byjma
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 marca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
"Kazimierz Wielki zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną". I z takiego założenia też wychodzę, jak dom to tylko murowany. Czasy drewna już dawno minęły. Zresztą uważam, że przy naszych zmianach pogody w ciągu roku, to naprawdę zbyt duże ryzyko.
|
| |
teds
- Skąd?: Balice
- Pierwszy post: 13 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
wg mnie drewniany najlepiej z bali
|
| |
styleb
- Skąd?:
- Pierwszy post: 28 maja 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Drewko jest bardzo dobre w budownictwie. Biuro styl sprzedaje ciekawe wykończenia płytowe do wnętrz.
|
| |
bertel12
- Skąd?: Środa Wielkopolska
- Pierwszy post: 26 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak, mnie się również wydaje, że w naszym klimacie lepszym rozwiązaniem jest jednak murowany dom. Zwłaszcza, że jak sie okazuje wcale nie ma chyba aż tak dużej różnicy w cenie. Oczywiście drewno jest fajnym materiałem, ale tak żeby było na prawdę trwale to murowany.
|
| |
danat
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Jak dla mnie to tylko murowany, jakoś drewniane domy do mnie nie przemawiają mimo, że powstaje ich coraz więcej. Przy decyzji o budowie domu nawet przez myśl mi nie przeszła budowa domu drewnianego, no ale każdy lubi co innego i są różne gusta i guściki.
|
| |
Denis
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 28 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Najlepszy dom jaki można teraz sobie wybudować to z gliny. Naprawdę nie doceniony budulec. W 100% ekologiczny, w zimie niesamowicie trzymam ciepło wewnątrz budynku, natomiast latem przyjemnie ochładza.
|
| |
Andrzej1456
- Skąd?: Jarosław
- Pierwszy post: 28 stycznia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja też uważam, że raczej murowany. Jednak drewno ma to w sobie, że przyciąga bo ładnie pachniei wygląda ciekawie. Wszystko zależy od gustu:)
|
| |
pegazus
- Skąd?:
- Pierwszy post: 25 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Mnie osobiście przeraża konserwcja takich domów (drewnianych). Dysponujecie jakimiś informacjmi na ten temat? Co ile trzeba wykonać? Ile może kosztować? Czy wystarczy na kieszeń psychologa?
ostatnio edytowany śro, 5 sierpnia 2015 o godz. 01:21
|
| |
mani24
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dom drewniany jest dużo tańszym rozwiązaniem. Jest dobry dla osób, które nie posiadają odpowiednich środków. Ale ja zdecydowanie wolałbym dom murowany.
|
| |
bimbaseek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 1 lipca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dom drewniany ma moim zdaniem więcej uroku i na pewno postoi kilka pokoleń. Dom znajomych, na którym się wzorujemy, jest chłodny latem a ciepły zimą, ma świetną wentylację i jest bardzo ekonomiczny, jeśli chodzi o koszty ogrzewania. Wychodzi około 500 miesięcznie.
|
| |