konrad786
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 21 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Zgadzam się z tym, że dom powinien być taki, jakie nasze potrzeby. Budowanie olbrzmiego domu tylko i wyłącznie na pokaz, czy dla samej zasady jest przecież bez sensu - to strata pieniędzy, poczynając od budowy po późniejsze utrzymanie takiego domu. Oczywiście- jeżeli 150m2 to dla was idealna powierzchnia, to się was nie tyczy. Poza tym uważam, że 150 to nie jest willa, to dom wystarczający - już nie najmniejszy, a nie willa. My budujemy dom z KREODOMEM (kreodom.pl) i jesteśmy zadowoleni, wybraliśmy 140 metrowy.
|
| |
adam_f80
- Skąd?:
- Pierwszy post: 24 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bella napisał(a):
To wszystko zalezy od potrzeb. Jeżeli masz spora rodzine to postaw na większy dom jeżeli mniejszą to po co budować ogromny dom? Budując dom fajnym pomysłem jest inwestycja w panele fotowoltaiczne. To spora inwestycja, ale jest na to dofinansowanie
dobra opcja, to połączenie fotowoltaiki i pompy ciepła. co do dofinansowań, to tutaj jest na taki zestawik - http://vikersonn.eu/pompy-ciepla-13.html
|
| |
anka121
- Skąd?:
- Pierwszy post: 29 kwietnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Wszystko zależy od Waszych potrzeb!
Czasami lepiej jest kupić nowy dom, a nie czekać aż go jakaś firma dla nas wybuduje.
Przeglądałam ostatnio takie domki na Tanga.pl i przyznam się, że ta oferta bardzo mnie zaciekawiła!
Polecam sobie przejrzeć ich domki!
|
| |
zymfa
- Skąd?:
- Pierwszy post: 27 października 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja cały czas myślę o około 120 metrów kwadratowych na 5 ludzi :)
Zobacz sejfy
|
| |
violetka
- Skąd?: Katowice
- Pierwszy post: 21 listopada 2012
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Faktycznie taka różnica to może być trochę za dużo. Myślę, że dom około 100 cm2 to jest fajna powierzchnia :) Mi najbardziej zalezało na ogródku dużym poneiważ mam psa, który uwielbia aportować. Mamy nawet wyrzutnia do piłek dla psa , która często używamy :) I potrzebna jest duża przestrzeń.
|
| |
WeroS
- Skąd?: Warszawa
- Pierwszy post: 10 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
To tylko na początku wydaje się dużo, czlowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego :D
Ja zamienilam dom na wsi na mieszkanie w bloku i brakuje mi chodzenia rano po trawie w ogrodzie ;)
|
| |
monia1
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Też się zastanawiałam jak duzy dom wybrać. Mieszkam w niewielkim mieszkaniu, więc każdy dom będzie od niego większy. Znalazłam taki projekt małego raczej klasycznego domu projekty domów
Pytanie czy czegoś w nim nie brakuje? Co sądzicie! na tej stronce jest więcej projektó, może cos polecicie
projekty domów
ostatnio edytowany śro, 2 grudnia 2015 o godz. 01:21
|
| |
Monka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 16 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Według mnie powinien mieć tak około 150m2. Tak by cała rodzinka mieszkała wygodnie :)
|
| |
misiaczek
- Skąd?:
- Pierwszy post: 18 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
zalezy ile osob chce się pomieścic;)
|
| |
Hubert
- Skąd?: Rzeszów
- Pierwszy post: 19 listopada 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Moim zdaniem zalezy wszystko od pieniędzy jakimi dysponujesz jednego będzie stać na 300 drugiego na 100. Ja buduję na ok 150. Myślę że to będzie tak w sam raz żeby każdy miał dla siebie miejsce ale też nie było niepotrzebynych pokoi do sprzątania.
|
| |