kinianowac
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
TomekW napisał(a):
Rozmiar domu jest rzeczą indywidualna, ja wybudowałem sobie dom o powierzchni 140m2 plus garaż i jestem zadowolony.
Hej, a ile osób mieszka w tym domu z Tobą? Jaki to dom- parterowy czy piętrowy? i jaki wybrałes dach?
Nas jest trójka, ale planujemy też jeszcze jedno dziecko. Także chcemy też uwzględnic jeszcze jeden pokój w domu. Nie cierpię skosów Zastanawiamy też się nad garazem dwustanowiskowym.
Co proponujecie? jaki metraż?
ostatnio edytowany pon, 5 maja 2014 o godz. 16:08
|
| |
Robert
- Skąd?:
- Pierwszy post: 22 maja 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wielkość domu musi odpowiadać potrzebom domowników, ale z drugiej strony przesadnie duże domy często tracą kształt, stają się przeysowane i niezgrabne. Warto też pomyśleć o estetyce albo zatrudnić dobrego architekta ;)
|
| |
zbyszekmachej
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 5 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
dom powinien być dostosowany do potrzeb użytkowników, zależy jak liczną masz rodzinę:) od tego zależy metraż:) oczywiście możesz zaszaleć i postawić ponad 150m dom:) ale pytanie czy jest taka potrzeba, pamiętaj też że większa powierzchnia domu = mniejsza powierzchnia działki / ogrodu. więc w przypadku kiedy masz dzieci, to może warto pomyśleć o większym ogrodzie?:)
|
| |
kazio
- Skąd?:
- Pierwszy post: 10 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
300 metrów kwadratowych dla 4 osób wystarcza mi spokojnie ale to pytanie powinienieś zadać samemu sobie nikt Ci nie powie w jakim mieszkaniu bedziesz się czół najlepiej.
|
| |
MiKa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 19 marca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Dom po pierwsze musi zapwenić Wam komfort miejsca, ale jeśli myślisz przyszłościowo, to nie może być ogromny, bo dzieci się wyprowadzą i na pewno nie wrócą. Moi rodzice mają taką chawirę, obliczyną chyba na rodziny moją i brata, łącznie z naszymi wnukami... My wybraliśmy mały projekt z wrocławwskiego HB Studio, o nazwie Marysia. Sądzimy, że na naszą czwórkę bedzie wystarczjący, jest dosyć miejsca, by przenocować ewentualnych gości. Podstawa to 5 sypialni, dwie łazienki, salon. Pokoje nie muszą być ogromne, bo kto to będzie sprzątał? Całe życie ze szmatą z góry na dół latać? O nie. A jak dzieci skończą szkoły i pójdą na studia - raczej nie wrócą, to małe pokoiki szybko się ogarnie, nawet nie używane na codzień, a wielkie - będziesz tyrać na darmo.
|
| |
kicial
- Skąd?:
- Pierwszy post: 20 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To chyba kwestia indywidualna. Ja ostatnio kupiłam nowe mieszkanie w Rzeszowie, zdecydowałam się na ofertę biura nieruchomości ian group. Mieszkanie jest chyba średniej wielkości- 3 pokoje. Ulokowane jest w ładnej okolicy, na cichym osiedlu. Za tydzień mam przeprowadzkę, poradźcie jak uporać się ze stresem?;d
|
| |
bugajwoj
- Skąd?:
- Pierwszy post: 26 czerwca 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany pon, 14 lipca 2014 o godz. 02:24
|
| |
Kalma
- Skąd?:
- Pierwszy post: 15 lutego 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Tak w skrócie:
1. Ile mieszkańców aktualnie, w przyszłości :)
2.koszty utrzymania czyli zasobność potrfela
|
| |
adam80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 sierpnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wedlug mnie 120 m2----wystarczy- roboty i tak dużo. mam taki dom już 5 lat.
http://www.hoder.eu/
|
| |
Ramzes
- Skąd?: Ostrężnica
- Pierwszy post: 20 sierpnia 2013
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
|
| |