Forum budowlane - balustrada na taras porady

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
Autor Wiadomość
elvis elvis
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 19 września 2012

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: pon, 28 września 2015 o godz. 12:37
  • Temat postu: Odp: balustrada na taras porady

My również postawiliśmy na nowoczesną balustradę. Żona na początku wspominała o kutej balustradzie ale potem zobaczyliśmy ile to kosztuje i cena nas trochę przeraziła. Tak więc ostatecznie zamówiliśmy balustradę ze stali nierdzewnej. Prezentuje się bardzo ładnie. Kupowaliśmy w tej firmie:

http://otoschody.pl/

Aktualnie mają tam spory wybór produktów.

Adam34 Adam34
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 lipca 2014

• Wysłany: wto, 6 października 2015 o godz. 13:15

Ja natomiast mam w planach samodzielne wykonanie balustrady i na taras i na balkon. Mam teraz sporo wolnego czasu i dużo materiałów, więc chciałbym spróbować. Problemem jest tylko spawarka, nie wiem co sprosta wymaganiom i czym najlepiej będzie spawać tę balustradę. Jaka spawarka według Was byłaby najlepsza do tego celu? Oczywiście zależy mi także na kwestiach finansowych, wiadomo. Oglądałem m.in. te - http://www.sklep.tomsystem.pl/spawarki/, ale nie wiem na co dokładnie zwracać uwagę. Czy są tutaj osoby, które orientują się w tym temacie?

Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

• Wysłany: sob, 31 października 2015 o godz. 15:49

Jak dla mnie ta balustrada, która podał Elvis jest trochę za prosta nie ma w sobie nic wyjątkowego. Czasami jeden element a może dać wiele.  Tu czegoś mi brakuje ... ;)

antonio_1980 antonio_1980
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 9 listopada 2015

• Wysłany: pon, 9 listopada 2015 o godz. 15:35

W celu obniżenia kosztów związanych z zakupem balustrad proponuję wybór balustrad ze stali nierdzewnej do samodzielnego montażu. Wszystkie elementy konstrukcyjne jak np. rury, pręty, słupki są docinane pod indywidualny wymiar, natomiast pozostałe akcesoria w tym zaślepki, uchwyty do prętów, podpory poręczy są wklejane bądź mocowane za pomocą śrubek.  W przypadku wszelkich wątpliwości, czy to na etapie doboru akcesoriów, składania zamówienia bądź już samego montażu dział handlowy służy swoją pomocą. Poniżej przesyłam przykładowe zapytania:
http://www.eskatt.pl/przykladowe-zapytania-pm-15.html

Ekspert Schodów KAMEX Ekspert Schodów KAMEX
  • Skąd?: Pietrowice Wielkie
  • Pierwszy post: 5 sierpnia 2015

• Wysłany: śro, 2 grudnia 2015 o godz. 08:23

Dokładnie, balustrady do samodzielnego montażu ogarniczają wydatki :) Ale wykonywane też są elementy szklane, a nie tylko ze stali nierdzewnej. Więc możliwości są duże :) Koledzy wykonają projekt, poradzą i przygotują wszystkie elementy. Zapraszam :)

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: czw, 3 grudnia 2015 o godz. 07:58

Balustrady stalowe jak brac to tylko do samodzielnego montazu, aczkolwiek w wypadku szklanych to raczej bym uważał. Bo są strasznie drogie i nie mam żadnej gwarancji na to co wykonamy sami :)

dekostyr dekostyr
  • Skąd?: Jawornik Polski
  • Pierwszy post: 24 października 2015

• Wysłany: nie, 6 grudnia 2015 o godz. 18:22

Najlepiej popatrzeć już na gotowe rozwiązania. Otwórz galerię realizacji jakiegoś producenta i popatrz co by Ci najlepiej pasowało. Na przykład skorzystaj z tej szerokiej galerii balustrad http://www.balustradydlaciebie.pl/galeria/ i poprzymierzaj co by pasowało na Twojej posesji. Nie ma lepszego sposobu wyboru

Koro575 Koro575
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 10 czerwca 2014

• Wysłany: wto, 26 stycznia 2016 o godz. 10:43

Właśnie do czegoś są te katalogi, czy galerie aranżacji :) Odnalezienie idealnego później na pewno będzie łatwiejsze.

anka121 anka121
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 29 kwietnia 2014

• Wysłany: pią, 10 czerwca 2016 o godz. 14:18

Ja bym odpuścił majsterkowanie samemu- balustrady jednak mają ładnie wygladać. Może wybierz profesjonalistów, np http://efekt-metal.pl/ gdzie dostaniesz ładną balustradę, która będzie dobrze zrobiona. Chyba jestem zrażony do majsterkowania- ostatnio mój wynalazek został skomentowany jako "o mój boże, co to?!"

Weno37 Weno37
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 1 września 2014

• Wysłany: pią, 17 czerwca 2016 o godz. 22:42

No czasami takie złote rączki sie trafiają co potrafią wiele 

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5