robic nie trzeba, tylko pilnować żęby woda z kwiató nie wyciekała i nie osadzał się kamień. Gorąco polecam.
|
| |
afioela
- Skąd?:
- Pierwszy post: 18 września 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dobre również będą parapety z granitu czy marmuru :) Świetne właściwości i kolorystyka, do tego pasują do każdego rodzaju wnętrza.Z kamienia naturalnego można też wykonać parapety zewnętrzne :) Taki kamień również łatwo się czyści i nie trzeba dużych nakładów finansowych żeby go utrzymać :)
|
| |
Bobby
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |