Mikruś
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 września 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
uważam, że skorzystanie z pomocy archiitekta jest wskazane. wtedy mamy pewność, że wszystko jest zgodne z wymaganiami.
|
| |
Mikruś
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
lepiej poprosić o pomoc fachowca.
|
| |
Lech78
- Skąd?:
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Drewniane o wiele fajniej wyglądają, mają klimat, ale za to murowane podobne trwalsze, przynajmniej takie opinie sie slyszy
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dom drewniany wbrew pozorom łatwiej ogrzać. Drewno jest bardzo dobrym izolatorem jednak koszty dobrego drewnianego domu (sezonowane drewno itp.) potrafi przewyższyć nie jeden większy dom z cegły. No i do drewnianego domu pasuje tylko wystrój klasyczny. Nie widziałem dobrze zrobionego domu drewnianego z nowoczesnym wystrojem. Kwestia oczywiście co kto lubi ;)
|
| |
dota
- Skąd?: Sulechów
- Pierwszy post: 20 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Fakt, drewniany dom łatwo się nagrzewa, ale też dużo szybciej wyziębia niż murowany. W naszym klimacie stawiam zdecydowanie na domy murowane
|
| |
remonterier.pl
- Skąd?: Rachowice
- Pierwszy post: 29 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Technologia domów szkieletowych znajduje coraz więcej zwolenników. Jużteraz mamy w kraju duży wybór gotowców z fabryk domów. Moim zdaniem jest to super rozwiązanie. Dostajemy dom szybko i nie tracimy czasu na problemy z nierzetelnymi budowlańcami których niestey ciągle nie brakuje i psują opinię dobrych fachwców z tej branży.
Dodatkowo pamiętajmy, że ściana domu szkieletowego składa się w większości przypadków prawie z samej izolacji (w dużym uproszczeniu). Wykończenie takiego domu też niekoniecznie musi być tradycyjne. Równie dobrze dom w konstrukcji szkieletowej może być zaprojektowany w bardzo nowoczesnym stylu.
|
| |
adriel
- Skąd?: Pszczyna
- Pierwszy post: 30 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Czy na tym forum są normalni użuytkownicy a nie tylko przedstawiciele firm sprzedających to i owo? Po niniejszym wątku - wątpię.
A co do szkieletorów - co kto lubi. Jednak taki dom to bym ubezpieczył od wszelkich możliwych nieszczęść. W zeszłym roku , lub 2 lata temu spalił się taki (dobrze zrobiony zresztą) jednej parze z forum Muratora, była nawet akcja pomocy im. Niestety, dla mnie odpada, dom kojarzy mi się z trwałością. Szkieletor niestety nie, po prostu nie czułbym się w nim bezpiecznie.
|
| |
miziek
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 1 października 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
no tak bez pomocy fachowca raczej się nie obejdzie, ale jeśli szukacie dobrej i zaufanej firmy to warto się przyjrzeć tej ofercie http://finskiedomy.pl/ mnie te domy bardzo się podobają.
|
| |
Cegła
- Skąd?:
- Pierwszy post: 21 stycznia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Miałęm kiedyś taki dylemat i na szczęście wybrałem murowany. Lepiej czuje się wnim psychicznie. Drewniany jest dobry na wakacje albo ferie. Przynajmniej w moim przypadku. Nie mogłem się do niego po prostu przystosować na dłużej.
|
| |
aziwak
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
A może coś oryginalnego i samowystarczalnego - czyli coś, co pewnie niebawem stanie się hitem, czyli dom w systemie eartship. Tu do budowy można wykorzystywac odpadki (opony, puszki itp.) Jak dla mnie to temat genialny - choć jeszcze stosunkowo mało rozpowszechniony u nas.
|
| |