janka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja bym takiego koloruy do sypialni nie wybrała ( w sensie pomarańczowego, mi taki kolor to pasuje bardziej do salonu ) ja wybrałabym do sypialni np kolor miętowy ,ale taki delikatny i do tego łądne brązowe meble;)
|
| |
janka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 5 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja bym takiego koloruy do sypialni nie wybrała ( w sensie pomarańczowego, mi taki kolor to pasuje bardziej do salonu ) ja wybrałabym do sypialni np kolor miętowy ,ale taki delikatny i do tego łądne brązowe meble;)
|
| |
kukułeczka
- Skąd?: Poznań
- Pierwszy post: 18 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja bardzo lubię pastelowe kolory. Chociaż są odcienie które też powalają mnie na kolana, bardzo podoba mi się intensywny fioletowy.
|
| |
Anecik
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 9 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Bardzo duzy wybór farb ma hurtownia Heban http://www.heban.net/. Wartom sprawdzić ceny maja bardzo okazyjne, jak również wybór kolorów jest naprawde spory .
|
| |
Anecik
- Skąd?: Kraków
- Pierwszy post: 9 grudnia 2014
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
ostatnio edytowany czw, 18 czerwca 2015 o godz. 19:44
|
| |
tow
- Skąd?: Dąbrowo
- Pierwszy post: 27 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Ja też poleciłbym bardziej stonowane kolory. Zależy co lubicie, ale ostatnio odkryłem, że jasny odcień szarego świetnie komponuje się z żywym niebieskim, ale to rozwiązanie raczej do salonu niż do sypialni. Choć na prawdę dobrze dobrany świetnie się ze sobą komponuje.
|
| |
|
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
niebieski z natury jest zimnym kolorem, a w połączeniu z szarym to już w ogóle :P moim zdaniem do sypialni fajnie pasuje piaskowy, albo jakaś delikatna zieleń. To wszystko również zalezy od aranżacji pokoju, ale chyba lepiej do sypialni wybierać stonowane, optymistyczne kolory :)
|
| |
OE_sniezka
- Skąd?:
- Pierwszy post: 30 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Kolor w sypialni powinien być przede wszystkim taki, byśmy to my czuli się z nim dobrze. Nie ma żelaznej zasady mówiącej o tym jaka kolorystyka obowiązuje w sypialni, tym bardziej, że sypialnia należy do sfery prywatnej domu i to na przede wszystki musi się podobać i służyć. Większość nas prowadzi życie aktywne i w sypialni szuka odpoczynku. Ci z pewnością wybiorą kolory neutralne - beże, brązy, biele i szarości. Szalenia rzadko sięgamy po kolory chłodne. Interpretujemy je jak nieprzytulne i sterylne, jednak mimo to istnieje grupa osób, które takie właśnie barwy preferują w swojej sypialni. Ciepłe intensywne barwy z pewnością podniosą temperaturę wnętrza. Czerwienie, pomarańcze, odcienie purpury i żółci zapewnią gorącą, energetyczną atmosferę w sypialni nie tylko tylko wieczorem ale także o poranku. Ci co szukają takich doznań mogą śmiało eksperymentować z tymi gorącymi kolorami. By wystrzec się jednak możliwych błędów aranżacyjnych, polecam artykuł http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/jaki-kolor-farby-wybrać-do-sypialni
Pozdrawiam serdecznie
E-rzecznik FFiL Śnieżka
ostatnio edytowany wto, 30 czerwca 2015 o godz. 22:38
|
| |
kubarejs
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 czerwca 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Myślę, że autorzy tego wątku dawno już wybrali kolor ścian w swoim salonie. Także mam dylemat, czy mieszać kolory, czy pomalować jednolicie. Myślę albo o brązie, albo o połączeniu brązu i granatu (blue jeans). Co Wy na to??:)
|
| |
Krystianos
- Skąd?:
- Pierwszy post: 3 kwietnia 2015
wyślij wiadomość
zaproś do znajomych
|
Polecam ciekawy artykuł http://dekochatka.pl/jak-dobierac-kolory-do-wnetrza/ jak dobierać kolory do wnętrza. Choć zasada jest prosta, jeśli meble są ciemne to ściany musza byc jasne i odwrotnie. Musi być jakiś kontrast.
|
| |