Forum budowlane - Jaki kolor?

powrót
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Autor Wiadomość
janka janka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 czerwca 2015

wyślij wiadomość zaproś do znajomych

• Wysłany: wto, 16 czerwca 2015 o godz. 23:53
  • Temat postu: Odp: Jaki kolor?

Ja bym takiego koloruy do sypialni nie wybrała ( w sensie pomarańczowego, mi taki kolor to pasuje bardziej do salonu ) ja wybrałabym do sypialni np kolor miętowy ,ale taki delikatny i do tego łądne brązowe meble;)

janka janka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 5 czerwca 2015

• Wysłany: wto, 16 czerwca 2015 o godz. 23:53

Ja bym takiego koloruy do sypialni nie wybrała ( w sensie pomarańczowego, mi taki kolor to pasuje bardziej do salonu ) ja wybrałabym do sypialni np kolor miętowy ,ale taki delikatny i do tego łądne brązowe meble;)

kukułeczka kukułeczka
  • Skąd?: Poznań
  • Pierwszy post: 18 czerwca 2015

• Wysłany: czw, 18 czerwca 2015 o godz. 00:22

Ja bardzo lubię pastelowe kolory. Chociaż są odcienie które też powalają mnie na kolana, bardzo podoba mi się intensywny fioletowy. 

Anecik Anecik
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 9 grudnia 2014

• Wysłany: czw, 18 czerwca 2015 o godz. 19:40

Bardzo duzy wybór farb ma hurtownia Heban http://www.heban.net/. Wartom sprawdzić ceny maja bardzo okazyjne, jak również wybór kolorów jest naprawde spory .

Anecik Anecik
  • Skąd?: Kraków
  • Pierwszy post: 9 grudnia 2014

• Wysłany: czw, 18 czerwca 2015 o godz. 19:42

ostatnio edytowany czw, 18 czerwca 2015 o godz. 19:44

tow tow
  • Skąd?: Dąbrowo
  • Pierwszy post: 27 czerwca 2015

• Wysłany: sob, 27 czerwca 2015 o godz. 00:58

Ja też poleciłbym bardziej stonowane kolory. Zależy co lubicie, ale ostatnio odkryłem, że jasny odcień szarego świetnie komponuje się z żywym niebieskim, ale to rozwiązanie raczej do salonu niż do sypialni. Choć na prawdę dobrze dobrany świetnie się ze sobą komponuje.

Stanisław Borkowski Stanisław Borkowski
  • Skąd?: Katowice
  • Pierwszy post: 27 kwietnia 2015

• Wysłany: pon, 29 czerwca 2015 o godz. 17:32

niebieski z natury jest zimnym kolorem, a w połączeniu z szarym to już w ogóle :P moim zdaniem do sypialni fajnie pasuje piaskowy, albo jakaś delikatna zieleń. To wszystko również zalezy od aranżacji pokoju, ale chyba lepiej do sypialni wybierać stonowane, optymistyczne kolory :) 

OE_sniezka OE_sniezka
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 30 czerwca 2015

• Wysłany: wto, 30 czerwca 2015 o godz. 21:17

Kolor w sypialni powinien być przede wszystkim taki, byśmy to my czuli się z nim dobrze. Nie ma żelaznej zasady mówiącej o tym jaka kolorystyka obowiązuje w sypialni, tym bardziej, że sypialnia należy do sfery prywatnej domu i to na przede wszystki  musi się podobać i służyć. Większość nas prowadzi życie aktywne i w sypialni szuka odpoczynku. Ci z pewnością wybiorą kolory neutralne - beże, brązy, biele i szarości. Szalenia rzadko sięgamy po kolory chłodne. Interpretujemy je jak nieprzytulne i sterylne, jednak mimo to istnieje grupa osób, które takie właśnie barwy preferują w swojej sypialni. Ciepłe intensywne barwy z pewnością podniosą temperaturę wnętrza. Czerwienie, pomarańcze, odcienie purpury i żółci zapewnią gorącą, energetyczną atmosferę w sypialni nie tylko tylko wieczorem ale także o poranku. Ci co szukają takich doznań mogą śmiało eksperymentować z tymi gorącymi kolorami. By wystrzec się jednak możliwych błędów aranżacyjnych, polecam artykuł http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/jaki-kolor-farby-wybrać-do-sypialni

Pozdrawiam serdecznie

E-rzecznik FFiL Śnieżka

ostatnio edytowany wto, 30 czerwca 2015 o godz. 22:38

kubarejs kubarejs
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 czerwca 2015

• Wysłany: sob, 18 lipca 2015 o godz. 16:03

Myślę, że autorzy tego wątku dawno już wybrali kolor ścian w swoim salonie. Także mam dylemat, czy mieszać kolory, czy pomalować jednolicie. Myślę albo o brązie, albo o połączeniu brązu i granatu (blue jeans). Co Wy na to??:)

Krystianos Krystianos
  • Skąd?:
  • Pierwszy post: 3 kwietnia 2015

• Wysłany: pon, 20 lipca 2015 o godz. 13:20

Polecam ciekawy artykuł http://dekochatka.pl/jak-dobierac-kolory-do-wnetrza/ jak dobierać kolory do wnętrza. Choć zasada jest prosta, jeśli meble są ciemne to ściany musza byc jasne i odwrotnie. Musi być jakiś kontrast.

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5